Алексей Петров излиза под "домашен арест"

По Коледа стават чудеса, коментира прокурорът
13 дек 2012 17:53,
90
Алексей Петров излиза под "домашен арест"
Снимка: архив Impact press group

Софийският градски съд измени мярката на Алексей Петров и пусна бившата барета под “домашен арест“. Петров е подсъдим заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудвания.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Още по темата

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

През септември пък братът на бившия сътрудник на ДАНС – Огнян Петров, опроверга показанията на Устинов, а секретарката му Вяра Петрова опроверга показанията на Донка Матева. Пред съда бившата барета на няколко пъти заяви, че не е се опитвал да влияе на свидетели и заяви, че очаква справедливост.

Според съдебния състав по процеса срещу него опасността Петров да извърши ново престъпление, да повлияе върху свидетели е отпаднала.

Твърденията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева, че върху тях е бил оказван натиск от Петров, не са получили подкрепа от доказателства, смятат съдиите.

Фрапиращо е, че прокуратурата в Тетевен, която разследва твърденията на двамата, не е приключила проверката си за периода май – ноември, заяви съдия Румяна Ченалова.

По Коледа стават чудеса, коментира решението на съда наблюдаващият прокурор по делото Светлозар Костов. Той допълни, че не знае дали обвинението ще протестира решението на СГС.

Костов обачи изрази съмнения, че сигналът за бомба в Съдебната палата, който беше подаден днес и отложи заседанието, е имал за цел да спре разпитът на свидетели по делото.

Разпитът на свидетелите се отложи, тъй като подсъдимият Цеко Йорданов и адвокатът му не се явиха в съдебната зала, след като палатата бе затворена за проверка на сигнала. Защитниците по делото коментираха, че отсъствието им е разбираемо, тъй като служители на Върховния касационен съд са информирали на входа на сградата, че тя остава затворена за 24 часа.

Днешното решение на СГС не е изненадващо, защото Петров неколкократно обжалва задържането си, а защитата му дори обяви, че ще съди България в Страсбург.

Адвокатите му обявиха, че решението показва предубеденост, защото съдиите на този етап не могат да преценят кои свидетели казват истината – Донка Матева и Устинов или свидетелите на защитата.

Бившата барета все пак не прекара всички тези месеци в ареста, защото през октомври съдът го пусна да се лекува в Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
mimi преди 11 години
to4no taka prototipat mu e djaro
76
1
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Пуснал го е някой съдия-мъдия.Не е имало осъден политик,олигарх или комунист.И тоя няма да бъде осъден,защото знае много тайни.Ако се разбърка кацата с политическите *** много ще се разсмърди.Никой няма интерес да му лъсне ***,ако осъдят трактора.
75
1
 
5
 
! Отговори
Кольо преди 11 години
До 78...Наистина прилича, то май по негов прототип е създаден образа на Джаро...
74
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Заболяването му изискваше специална физиотерапия,подсигуриха му го ,сега пък трябва в къщи ,ами то вече е много студено и най добре ще се оправи на юг при Галеви.
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toq ako po4ni da govori mnogo 6te vlqzat v zandana ama nadali porednoto sgromolqsvane na Gerb
72
1
 
9
 
! Отговори
Про Ванс преди 11 години
А,бе,тоя ще го съдите ли или ще си доказвате медицинските постижения върху него?То не бяха болести,не бе чудо!Здравните ни осигуровки отидоха само по него
71
1
 
5
 
! Отговори
НЕ ве преди 11 години
,,,ама как само ми прилича на Джаро тоя алексей...
70
2
 
12
 
! Отговори
Шенген преди 11 години
Браво на СГС ,с това си решение доказва защо сме най-посредственната и жалка държавица в Европа! Съдии,прокурори ,политици и престъпници са навързани като свински черва!Да им са честити коледните премии!За останалите -Терминал 2!
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
при предишното му пускане почнаха палене на коли в София , ще видим при това пускане какво ще стане , в всички случай ще има нещо.
68
2
 
9
 
! Отговори
ANKETA преди 11 години
koq e *** na godinatas plus Boikos minus Traktora
67
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пореден звучен провал на ГЕРБ. Какво стана бе Тиквуне ? Нали Алексей Петров бил кръстник, октопод и не знам си още какво. Защо пак се оака като кифладжия Тиквуне ?
66
3
 
2
 
! Отговори
Az преди 11 години
Coce pak si urejda priqtite.
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е сега пак ще се почне с бомбите.Явор Дачков отново ще изгрее на медииният небосклон.Направо ще настъпи голема коледна еуфория!Само стойте и гледайте с оцъклени очички.хе..хе..хе!
64
2
 
11
 
! Отговори
lubeto преди 11 години
октопода е държавата политиците винаги са били мошеници и крадци които използват факта че народа не му мисли и носи отговорност и те(политиците) я поемат вместо него за го крадат и обират проблема е в държавата като институция докато я има нея света ще върви на зле. бъдещето не е в големите нации и народи защото колктоо е по-голямо едно нещо толкова е потромаво за пример служат големите империи истината е в малките автономни общности
63
3
 
9
 
! Отговори
Стария преди 11 години
За всичко в нашата държава е виновен ОКТОПОДА,единствен той е печеливш и на изгода,във нея нищо да не се променя.Къде и кой е истинския ОКТОПОД,тоз, който всекидневно ни краде и пали и обира,закони има, акции на МВР и пак не спира?Дали е този, който МВР-то показно го хващаили така, отново за зелен хайвер ни пращат?Къде е той и кой е той, от години се питамеи ако властите не могат или не искат,отново избори ще има и тогава да го сритаме!Вие, млади хора, назовете ОКТОПОДА
62
8
 
16
 
! Отговори
мбуахаах преди 11 години
Съдружника на Бойко ще излезе Герб като падне ище почне да връща ресто на който има
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя мафиот сигурно е обещалда рине снега . Да изкара зимата и на пролет пак...
60
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алексей, бъди жив и здрав, а догодина искам да ги ш...баш тия гербаджийски к.,урви така както си знаеш и можеш !!!
59
3
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 11 години
Значи си разбрал за какво го съдят.
58
13
 
23
 
! Отговори
Питам ? преди 11 години
От днес е свободпа килия 205, западната крило на Централния софийски затвор. Можете ли от първия път да познаете, кой ще и бъде следващия обитател?Давам джокер: Той е един обикновен селски Фукльо, *** , а в същото време полиглот, речниковият му запас от български думи не съдържа повече от15-20, а чуждите думи са само две - "бонжуар" и "конграчулейшън". Простоват е като лешов цъ..ул, лъже че е имал черен пояс, наркотрафикант, контрабандист,пазач на бай Миле, на Маргините и световен лидер.