Алексей Петров излиза на свобода срещу 10 000 лева

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно
21 дек 2012 19:58,
61
Алексей Петров излиза на свобода срещу 10 000 лева
Алексей Петров. Снимка: Impact press group

Софийският апелативен съд наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева на Алексей Петров, съобщиха от съда. Петров е подсъдим заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудвания.

На 13 декември Софийски градски съд пусна бившата барета под домашен арест. Тогава наблюдаващият прокурор по делото Светлозар Костов заяви, че не знае дали прокуратурата ще протестира решението и отдаде решението на магистратите на коледно чудо.

Още по темата

Днешното решение на САС е окончателно.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

През септември пък братът на бившия сътрудник на ДАНС – Огнян Петров, опроверга показанията на Устинов, а секретарката му Вяра Петрова опроверга показанията на Донка Матева. Пред съда бившата барета на няколко пъти заяви, че не е се опитвал да влияе на свидетели и заяви, че очаква справедливост.

Според съдебния състав, пуснал Петров под домашен арест, опасността Петров да извърши ново престъпление и да повлияе върху свидетели е отпаднала.

Твърденията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева, че върху тях е бил оказван натиск от Петров, не са получили подкрепа от доказателства, смятат съдиите.

Фрапиращо е, че прокуратурата в Тетевен, която разследва твърденията на двамата, не е приключила проверката си за периода май – ноември, заяви съдия Румяна Ченалова на заседанието на Софийски градски на 13 декември, когато Петров беше пуснат под домашен арест.

Решенията на СГС и САС не са изненадващи, защото Петров неколкократно обжалва задържането си, а защитата му дори обяви, че ще съди България в Страсбург.

Адвокатите му обявиха, че решението показва предубеденост, защото съдиите на този етап не могат да преценят кои свидетели казват истината – Донка Матева и Устинов или свидетелите на защитата.

Бившата барета все пак не прекара всички тези месеци в ареста, защото през октомври съдът го пусна да се лекува в Банкя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алексей Петров Трактора, Златомир Иванов Баретата - Съюз на бившите командоси Спартак, Лев Инс, преди Аполо & Болкан контрабанда, изнудване, рекет, проституция и трафик на жени. И двамата са обвинени за тежки престъпления, но са на свобода. Алексей Петров беше кандидат за президент на изборите през 2011. wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parE
19
1
 
20
 
! Отговори
чико преди 11 години
Страхливи,корумпирани,продажни,недостойни ,некомпетентни ,,съдии,, които са полагали клетва да бъдат честни и безпристастни като отсъждат ! Виждате какво правят - страх и корупция ! Никой от тях даже не е и помислил на колко хора рязаха пръсти, колко са убили,рекетирали. Съдиите са получили в пликове много повече по 10 хил.на всеки. И КАКВИ СЪДИИ- 20 ГОДИШНИ МОМИЧЕТА. Другите се крият от страх !!!
18
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алексей Петров ще хо хванете за дедовия. Това да не ви е оня *** сумиста Стоянов и *** му килъри дето ги осъдиха на доживот????Тоя ще съди България до дупка, заради егото на Тиквата. Мръсни скапани мутри. Мерят си пи.ките на гърба на народа.
17
2
 
3
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Учудени няма, ха ха ха.
16
6
 
24
 
! Отговори
Смешника Бойко преди 11 години
Поредният БОКОВ балон отново се спука, като идваше на власт щеше да задържа и съди всички, съдебната система щеше да я реформира от-до ;)) Смешки Смешки... колкото осъдиха Доган, или Мургина, или Софиянски, или Овчаров, или генерал Гоцев и т.н.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой да е учуден????
14
6
 
18
 
! Отговори
акуд до 14 преди 11 години
приятел зад тракториста стоят всички бивши от престъпната тройна к00лиция и му е помогната с уговорката за услуга, ДА ПРЕМАХНЕ ПРЕМИЕРА. КАКВОТО И ДА ОЗНАЧАВА ТОВА!
13
6
 
22
 
! Отговори
държавата на мафията преди 11 години
Трактора и Тиквата.... цирк България !
12
2
 
13
 
! Отговори
akud преди 11 години
демек, станишев помага на багериста и в услуга багериста да премахне премиера
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кво стана сега от толкова много дандания?Едно големо НИЩО!
10
6
 
19
 
! Отговори
Цирк преди 11 години
Цирк на Бойко най хубав цирк на света .
9
0
 
10
 
! Отговори
агент БЕЗ покритие преди 11 години
Бивш АГЕНТ на ДАНС няма, човека имаше нужда да получи нов инстуктаж и да си почине малко от шума около него,скоро ще се разбере каква е новата задача на Трактора
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме ли правосъдие?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма Джаро няма Маро
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
боко пак няма да спи спокойно....
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идват Избори!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
strashno pravosydie. derzaite drusja. taja strana nikoga niama da se opravi.
3
0
 
24
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Галеви и Маргина ще го чакат на коледа в Ю. Африка . Пратили са му билет !!!
2
0
 
12
 
! Отговори
Упссс преди 11 години
Хахахахаха, ще стане много интересно !
1
2
 
11
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
ЕЙ ЦАЦАРОВ БЪРЗО БУТА ЕЙ