Прокуратурата повдигна второ обвинение на Цветанов

„Отказал е СРС-та за крадци на катерушка”, каза адвокатът му
Обновена: 10 юли 2013 21:04 | 10 юли 2013 18:28, Камелия Цветанова
188
Прокуратурата повдигна второ обвинение на Цветанов
Цветан Цветанов е с второ обвинение. Снимка: Булфото

След повече от час в сградата на столичното следствие на бул. "Монтевидео" бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов си тръгна с второ обвинение от прокуратурата.

Той е обвинен за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Адвокатът му Менко Менков коментира пред журналисти, че специалните разузнавателни средства е трябвало да бъдат приложени "спрямо хора, които са откраднали една пързалка и една катерушка" от село Първомайци.

Според Менков връзката на Тодоров е, че по това време вероятно той е водил разследването за откраднатите съоръжения.

„В постановлението, с което повдигнаха обвинение на Цветанов, не са описани стойността на тази катерушка и пързалка", каза Менков.

Още по темата

„Ние силно се съмняваме, че са били обсипани с диаманти, за да може да се използват всички налични средства и методи”, добави той.

"Вероятно в този момент Орлин Тодоров е бил или районен инспектор, или криминален инспектор. Трябвало е да бъдат подслушвани лица, които са откраднали една катерушка и една пързалка", обясни защитникът и уточни, че „защо е сложил "не"Цветанов, ще се даде отговр на въпроса в съда.

Мярката за неотклонение на бившия министър е "Подписка".

Цветан Цветанов отказа да отговори пред журналисти защо не е разрешил СРС-тата. Той потвърди, че е отказал и на органите на МВР да му направят криминална регистрация, но отново не каза защо.

Това е второто обвинение срещу бившия министър, който вече е обвиняем за бездействие, което е дало възможност на служителите на МВР да извършват незаконни подслушвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политическа разправя на комунистите и принадлежащите им организирани криминални групи, поито за 23г. единствено ГЕРБ дръзна да подгони... ...може би не докрай и с допуснати грешки, но все пак е нещо, за разлика от останалите правителства!
90
9
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
Че обвинението е нелепо-спор няма,но всички вие не се ли чувствате обидени и омерзени,че ви подценяват като интелигентни хора и в безсилието си се опитват да пробутват налудничави обвинения само и само да мачкат този човек?!За какво се опитват да го обвинят-за 6 апартамента...та аз познавам много хора които имат по 15-20 имота и не са били нито депутати нито министри...Не се ли сещате,че всичко това е защото ГЕРБ спря кранчето на БСП и компания и натика основните им спонсори в арестите? Мислете!
89
10
 
10
 
! Отговори
дядо преди 10 години
тоя на снимката гледа като пръднал в трамвая,корав *** е да знаете ;)))
88
5
 
3
 
! Отговори
катил преди 10 години
До обикновенпроблемът е, че не само станишев ами и бойко е гепил за толкова. и се знаят един друг (пеевски въщност е ходил на работа 2 дни и е измъкнал каквото трябва), този паритет определя статуквото. демек всеки знае за всеки, от време на време някой се ядоса и поспомене нещо за другия но бързо замазва нещата. затова е важно всички *** на прехода - вън от държавните институции!!
87
2
 
14
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Е нали си направиха политическа полиция,колко още глупости ще натворят тия.Следващото ще е арест за разказване на политически вицове!!!!!!
86
1
 
14
 
! Отговори
Nev преди 10 години
Катерушка!!! Тия сериозно ли?
85
3
 
13
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Аз.....таковата........мисля, че трябва и пред Цацаров да се протестира. Смешно е. Парекселанс политическа поръчка с главен герой прокуратурата.
84
2
 
15
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
много се извинявам,по принцип не харесвам герберастите ама....г-да прокурори, вие *** ли си правите с нас?!...кви катерушки,кви детски пързалки...вие май искате да ни пуснете по ски шанцата за високи скокове ...
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Охохохооо тоя какви свинщини е натворил... :))
82
2
 
13
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Значи така...............от една страна е обвиняван, че имало хиляди безсмислени подслушвания, от друга, че не е разрешил подслушване на двама *** са 100 кила желязо??? ДЕ го ся др.Станишев да ми говори за "двойния" аршин?
81
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига с тоя цецо бе,не разбрахте ли че всички лъжи идват от станишев и доган
80
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите ограбиха МИЛИАРДИ...скъсиха хивота на хиляди семейства и ги загробиха и заробиха а вие повдигате обвинение н Ц.Ц. за открадната катерушка? Трагедия....
79
15
 
6
 
! Отговори
Адвокат = лъжец преди 10 години
Дрън-дрън, че пляс! Адвокатски лакърдии, кого си мисли, че ще заблуди с тия приказки за катерушка и пързалка?! Тоя нали защитаваше и Галевите, явно е свикнал да защитава престъпници и да сипе всевъзможни лъжи. Абе, адвокатче, Галевите сигурно ги съдиха, че са си взели по една биричка от магазина, пък пропуснали да платят, нали така :)))
78
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ако катерушката и парзалката са едни от 100-тиците откраднати от разни *** и не *** организирани групи катерушки, парзалки и всякаква покъщина и ЦЦ простое отказал да се подслушва за покровителство над крадящите?
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахахахах катерушка? вие нормални ли сте бе ....жалка работа божееееееее
76
1
 
6
 
! Отговори
varg преди 10 години
О колко жално гледа
75
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малеее не мога да повярвам.Егати циркаджийската прокуратура и прокурор.Всички чакахме нетърпеливо,а то се оказва КАТЕРУЩКА и ПЪРЗАЛКА.Вече абсолютно никой не може да ме убеди,че това не е целенасочено и че Цв. трябва да бъде осъден на всяка цена.Мисля си и друго,ако този човек наистина е нарушавал закона до сега щяха да го съсипят,а те катерушка и пързалка.Като прочетох новината и се шашардисах,без майтап.
74
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 10 години
Masonstvoto I Iluminatite da se objavat za antihumanni sataninski fashistki sekti.
73
16
 
8
 
! Отговори
Ранърса преди 10 години
Мамин сладък, какъв си ми хубавец, Цецкооооо! Чакам те с нетърпение, само си носи вазелинчето, че отначало може да те позаболи задното отворче. Но то бърже минава, сладурчо!
72
8
 
4
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Така , че съдът има практика за размера на наказанието при такова деяние.Та имаш ли нещо против постъпката на ЦЕЦО да бъде приравнена на кражбата на хляб,парче салам или каквото и да е за ядене и да излежи в затвора същото време , КБАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ХОРА.Или той е от друго ТЕСТО !!!!