ВСС уволни Николай Кокинов

Причината са изтеклите в медиите разговори в Банкя
Обновена: 11 юли 2013 15:35 | 11 юли 2013 15:34,
48
ВСС уволни Николай Кокинов
Кокинов сваля тогата. Снимка: архив Булфото

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно бившия градски прокурор на София Николай Кокинов. Деветнайсет от членовете на Съвета гласуваха "за" уволнението на Кокинов, един беше против, а двама се въздържаха. Кокинов може да обжалва пред Върховния административен съд решението. Това е второто дисциплинарно производство срещу бившия градски прокурор.

Още по темата

То беше образувано, след като през април  до медиите бяха разпратени записи от разговор между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър в кабинета му Мирослав Найденов и Николай Кокинов, в който тримата обсъждат магистрати и ги описват с обидни квалификации.

След разпространяването на записите  Николай Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, защото от подслушаната среща ставаше ясно, че изнася пред Мирослав Найденов данни от досъдебното производство срещу него, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев.

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет пък се сезира и образува проверка. След това петима членове на ВСС подадоха предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Кокинов. То беше образувано по повод действия, с които той е нарушил Кодекса за етично поведение на българските магистрати и е уронил престижа на съдебната власт.

През юни прокуратурата реши, че няма да образува производство, защото Найденов, експремиерът Борисов и Николай Кокинов не са извършили престъпление при проведения в Банкя разговор между тримата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
Пинокио преди 10 години
Действително си е виновен, вече и "лошият човешки материал" разбра, че който влезне в далавера с ББ изгаря, а Борисов си остава чист.
38
0
 
0
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Пак казвам: не ми дреме дали е уволнен или не,дреме ми защо плащам този скъп ток и такива сигнали които касаят цялото общество се пренебрегват и прекратяват и всеки си прави оглушки.Защо не се обръща внимание на такива сигнали и те се прекратяват?Защо никой не реагира?
37
0
 
0
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Ей, толкова *** и първосигнален народ и прокуратура.Хич не ми дреме дали е уволнен или не.Дреме ми това,че в записите ясно се чува как Б. пита :какво става със сигналите които пуснахме за ЕРП-тата,а Кокинов отговаря,че са прекратени от някаква прокурорка,която била баба с внуче.Къде е Цацаров и прокуратурата,защо не се обръща внимание на това?
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Цацаров! Единствения главен прокурор от 89 на сам,който върши нещо полезно!Надявам се да продължи по този начин до края на мандата си!
35
1
 
4
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
ЧУДЕСНО! СЕГА Е РЕД НА СИТНИЛСКИ ,БОЕВ И КОМПАНИЯ!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО И ПАК - БРАВО!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацата мълчи за бюлетините, защото едни собственици на печатници, едни технолози, едни печатари и шофьори, а и държавни служители, пишат ли пишат, ден след ден. Да загубиш и ума и дума
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацата защо мълчи за бюлетините??? Защото са поръчани и платени от Пеевски... Два месеца не могат да съчинят версия за тази манипулация, която реализираха на 11.05.2013г.Сега са се вкопчили във властта, като удавник за сламка и са готови на кръвопролития за да крадат...
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Edin smotan sergei se podigrava SAS balgarite za6to go pozvolqvate idete da protestirate pred negoviq dom da vidat negovite deca kakvo e narodna lubov
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опаааа, няма ги 20-те заплатки на куп. Стана май *** :) Оставка ще ми подава, хитреца.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sergei Tova ymee da laje i krade
28
0
 
8
 
! Отговори
БГ преди 10 години
В България винаги го отнасят най-малките.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4etete razkritiq kom kakav zaem ni podgotvqt da teglqt i balgarite da go izpla6tat
26
2
 
4
 
! Отговори
catenaccio преди 10 години
37' Irtysh Pavlodar 2 - 0 Levski Sofia : )))
25
8
 
25
 
! Отговори
mkati преди 10 години
Kокинов добре,но Боко и Найдата,защо се отърваха.
24
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберските кадри си отиват един по един.Идва ред и на ББ и ЦЦ .Колкото и да се мъчат да правят преврати , да купуват протестиращи с" безплатни" кафета и "безплатен " интернет ГЕРБ си отива.Даже и да има избори герберите нямат никакъв шанс , като гледам резултатите от проучванията.
23
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички неудобни на сегашните управници минават под ножа! Червено-турската метла яко се върти! "по сигнала на Сергей Станишев", а какво стана със секретните документи на Сегейчо? Защо управляващите не искат предсрочни избори - не са сигурни дали фалшификатите им ще минат! Такъв урожай за тях както на тези избори не помня, но крадецът вика дръжте крадеца! Ашколсун!
22
2
 
9
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Пидалски работи
21
5
 
34
 
! Отговори
borokaro преди 10 години
То беше образувано по повод действия, с които той е нарушил Кодекса за етично поведение на българските магистрати и е уронил престижа на съдебната власт!!!ОБАЧЕ БАТЕ БОЙКО С ПОВЕДЕНИЕТО СИ НЕ Е НАРУШИЛ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ЕТИЧНИ И МОРАЛНИ НОРМИ!!! АКО НЕ ВЯРВАТЕ-ПИТАЙТЕ ГЕРБАДЖИИТЕ!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко неочаквано идва новината...