Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
21
 
3
 
! Отговори
До 234 Кузман преди 11 години
Прав си, но тук гъмжи от червени поплювковци, които се правят на ударени ,за това какво вършеха техните господари
205
6
 
5
 
! Отговори
Криминалист преди 11 години
Валентин Петров току що каза че :Миков има най-голяма вина за назначаването на Флоров!Не можем да очакваме да бъде проявен и морал, защото човекът, който има най-голяма вина за издигането на Флоров, освен тези, които споменах, е Михаил Миков. Той го назначи за директор на ГДБОП. Сега в един момент Миков започва да пищи и да иска незабавното отстраняване на Флоров и получава амнезия за това, че го е назначил за началник. Интересно дали Миков е получил амнезия и за факта, че е назначил цялото професионално ръководство на МВР, което работеше по времето на мандата на ГЕРБ?! За това, което е напр
204
2
 
28
 
! Отговори
beauty преди 11 години
Тоя *** колко народ безпричинно е разплакал, сега е времето да реве с кървави сълзи при това.То от лакомия така става.
203
4
 
18
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Бойко и Цеца са като децата.Играят си на майстори.Обръщат камиончето и обясняват-ние плавим и лемонтираме кумьонНакрая, като го обърнат-кой каквото можАл-откраднАл,а камиона не върви.Държавата не е игра.Обърнахте я с гумите нагоре,откраднахте,каквото може а обяснявате,че сте и сложили еърбеци,шибидаци,системи за сигурност,нисък разход!?Оставихте я като разрязаната кола в Къртицата.Щом не разбирате-бегайте си играйте на стражари и апаши.Да дойдат тия,дето могат.Върнете държавата на българите!
202
4
 
18
 
! Отговори
По темата преди 11 години
МВР се състой от 60 000 милиционери никакъв проблем да бъдат сменени до един всички, с западни полицаи ......Това е единствения начин България да просперира и да излезе от кризата....
201
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров идва от съдебната система,която Цвъчко унижаваше както му бе удобно.Започва отмъщението,а главната цел е Цвък.Кой ли ще е победителя?
200
2
 
8
 
! Отговори
Червен Дежурен преди 11 години
Другари искам да докладвам че в тази тема взехме пълно надмощие. Просто дори герпаджиите не могат да подкрепят своите в този случай, а на всяко мнение против левицата веднага слагаме минус.
199
2
 
11
 
! Отговори
ДО С винце и оръжие преди 11 години
Абре Гламчоо, защити си с някакви смислени аргументи мутренски Вождове, а не говори за ***, вентилатори, полупроводници и цели проводници, че тия мотробаро/В/ци се умазаха до ушите и счупиха рекордите и на руменовците и на лостов!
198
10
 
4
 
! Отговори
Кузман преди 11 години
Гледам тук много казват че герб са ни видяли сметката. След като пропускате останлите които са били на власт преди тях, значи сте едно късопаметно стадо, което ще продължи да живее скотската.
197
13
 
3
 
! Отговори
Катилчо преди 11 години
Не че няма за какво дасе плюят герп, но повечето от хората които го правят тук, ще гласвуеат за червените кхмери, което си е същата работа, даже по-зле.
196
3
 
7
 
! Отговори
emIL преди 11 години
Teq ot gerb ni e**** mamata... dori i pri troinata koaliciq beshe po dobre !! na 22 godini sym i mislq da ne glasuvam!
195
1
 
22
 
! Отговори
Доктор преди 11 години
Само за муцуната требе да му дадат 15 при строг режим.
194
1
 
4
 
! Отговори
До217 преди 11 години
Има нещо сбъркано , да то е под " косата ти" .
193
1
 
17
 
! Отговори
Jango преди 11 години
Еййй тоз *** голям е!Сега на него трябва да му пратят онея с качулките да му викат Лягай долу,Лягай долу,Рацете,Рацете да виждам!Да види той на хората а и на престъпниците хубаво ли им е!
192
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешно е просто червените във форума какво се радват. Че Флоров беше назначен за шеф на БОП от Миков. Сигурно и разработките срещу него са спрени от Тройната. Този случай яко ще ви окаля и Станишев ще трябва да се обеснява ми се струва.Но няма нищо изненадващо,все пак по това време А.Петров беше в ДАНС
191
2
 
26
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Моля, някой да каже има ли поне един, назначен от това правителство, който да не е престъпник?
190
19
 
3
 
! Отговори
И те така !!! преди 11 години
След 12.05 червените канчета ще реват на глас.Ще бъде айде у лево и на село.Да садите картошки.
189
17
 
2
 
! Отговори
тото преди 11 години
Абе гадни комунисти, не ви ли е срам няма такава порнография в друга държава . Що плюете толкова защото ви страх да не вдигам костите на човека бог да го прости но какво стана с Любомир Начев вашия министър по вашето време ?????????????????????????????
188
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъчи,тежката организирана престъпност била в гащите ти,а ти я търсеше извън тях.Що така бре?
187
20
 
9
 
! Отговори
Малииииии преди 11 години
Пищенето и напъните на червените е грандиозно.Явно страха от Бойко е неимоверен.Готови са да сринат държавата само и само да махнат Борисов.