ВСС уволни Николай Кокинов

Причината са изтеклите в медиите разговори в Банкя
Обновена: 11 юли 2013 15:35 | 11 юли 2013 15:34,
48
ВСС уволни Николай Кокинов
Кокинов сваля тогата. Снимка: архив Булфото

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно бившия градски прокурор на София Николай Кокинов. Деветнайсет от членовете на Съвета гласуваха "за" уволнението на Кокинов, един беше против, а двама се въздържаха. Кокинов може да обжалва пред Върховния административен съд решението. Това е второто дисциплинарно производство срещу бившия градски прокурор.

Още по темата

То беше образувано, след като през април  до медиите бяха разпратени записи от разговор между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър в кабинета му Мирослав Найденов и Николай Кокинов, в който тримата обсъждат магистрати и ги описват с обидни квалификации.

След разпространяването на записите  Николай Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, защото от подслушаната среща ставаше ясно, че изнася пред Мирослав Найденов данни от досъдебното производство срещу него, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев.

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет пък се сезира и образува проверка. След това петима членове на ВСС подадоха предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Кокинов. То беше образувано по повод действия, с които той е нарушил Кодекса за етично поведение на българските магистрати и е уронил престижа на съдебната власт.

През юни прокуратурата реши, че няма да образува производство, защото Найденов, експремиерът Борисов и Николай Кокинов не са извършили престъпление при проведения в Банкя разговор между тримата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази година ще я запомня с безкрайната помия и компромати с водеща роля на комунистите и престъпниците, които играят в един отбор...
18
3
 
16
 
! Отговори
Дразнещ тон преди 10 години
Тоя е такъв Нагляк, че само като му чуеш дразнещия Тон на гласа и като го видиш Как гледа, трябва Незабавно да го Уволниш! С такъв тон говорят и Митничарите, които след малко ще се Заядат с теб и ще ти поискат Пари! Не се шегувам...
17
6
 
24
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
Двама от участниците в симпатичния и интелигентен разговор са уволнени - Кокинов и Найденов!!Какво става с третия ББ??Или той не се брой???
16
14
 
29
 
! Отговори
удри преди 10 години
Мрънкате за последните 4 години а си избрахте ония от предишните 20.Така че е нормално да живеете в най бедната държава в Европа
15
11
 
26
 
! Отговори
удри преди 10 години
Ред е на Цацата
14
0
 
26
 
! Отговори
мани преди 10 години
честито! а утре и ситнилски !!!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко ? Не !
12
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най сетне една политическа *** и абсолютен некадърник да бъде уволнен дисциплинарно. А колко много още има!Справка довечера на Орлов мост или всяка сутрин на кафе пред Парламента.
11
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до 14 АЛО ЗАЩО НЕ СИ СЛОЖИШ ЧЕРНИТЕ ОЧИЛА. И БЕЗ ТОВА СИ СЛЯП ТАКА , ЧЕ НЯМА НИКОЙ ДА РАЗБЕРЕ КАКВО ВИЖДАШ И НЕ ВИЖДАШ. ПРЕГЛЕДАЙ СЕ ПРИ ОФТАЛМОЛОГ. АКО НЕ ТИ ИЗПИШЕ ДИОПТРИ ТО ПОНЕ МОЖЕ ДА ТИ ИЗПИШЕ ЛЕЩИ , А МОЖЕ ИЛУПЕ. ДАНО ТОГАВА ПРОГЛЕДНЕШ
10
11
 
28
 
! Отговори
456 преди 10 години
До ЬЯАСЯЩо се нервиш бе бойковска подлого??? Ха ха боли а??
9
7
 
31
 
! Отговори
Добре преди 10 години
Браво на ВСС.............
8
23
 
20
 
! Отговори
Граждански Съд преди 10 години
Граждански съд за корумпираните поръчкови КОНСТИТУЦИОННИ СЪДИИ.Съд и за корумпирания Главен прокурор, в деня за размисъл "тресеше бузи от възмущения за скандала с бюлетините".Къде е сега да видим какво стана с тази чудовищна измама - трябва да има осъдени хора по на 10 - 15 години. КАКВО СТАНА г-н Цацаров или и ти заприлича на твоя градски БарековЗа това трябва да има ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ и цялостна промяна на СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.Всеки прокурор и съдия да минава на детектора на лъжата.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н младмеринджей, този зет на Борисов ли е?
6
20
 
36
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Галъп: БСП-21-22%, ГЕРБ-17,8%, ДПС 6,4%; ТИКВАТА МУТРА ОТ ИПОН НА ВЛАСТ САМО СЛЕД ГРАЖДАНСКА ВОЙНА
5
18
 
35
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 10 години
ДОВЕЧЕРА СИЧКОТО *** ДЕТО ЩЕ ПРОТЕСТИРА ДА ДОЙДЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ПАРИТЕ.П.П. ЧАКАЙТЕ И ДВАТА КАМИОНА С МАНГОЛИ ОТ ТИТАН ДЕТО ЩЕ ДОЙДАТ ДА ВИ ПОДКРЕПЯТ, ЧЕ ОСТАНАХТЕ 3000, ПРИ ТОВА НА 2800 ИМ ПЛАЩАМ АЗ!!!!!!!
4
8
 
37
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 10 години
МЕН КОГА ЩЕ МЕ УВОЛНИТЕ......СИРЕЧ ПРАТИТЕ В БЕЛЕНЕ!!!ИМАТЕ ЛИ ОСНОВАНИЯ???- МИШО БИРАТА- СЛУЧАЯ КОКИНОВ- КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ ЗА ИЗБОРИТЕ- СЕГА И ПЛАЩАНЕТО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕАШКОЛСУМ НА МАЙКА МИ ЧЕ МЕ Е РОДИЛА В ДЪРЖАВА С ТОЛКОВА *** МАТРЯЛ...
3
2
 
29
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Хм....... дупИлизците на Цецко нали казаха, че нямало нищо нередно в тези записи ?
2
38
 
16
 
! Отговори
ЬЯАСЯ преди 10 години
ЦАЦАРОВ ВЪН ПЕЕВСКА ПОДЛОГО !!!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До пръцКога?!