15 години зад решетките за похитителя от Сливен

160 000 лева трябва да плати на охранителя на банката
Обновена: 18 апр 2013 15:11 | 18 апр 2013 13:55, Камелия Цветанова
90
 15 години зад решетките за похитителя от Сливен
Похитителят Стефан Стефанов влиза в съда. Снимка: Булфото

15 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим от закрит тип, и 160 000 лева обезщетение за опит за убийство на охранителя Станчо Станев постанови Окръжен съд - Сливен на Стефан Стефанов. През март 2011 г. той се опита да ограби банка в центъра на града, простреля един от гардовете и държа като заложници служителки от банковия офис.

Той е осъден за опита за въоръжен грабеж на 12 години лишаване от свобода, за всеки от петте случая за държане на заложници -  на по 3 години затвор, за притежание на боеприпаси без разрешение - на 1 година и 4 месеца, и за повреждане на имущество на банката в размер на 1100 лв. и на автомобил, който е бил в близост до банката по време на обира - на 8 месеца лишаване от свобода.

Освен това съдът постанови Стефанов да плати 6400 лева държавни такси и други 250 лева разноски по гражданския иск на Станчо Станев за нанесени нематериални щети и морално-психично разстройство.
Присъдата подлежи на обжалване пред Бургаски апелативен съд в 15-дневен срок.

Още по темата
Ищецът Станчо Станев заяви, че не е доволен от присъдата, защото за него не е важно материалното обезщетение. Според него съдът трябва да наложи 20 години затвор на Стефан Стефанов. От думите му стана ясно, че най-вероятно ще обжалва наложеното наказание.

Припомняме, че на 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на „Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

Стефан Стефанов беше осъден на 16 г. и 8 месеца затвор от бургаски съд.

На 19 ноември 2012 година Върховният касационен съд върна делото в Бургаския апелативен съд с мотива, че са допуснати процесуални пропуски. От своя страна Апелативният съд в Бургас го препрати отново в Сливенската прокуратура. В края на февруари Окръжната прокуратура внесе в Окръжния съд-Сливен с нов обвинителен акт делото срещу Стефан Стефанов. Срещу Стефанов бяха повдигнати девет обвинения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Сливенбанкапохитител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Роси преди 10 години
До анонимен същото може да се каже и за теб 8
70
2
 
5
 
! Отговори
R&S преди 11 години
До Анонимен 81 .....ТОЗИ *** КАКТО ТИ СЕ ИЗРАЗЯВАШ ИМАШЕ СМЕЛОСТТА ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА НАПРАВИ НЕЩО, КОЕТО ДО СЕГА НЕ СЕ БЕ СЛУЧВАЛО В НАШАТА ДЪРЖАВА И ИМАШЕ СМЕЛОСТТА ДА СЕ ИЗВИНИ И ПРИЗНАЕ ДОПУСНАТА ОТ НЕГО ГРЕШКА....А ТИ ДОРИ ГОСПОДИН НИКОЙ НЯМАШЕ СМЕЛОСТТА ДА ИЗЛЕЗЕШ СЪС СОБСТВЕНОТО СИ ИМЕ И ДА НАПРАВИШ СВОЯ КОМЕНТАР
69
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
четейки 90 % процента от коментарите ми става ясно защо сме една от най-мразените нации по света ...този *** насочи пистолет и стреля по невинен човечец, а *** тукго защитават !!! евала ..но от народ в който 99 % са с ПРЕСТЪПНО мислене какво друго да се очаква ? престъпниците са му герои !!е...ти мат`риала дето сме, няма друг такъв по света !!!
68
3
 
2
 
! Отговори
Джеско Джеимов преди 11 години
Даде ,ама следващия преговори няма да води и жив няма да се предава ,като знае ,че предадели се и отива до гроб в затвора----та това е много лош пример ! 160000---та дори да излезе от затвора с тоя кредит току застреля всичките банкери в Сливен !!!!
67
4
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
e dobre de kak 6te gi plati tezi 160 000 leva kat e v zatvora toi nikoga nqma d amu gi plati takali e?
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре бе на всеки му е трудно, ама ако сите тръгнеме де се стреляме и взимаме за заложници къде отиваме а? Хората които са били в тая банка и те взимат 400 лева и хранят семеиства. А тоя селянин *** никой не му е виновен ,че не може да шофира и го късат на испит. Поне да беше направил опит да я обере та барем да си пооправи живота, а са си го пропиля за нищо.
65
3
 
10
 
! Отговори
БАЛЪК преди 11 години
15 години за едното нищо... Жоро милионера поне открадна и скри милионите.............
64
2
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
ЗАТОВА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАКОН ЗА РАЗПЛАЩАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ,ЧРЕЗ ДЕБИТНИ КАРТИ.СЕГА И ДА НЕ ИСКАШ ВЪВ ВСИЧКИ ФИРМИ ТАКА СЕ ИЗПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ,ЗА ДА МОЖЕ БАНКИТЕ ДА ВЗЕМАТ СВОЯ ПАЙ!
63
0
 
6
 
! Отговори
Похитители ? преди 11 години
кагато по мирен начин ограбват банките ( кредитните милионери ) , никой не ги съди и не ги вкарва в затвора !Нито са крадци , ни похитители , ни връщат заема !И така извода е : не се стреля в банка .
62
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Кога ще вкарат БАНКСТЕРИТЕ за по 15-20 години в затвора, питам аз???
61
2
 
23
 
! Отговори
АК-47 преди 11 години
ЕЙ,ХОРА СКОРО МИСЛЯ ДА ВЛЕЗНА В ПАРЛАМЕНТА С КАЛАШНИК И ДА ГИ НАТРЪШКАМ,И БЕЗ ТОВА НЕ ЖИВОТ ВЕЧЕ!!!
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е това е България човекът който беше превъртял от тази същата смазващата система живота на бедния човек 15 години в затвора при това че не навреди никому , а кредитните милионери които имена чак сега излизат на бял свят и ограбиха народа ни се смеят в очите това е България "бъдете патриоти" ха ха ха ах
59
1
 
20
 
! Отговори
честен преди 11 години
*** от банките и политиците са най-гадните човешки същества на света,---------------------едно време се смеех на покойния си баща, как се редеше на опашки пред касата, за да си получи заплата. Обяснявах му, че има дебитни карти, че е вече сме 21 век. Човека се обръщаше и казваше - ти лапе си глей работата, АЗ С БАНКЕРИ ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ НЕ ИСКАМ ДА ИМАМ !!!Сега му разбирам идеята !
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Za ubiystvo davat po-malko godini.
57
2
 
4
 
! Отговори
честен преди 11 години
Станчо явно за кинти му се дере алчния ***, та затова лае. Гледало е селянчето как по хамериканските филми - ако ти се заплати ти може и да не повдигаш обвинение, там наистина от жертвата зависи, ама БГ не е САЩ бе Станчо.А като си толкоз "разстроен" дано следвашия път те убият на место, та барем да има следващия за какво да те лежи в затвора.
56
0
 
10
 
! Отговори
честен преди 11 години
Гнусно и жалко подобие на държава. Този със сигурност трябва да лежи в затвора, но не и 15 г. АБСУРД Е ТОВА ! Банкстерите в БГ държат политиците и решиха да дадат пример на мат'ряла, че втори път и да не си помисля да обира банки. В същото време разни Йосковци, прокурорски синове, къкьорчета с джипове мажат и газят по пътищата, а тях не ги лови закона. ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ПОЛИЦИТЕ И БАНКСТЕРИТЕ - ЕЙ ***, ЧЕТЕТЕ ЛИ - ВСИЧКО ЖИВО БЯГА ОТ ТОЯН ***, КОЙ ЩЕ ВИ ХРАНИ ВЕ *** - БАХ *** ЛИ ?
55
0
 
10
 
! Отговори
ДА ЗНАЕТЕ преди 11 години
До скоро не вярвах в конспирации,но забележете кои са в политиката и банкерите - евреи и арменци.Този човек си е виновен,че е прострелял охранителя.*** от банките и политиците са най-гадните човешки същества на света.
54
0
 
2
 
! Отговори
Кортен преди 11 години
Пламене, Пламене...Каква си я мислил - каква стана!
53
2
 
17
 
! Отговори
щопс преди 11 години
маджо, маргините и бб кога в пандиза?
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдебната система е като пияна кокошка,складираща зърно в гушата! Няма да се чудим,ако и този осъди България в Страсбург!