Сигналите срещу Марковска трябва да се разследват!

И британският посланик у нас взе отношение по казуса
13 ное 2012 15:35,
55
Сигналите срещу Марковска трябва да се разследват!
Снимка: БТА

Нужно е разследване на сигналите срещу избраната за конституционен съдия Венета Марковска. Това каза в Пловдив посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

Според него е „срам, че след толкова добра прозрачност при избора на членовете на ВСС се стигна до сериозни проблеми при избора на конституционни съдии".

По думите му раследването е необходимо не само заради чужденците, но и за българските граждани, които трябва да имат доверие в собствената си съдебна система.

Не искам да коментирам, нито зная дали е виновна, или не, коментира Алън.

Той допълни, че проблеми в съдебната система у нас все още има, но вече се върви по правилния път и има напредък. По думите му трябва да се увеличи скоростта, с която се върви по пътя на този напредък.

Още по темата
В Пловдив Алън присъства на възпоменателна церемония за загинали за родината британски граждани по време на Първата световна война.

Припомняме, че скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“.

След като ЕК заплаши с междинен мониторингов доклад, Марковска сама поиска за бъде изслушана в правната комисия и опита да изчисти имиджа си, като отхвърли всички твърдения в „доноса“.

Новите конституционни съдии трябва да положат клетва в четвъртък, но стана ясно, че Марковска е решила да отложи клетвата си и е сезирала прокуратурата, за да бъдат проверени сигналите за търговия с влияние и конфликт на интереси срещу нея.

Преди два дни премиерът Бойко Борисов помоли Марковска да се оттегли, тъй като по случая се е създал "огромен шум".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
И като я махнат нали пак греберка ще сложат? Каква е разликата?Няма смисъл от ремонт на тотално разкапана ауспухна система.
24
0
 
14
 
! Отговори
ПРЕСТАНЕТЕ преди 11 години
НЕ НАМЕСВАЙТЕ СТАНОВИЩЕ НА ТОЗИ ЧУЖДЕНЕЦ,ОЩЕ ВЕДНАГА ТАЗИ ЖЕНА-НАГЛА,МУТРА ДА СЕ ИЗХВЪРЛИ ОТ ПОЛЕЗРАНИЕ НА ХОРАТА,АМА ЖУРНАЛИСТИТЕ ИЗВЛИЧАТ ОБЛАГА-ТЕ СА ПО КОРУМПИРАНИ ОТ ВСЯКОГА.ВЪН ДОРИ ОТ ПРЕДЕЛИТЕ НА БГ.
23
3
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 11 години
Ало, Венче ***, той Бати Бойко ти казва да се махаш, ти се правиш на глуха. Айде докато е с добро да не заиграе шамарената фабрика!
22
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРИТАНСКИЯТ ПОСЛАННИК ПЪРВО ДА ИСКА РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ФЛАШКИТЕ СРЕЩУ БОРИСОВ,КАК НЕ ГИ Е СРАМ ВСИЧКИ ДА ПОКАЗВАТ МУСКУЛИ СРЕЩУ ЕДНА ЖЕНА ,ДОРИ ДА Е КОРУМПИРАНА,НИМА БРИТАНСКИЯТ ПОСЛАННИК НЕ Е КОРУМПИРАН ТИП ? В ПОВЕЧКО МИ ИДВА ТАЗИ ЛУКАВА ЕВРОПЕЙСКА СТРОГОСТ,МАРКОВСКА ЛИ Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ ?ХАХА,АКО СА ЗАГРИЖЕНИ ДА ИСКАТ РАЗПУСКАНЕ НА ЦЕЛИЯ КРАДЛИВ ПАРЛАМЕНТ
21
8
 
4
 
! Отговори
Герги преди 11 години
тоя посланик нещо много акъли взе да дава. сигурно чете някоя книжка за империята и си мечтае да е генереал губернатор. като го гледам какъв е ръб, сигурно жена му е уредила да го разкарат в България че да може някой тарикат да я клати здраво
20
2
 
11
 
! Отговори
Gabara преди 11 години
Уорлик явно е предал щафетата на Алън. Не им се занимава на американците и ни харизват на англичаните.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагла дружина планина повдига....Министър председател- стреля с гранитомет и убива хора, осъдени на 6 м зетвор.Цветан Цветанов- откраднал толкова, че успял да си купи 6 апартамента....съдия Венета Марковска- "съдия", която трябва да бъде съдена...ГЕРБерски калинки без чет, знайни и незнайни изедници...Какво е това бе....."правителство" ???!!! В БГ трябва да дойдат всички външни служби и да вкарат в затвора всички били на власт от началото на прехода, това е, иначе спасение няма!
18
0
 
16
 
! Отговори
!! преди 11 години
Тая марковска е символ на пълната деградация на съда в България. Да се маха, не, да се гръмне!
17
8
 
2
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Ай сиктир, може ли такива *** да не се обадят!1) Да се угласи от кой е сигнала, защото това е важно нещо!2) Ако има аргументи в сигнала, естествено, че трябва да се разследва, и няма нужда поредния *** да ни го казва!
16
1
 
6
 
! Отговори
до Мила Живкова преди 11 години
*** не е верно, бе мила, ворлик го повишиха - пратиха го да води гей-парада в Кабул
15
3
 
2
 
! Отговори
перо преди 11 години
Нещата наистина се закучиха, май?Европа и писна, Правителството се опитаха да замажат нещата , а г-жа Марковска/ с пълно право/ , поиска нещата да се изяснят до край.Почна да ми става забавно.Определено трябваше да попитат Костов.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Посланикът завоалирано намеква,че Марковска трябва да се оттегли.Тя обаче се държи като партизанин на разпит. Железна е.Браво, г-жо съдия, само така! Никакво отстъпление,ако ще и целият свят да се изправи срещу вас и ни пратят в десета глуха.
13
9
 
1
 
! Отговори
Мила Живкова преди 11 години
Не обиждайте английския посланик!!! Какво, като е ходил по прайдове? Хомосексуалистите също са хора! Престанете да се държите, като диви балкански субекти! Заради такива ***, като Вас отзоваха посланик Уорлик! Нещастници!
12
3
 
7
 
! Отговори
Азис преди 11 години
Британският посланик е страшен пич! Ще му посветя песен в следващия си албум! Ще си направя бикини от някой британски флаг и ще ги показвам по концертите си! Ох, Джони, ох - кеф!
11
1
 
22
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Така е ,не искаме друг посланик да ни казва дали да се разследва Марковска.Ние си я обичаме Марковска такава ,не искаме да я разследват ,тя не е мошеник ,тя е честен човек,тя е супер.Англичаните да си решават своите проблеми и да не ни завиждат на нас.Тук в БГ всичко е подредено има ред и няма корупция.България е най доброто място за живеене и за това този посланик се е присламчил тук.Стига сме приемали емигранти от Великобритания,омръзна ми да се конкурирам за работа с Англичани и Германци
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9 OTZOWANIQ SPORED теб чисто и просто му изтече мандата
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей ***, АТАКА НЕ ПОДКРЕПИ Марковска, и С.Коалиция също не я подкрепи.
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се някой няма ли да разследва опитите на чужди посланици за оказване на публичен натиск по всеки вътрешен за държавата ни въпрос! Аман от водачи на прайдове! Единият бе отзован и замина за Афганистан, но явно си има последовател!
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писна ми от тази Венета Марковска ! Целият свят ще се занимава с нея!Да подава оставка и толкова!То бива наглост , но нейното мина всякакви граници!
6
0
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Що бе, Данчо? Хората трябва в очите да ни кажат това, което вие не искате да видите!