ВСС умува в понеделник какво да прави с Гугушева

3 часа изслушваха прокурорката и сина й по сигналите срещу нея
Обновена: 12 дек 2012 16:07 | 12 дек 2012 16:05,
63
ВСС умува в понеделник какво да прави с Гугушева
Галя Гугушева се оттегли. Снимка: СДС

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет ще реши в понеделник дали да се образува дисциплинарно производство за конфликт на интереси срещу прокурор Галя Гугушева. 

Гугушева взе решение да оттегли кандидатурата си за конституционен съдия след официалното становище на парламентарната група на ГЕРБ, че няма да подкрепи нейната номинация. 

Като мотив тя посочи изразените безпочвени съмнения от страна на медиите въз основа на твърдения на лица със съмнителна репутация.

Срещу Галя Гугушева постъпиха три сигнала, като най-сериозният е от адвокат Петър Ванев от Пловдив, който е за съмнения за пране на пари от фирми, свързани със семейството й.

Гугушева беше изслушана днес във ВСС в продължение на три часа. Заедно с нея беше и синът й - адвокатът Стефан Гугушев.  

По думите на председателя на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров повечето от обясненията на двамата са били адекватни, а произходът на средствата им е финансово обоснован.

Чисто житейски, съмнение у него будел единствено въпросът с взимането на заем от Гугушева от фирмата на сина й, който по-късно той сам е погасил. Заемът е за 105 хил. евро, а според  обясненията на Гугушева той е бил за купуването на апартамент на по-малкия й син. Тя е заявила пред комисията, че не е искала да тегли кредит от банка заради големите лихви.

Още по темата
Ясен Тодоров заяви, че до етичната комисия вече е достигнала официална информация от НАП за започналата проверка срещу Гугушева и семейството й, и фирмата на сина й. Срещу фирмата през тази година е била водена и проверка от ДАНС за пране на пари. Тя обаче не е установила нарушения, каза Тодоров.

Във Върховната касационна прокуратура са били подадени два от сигналите срещу Гугушева - единият битов, а другият за нейно дело. По тях също не са били установили нередности.

Изпълняващият функциите на главен прокурор Бойко Найденов е разпоредил да се извърши пълна проверка на Гугушева. Етичната комисия ще разгледа и предложението на председателя на Апелативната спецпрокуратура Борислав Сарафов Гугушева да бъде  отстранена като заместник-ръководител на обвинението. Самата тя  днес не е изразила готовност да подаде оставка от поста, каза Тодоров.

Във ВСС не се яви адвокат Петър Ванев, който подаде сигнала срещу Гугушева, въпреки че също бе извикан.

„Нито един от подателите на сигналите срещу мен, не се яви очи в очи срещу мен да каже претенциите си“, каза Гугушева след изслушването. Няма да коментирам нищо повече, докато не приключи проверката на ВСС, категорична беше тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
У-ВОЛ-НЕ-НИЕ !
16
0
 
9
 
! Отговори
опче преди 11 години
GO HOME, BABY !!!!
15
0
 
14
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Ако бях на тия дето са се снимали с нея и са я предложили за поста бих се срамувал !
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е внесла ДДС на консултантската си дейност ще я призная!
13
0
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 11 години
Какво трябва да се чудят какво да правят с нея ? Има достатъчно матерял за образуване на предварително производство което ако започне веднага ще е много показателно че системата се реформира . Всяко прикриване на другарката ГУШЕВА ще е показателно за прикриването че се пази съдебното и политическо статукво
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След дълго умуване ще стигнат до извода, че не е нарушила закона, а само е неморално. Всички са в това положение. Няма да си направи харакири я.
11
1
 
20
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Тази е увеличила капитала на една от фирмите си с 1 960 000 лева. Произхода на средствата били от консултантска дейност ! Разбирайте РУШВЕТИ ! Защото е много интересно тая кого и за какво е консултирала ? ГУГУШЕВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ СЪДЕНА И ВКАРАНА В ЗАТВОРА ЗА КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ !МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е СТРАШНА !!!!!!!!
10
0
 
31
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ха ха ха ха. Гугушева стана клиент на структурата в която работи. Обаче, гарван, гарвану око не вади. Хаирлия да е.
9
0
 
33
 
! Отговори
ined преди 11 години
Какво имат да умуват - конфискация на незаконно придобитото имущество и дълга почивка в сливенския затвор.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАРВАН ,ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ.....ВСС-СБОРИЩЕ ОТ МАФИОТИ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ......ВСИЧКИ ДА СИ ХОДЯТ И ДА СЕ НАЗНАЧАТ МЛАДИ ХОРА СЪС СТАЖ ДО 5 ГОДИНИ---ТЕЗИ СА СЕ НАГУШИЛИ,НАГУШИЛИ ,ТА ЧАК...НАА...!!!)
7
1
 
13
 
! Отговори
пешо преди 11 години
друго не съм и очаквал
6
0
 
26
 
! Отговори
мръсницата преди 11 години
Значи майка й е шеф на офшорна фирма ,а жената сигурно ходи с памперс !!!Защо ли мисли всички българи за аборигени!!! Пълно разследване , за всяка стотинка приход ,и сравняване с имотното и състояние!!!
5
0
 
24
 
! Отговори
фъсти преди 11 години
Съдебната система, прокуратура и следствие са МАФИЯ ! ВСС Е НАЙ-ГОЛЯМАТА МАФИЯ !
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма какво да мислят, ами направо да действат - да я уволнят и да я подведат под отговорност, и нея и синчето и за пране на пари.
3
0
 
28
 
! Отговори
геноцид и мафия преди 11 години
Гугушева в затвора. Разследване на всички висши магистрати, а после и те в затвора !
2
0
 
43
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
ЧИСТА Е КАТО МОМИНА СЪЛЗА В НАШЕ ВРЕМЕ!!! ТАЗИ Я ПОЗНАВАТ ВСИЧКИ МАГИСТРАТИ ,И ЗНАЯТ КОЛКО ИМОТИ И ПАРИ ИМА ,НО СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ ,И ЩЕ И ПОВЯРВАТ ,ЗАЩОТО ЩЕ НАКИСНЕ И ТЯХ!!! ТЕЗИ ХОРА ЗА ЗАЩИТНИЦИ НА МАФИЯТА ,А НЕ НА НАРОДА!!!
1
0
 
21
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
***