Сигналът за атентат срещу Борисов – лист хартия с два пасажа

Експремиерът не е разгласил класифицирана информация
Обновена: 14 мар 2013 14:42 | 14 мар 2013 14:30,
483
 Сигналът за атентат срещу Борисов – лист хартия с два пасажа
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Информацията, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу вече бившия премиер Бойко Борисов, е с изключително ниска степен на достоверност, стана ясно днес от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров уточни, че информацията е постъпила в службите у нас през 2005 година от чуждестранна разузнавателна служба.

Припомняме, че минути след като парламентът гласува оставката на правителството на Борисов, ексминистър-председателят заяви от парламентарната трибуна, че пожизненият председател на ДПС го е поръчал.

От Движението за права и свободи категорично отхвърлиха подобни твърдения, депутатът от Синята коалиция и бивш шеф на НРС Димо Гяуров също остана скептичен към подобна информация.

Още по темата
Коментарите на всички след изявлението на Борисов се въртяха около това, че трябва да стане ясно кога е постъпила информацията, от коя служба, действително ли е квалифицирана и имал ли е право експремиерът да я оповестява и дали тя е достоверна.

Днес Цацаров отговори на част от тези въпроси. Главният прокурор описа въпросният сигнал като “лист хартия с надпис "строго секретно" и два пасажа“. Борисов обяви от парламентарната трибуна, че става въпрос за официален документ от чужда служба.

Становището на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) е, че документът няма качеството на официален документ на хартиен носител, който съдържа класифицирана информация, заяви днес главният прокурор.

Първият параграф от “листа хартия“ се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов.

От службите са преценили, че написаното във втория пасаж е с изключително ниска степен на достоверност и затова тогава Борисов не е бил запознат с него.

През тази година, малко преди изявлението на премиера Борисов в Народното събрание, той е бил запознат и с втория пасаж от директора на Националната разузнавателната служба. Становището на Държавната комисия по сигурност на информацията е, че информацията, която Бойко Борисов е представил от трибуната на Народното събрание не е класифицирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Доган е искал да убие Борисов, то до сега трева да е поникнала на гроба му. Но понеже Борисов го е страх от Доган винаги се презастрахова и "Гузен негонен бяга"Само това ще кажа щом приказва Боко зад гърба на Доган, то значи че Доган е на едни гърди пред него.... и този *** не може да го достигне и ще се пукне от завист.
414
0
 
1
 
! Отговори
ИВАНЧО преди 11 години
ИЛИ ИМА ИЗНАСЯНЕ НА КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ, КАКТО КАЗВА СЕГАШНИЯТ ШЕФ НА РАЗУЗНАВАНЕТО, ИЛИ АКО НЯМА, Е НАБЕДЯВЯНЕ ЗА УБИЙСТВО ПО НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС. СЛУЧАЯТ Е ОТ ТИПА НА: "НИТО ТИ ДА СИ ЖИВ, НИТО АЗ ДА СЪМ УМРЯЛ", ТОЕСТ НИКОЙ НЕ Е ВИНОВЕН, В ТОВА НЕЩО КАТО ДЪРЖАВА, БЪЛГАРИЯ. ЖАЛКО ЗА ЦЕЛИТЕ И ИДЕАЛИТЕ, НАЙ-МАЛКО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, КОЙТО Е БЕЗУЧАСТЕН ЗРИТЕЛ НА ТАЗИ ПОШЛОСТ И БАНДИТИЗЪМ В ДЪРЖАВНОСТТА. "БУДА" Е НЕВИНЕН. ТОВА Е, ЗА ТОВА ИЗБРАХА ТАКИВА МАГИСТРАТИ.
413
1
 
1
 
! Отговори
Виви преди 11 години
И какво излиза, че има документ, в който се обясява, че един абсолютно безкруполен политик иска да убие друг, информацията е изпратена от чужда служба и има грлиф строго секретно. Великият умник Цацаров повтаря като папагал тъпите умозаключения на безмозъчните български служби. Ами ако беше обратната информация. Бойко Борисов да е в ролята на доган. ще гръмне България. Ей за това сме били в робство. Защото сме били и сме банда *** предатели и ***. Ще изчезнем като нация съвсем сигурн
412
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
истина с изключително ниска степен на достоверност по кво се различава от лъжа всъщност ?
411
0
 
3
 
! Отговори
ИВАНЧО преди 11 години
ТИЯ СУПЕР МАГИСТРАТИ-ЕКСПЕРТИ, НА МАЙМУНИ НИ НАПРАВИХА С МАЙМУНСКИТЕ СИ ИЗВРАЩЕНИЯ НА АКТУАЛНИ ФАКТИ И СЪБИТИЯ. ПОКАЗАХА, ЧЕ ЗА ТОВА ГИ НАЗНАЧАВАТ И ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ОТ АКТУАЛНИЯ ЖИВОТ В ИНАЧЕ ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ОСТАВКА.
410
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако на изборите пак гласуват за Кухата Тиква, българите ще докажат колко глупав народ са!!!!Не ви е виновно нито Доган нито ДПС.Нали Боко го избрахте за да ви спаси от турците !!!А какво излезе!!!*** се и избяга от същия този народ ,който го избра!!!Боко е най големия крадец на прехода.Започна от мутра,бодигард,гл.секретар,кмет,премиер......БУДА!!!!БУДАЛИ!!!
409
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой да е имал съмнения , че квото кажат б.б и цв.цв. може да е и вярно ?ще гласувам за тоя, който най-после осъди за клевета някой от двамата
408
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Експремиерът не е разгласил класифицирана информация"Не знам какво е разгласил и какво не ,но този човек (Б.Б.) се оказа един голям страхливец.
407
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 11 години
и аз ще напиаш един лист, че кралицата на Англия иска да убие Обама и ще го размахвам... това дали ще се брои за сигнал за атентат?!
406
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този педофил с двойната гуша , лъже!
405
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя дали знaе въобще нещо за Мафията в България
404
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво го криете тоя лист? Замазвате нещо? Гаф на ББ или гаф на ***? Или и двете?
403
2
 
12
 
! Отговори
Полуанонимен преди 11 години
Такава гавра не бях чувал! Лист хартия с гриф "Строго секретно" не било класифицирана информация, а спокойно можеш да си избъзшеш *** с него.Ей Цацаров, в България освен необразован електорат има и 50-60 хиляди души с право достъп до кл. информация като мен и най-вече като теб. Не дей да ставаш смешен в опита си бършеш *** на полуделия си шеф.Ако наистина документа става за тоалетна хартия, просто го разсекретете и го побликувайте а не да го криете от всички.Че Буда и Сава са авери знаем
402
2
 
6
 
! Отговори
държавна сигурност преди 11 години
Агент Сава, е уредил да се потули всичко! Той е стар и изпечен агент и заличаването на следи е като детска игра за него, за *** пък, да не говорим!
401
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
От този лист става ли ясно наистина ли е искал да то убие или само е искал да го боцне?
400
7
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
На Бойко всичко му е с ниска степен на достоверност!Лъжец 7ми дан!
399
13
 
13
 
! Отговори
nilesev преди 11 години
Абе ***,вие какво искате, предупреждението да бъде цял роман ли? Важното е ,че го има и автор по всяка вероятност е турското разузнаване.А защо са скрили втория абзац. Ами тогава де факто държавата се управляваше от Доган. Той дърпаше конците на украйнското мекотело. И в името на ,,етническия" модел са потулили всичко.
398
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тодор Живков така си изми ръцете с Възродителен Процес точно преди ФАЛИТА на България 1989 , нищо ново до тук
397
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За сведение на господин Цацаров: авторът на информацията (лицето по чл. 31, ал. 1 ЗЗКИ) определя дали информацията е класифицирана, какво е нивото на класификация и маркира документа и/или материала със съответен на нивото на класификация гриф за сигурност
396
9
 
23
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
"Главният прокурор описа въпросният сигнал като лист хартия с надпис "строго секретно" и два пасажа. "атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов."1.Кой е спсобен да измисли толкова голяма глупост ;това е повече от абсурдно-излиза,че Доган щял да стане главен секретар на МВР??2.Кой е човекът,който едва може да върже 2 изречения??Всички следи водят към БУДА