Алексей Петров излиза на свобода срещу 10 000 лева

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно
21 дек 2012 19:58,
61
Алексей Петров излиза на свобода срещу 10 000 лева
Алексей Петров. Снимка: Impact press group

Софийският апелативен съд наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева на Алексей Петров, съобщиха от съда. Петров е подсъдим заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудвания.

На 13 декември Софийски градски съд пусна бившата барета под домашен арест. Тогава наблюдаващият прокурор по делото Светлозар Костов заяви, че не знае дали прокуратурата ще протестира решението и отдаде решението на магистратите на коледно чудо.

Още по темата

Днешното решение на САС е окончателно.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

През септември пък братът на бившия сътрудник на ДАНС – Огнян Петров, опроверга показанията на Устинов, а секретарката му Вяра Петрова опроверга показанията на Донка Матева. Пред съда бившата барета на няколко пъти заяви, че не е се опитвал да влияе на свидетели и заяви, че очаква справедливост.

Според съдебния състав, пуснал Петров под домашен арест, опасността Петров да извърши ново престъпление и да повлияе върху свидетели е отпаднала.

Твърденията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева, че върху тях е бил оказван натиск от Петров, не са получили подкрепа от доказателства, смятат съдиите.

Фрапиращо е, че прокуратурата в Тетевен, която разследва твърденията на двамата, не е приключила проверката си за периода май – ноември, заяви съдия Румяна Ченалова на заседанието на Софийски градски на 13 декември, когато Петров беше пуснат под домашен арест.

Решенията на СГС и САС не са изненадващи, защото Петров неколкократно обжалва задържането си, а защитата му дори обяви, че ще съди България в Страсбург.

Адвокатите му обявиха, че решението показва предубеденост, защото съдиите на този етап не могат да преценят кои свидетели казват истината – Донка Матева и Устинов или свидетелите на защитата.

Бившата барета все пак не прекара всички тези месеци в ареста, защото през октомври съдът го пусна да се лекува в Банкя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Бай Киро преди 11 години
Този не трябваше да излиза от ареста/и от панделата/ !
39
0
 
0
 
! Отговори
Диман преди 11 години
Какво нещо е животът! Единият се чуди как да излезе от ареста, а другият се прави, че ръководи държавата!!!
38
2
 
1
 
! Отговори
MERKEL преди 11 години
10.000kl.--GOVNA BG KAK NIAMATE SRAM UTE STE V EVROPA
37
0
 
4
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Абсурдна държава,абсурдни коментарии.Присъдата зависи, съдът от коя политическа сила е?Не се ли чувствате засегнати,обидени.Май -не.Къде си Европо,къде?
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре да не излиза ,ТАМ Е НА СИГУРНО МЯСТО!
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помните ли кой го посети първи с кошница плодове при предишното му освобождаване? Яне Янев! Ако сега Алексей Петров се присъедини към него и заедно с Марешки догодина РЗС като нищо ще влезе в парламента. Познайте какво ще се случи тогава на Боко и на Цвък! Ще трябва да се спасяват нейде из космоса, защото Земята ще им се види тясна! Тези хора изобщо не са безобидни и ще търсят реванш за терора, на който бяха подложени от ГЕРБ.
34
3
 
10
 
! Отговори
DJ преди 11 години
А сега някои мишоци ще пеят денонощно новия стар хит "Трактор *** гони, мамо, трактор *** гази ...".
33
1
 
10
 
! Отговори
българче преди 11 години
оо, сега научавам, че Кокинов го гласят за заместник на Цацаров. България тръгва на зле отново, за още 7 дълги години. Стягам куфарите и се махам, дотук беше!
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са ония с доматчетата, "гражданското общество" сега? Иде Коледа, всички са съсредоточени върху масата и плюскането, другарите отдавна са изпитали тоя метод - пускат най-скандалните *** точно в такива моменти и в новините го съобщават на 28-мо място между другото ей така в едно изреченийце, колкото някой да не дръзне да обвини подкупните медии, че въобще не са го казали.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИДВАТ ВАЖНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ОТ КОИТО ЩЕ ЗАВИСИ ДРУГАРИТЕ ДАЛИ ЩЕ КРАДАТ ИЛИ НЕ, ВАЖНО Е ПЕТРОВ ДА Е НАВЪН. СПЕЦЪТ ПО МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ ЩЕ НИ ПОДГОТВИ ИЗНЕНАДКИ В МЕСЕЦИТЕ НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. ПРЕДИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ИМАХМЕ КАТУНИЦА И МНОГО ГОЛЕМИ ТЪЛПИ РОКЕРИ /ПРИЯТЕЛЧЕТА НА ДР. Р.П./ И УЛТРАСИ. сЕГА ЩЕ ОЧАКВАМЕ НЕЩО ПОДОБНО. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ! КОКИНОВ - МЕДИЙНАТА ЗВЕЗДА ЩЕ МАЖЕ И ЛИЖЕ ПАК ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ. ТЪЖНА КОЛЕДА ЩЕ ИЗКАРАТ ХОРАТА, ДРЪЗНАЛИ ДА СВИДЕТЕЛСТВАТ.
30
0
 
12
 
! Отговори
спец преди 11 години
Тоя е професор и е много злопаметен и отмъстителен професионалист!За в бъдеще ще бъдем свидетели на много интересни "случайно " случващи се случки..
29
10
 
9
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Мутрите са едни напълно 100% ограничени хора!Вижте го наш Боко тиквата на който мозъчния потенциал му стига дотолкова че сам да си назначи за най-хард и непримирима опозиция друга мутра в лицето на А.Петров!Имам чувството че ако не си мутра и Боко няма да те брои за опонент!Всъшност виновен за това е карикатурата Сатанишев когото всички мутри в държавата го бяха взели на подбив като се почне от наглите та до сумиста...Именно карикатурата Сатанишев ни докара мутрата Боко на власт със некъдърност
28
0
 
15
 
! Отговори
Шенген преди 11 години
Решения като това компроментират България и достойнството на българите !Едва ли на болшинството работещи в Съдебната систем им пука! Тя е инфантилна,корумпирана и пълна със зависимости! Изхода е Терминал 2 на летище София!
27
10
 
15
 
! Отговори
Вопрос преди 11 години
Червеният съд защо е пъуснал тоз павиян от панделата?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакъв интерес, повече ви интересува Кардашиян... овце!
25
3
 
31
 
! Отговори
американец преди 11 години
ХАХАХАХАХХАХА СМЕШНИЦИИИИИИИИИ, ТУК ДАВАТ 1 МИЛИОН ГАРАНЦИЯ САМО ЗА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА, А ТАМ МИ ДАВАТЕ 10 000 НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАФИОТ??? СМЕШНИЦИ БЕ, ГНИЙТЕ СИ В ТАЯ КОРУМПИРАНА МИЗЕРИЯ
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момчето на бсп е излязло идат лоши дни за герб. Сега ще се появът доста компромати от един човек с шапка в редакцията на вестник галерия. Ще се взривят няколко бомбички и ще пламнат малко автомобили. За отвличания и убийства може само да гъдаем колко и къде ще са.
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето това е реална България. Ето за това младите хора не остават тук. Ще си останете само бюджетните работници и пенсионерите заедно с политиците.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Софийският апелативен съд е за прокуратурата.
21
1
 
6
 
! Отговори
Ченалова преди 11 години
Време е вече да ми се ПРЕДплати за Борисов и Цветанов, че идат празници