Оставиха в ареста охранителя Еленков

Той е обвинен, че застреля 16-годишно момче
Обновена: 23 юли 2013 13:54 | 23 юли 2013 13:54,
47
Оставиха в ареста охранителя Еленков
Петко Еленков. Сниммка: архив Булфото

Софийският апелативен съд остави в ареста охранителя Петко Еленков, обвинен в убийството на 16-годишно момче.

То бе застреляно с ловна пушка на 2 март в хладилно депо в столичния квартал „Подуяне", а неговият приятел, 14-годишният Камен, беше ранен в краката. Двете ромчета се бяха промъкнали в депото с намерение да крадат железа.

Районът обаче се охранява от частна охранителна фирма. 50-годишният Петко Еленков видял момчетата, призовал ги да спрат, но след като те отказали, открил стрелба. Велин е убит на място, а неговият приятел Камен е ранен в крака и е закаран в болница без опасност за живота.

Според съда Еленков трябва да остане в ареста, тъй като има обосновано предположение, че е извършил престъплението и не са събрани доказателства за обратното.

За пореден път на заседанието в Съдебната палата дойдоха десетки роми. Когато съдебната охрана доведе обвиняемия, той беше посрещнат с викове "убиец".

Охраната отведе един от мъжете, дошли в Съдебната палата, защото направи опит да тръгне към обвинения Еленков. В съдебната зала днес бяха и колеги и приятели на Еленков, които бяха дошли да го подкрепят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
готин преди 10 години
еееее един др.*** по малко мн важно,ще направят още 5,6 и готово
39
0
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Котарака ми значи вчера е извършил престъпление , че уби един мишок в мазето . Ще се наложи да го предам на компетентните органи да му предявят обвинение и да го задържат защото може да хване и друг мишок !
38
0
 
9
 
! Отговори
mangal преди 10 години
помиярско семе.*** неграмотни,мръсни,въшливи,лай.няни, .еднопосочен билет към първата *** държава която се сетят другарите, и там няколко мегатона
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не върви на добре светът?! Да те съдят за отстрел на *** и вместо награда, затвор.
36
0
 
16
 
! Отговори
с. преди 10 години
Веднага човека да бъде освободен и да му бъде връчен медал,златен пистолет и високотехнологичен оптически мерник!
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поправка - ***, КОЕТО КРАДЕ!
34
0
 
30
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
*** и кучетата имат повече права от българите...България 2013 година!
33
0
 
34
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Не е застрелял 16 годишно момче, а 16 годишен крадец, все пак има разлика!
32
0
 
37
 
! Отговори
А всъщност преди 10 години
Е застрелял при законна самоотбрана ***-рецидивист при опит за порезния обир на БДЖ!
31
0
 
24
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До До Анонимен 3дА ЗАЩОТО НЯКОЯ ГАДНА ПРАВОЗАЩИТНА ОРГАНИЗАЦИИКА КАТО "БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ" ДЕТО СКУБЕ ЯКО ПАРИ ГИ ИНФОРМИРА И ОРГАНИЗИРА........
30
0
 
32
 
! Отговори
Доко преди 10 години
Много отдавна никой не може да озапти ,а камо ли да спре *** !Нашата държава толерира малцинствата/ които скоро ще стават мнозинство!/,а не българите! Посочете поне едно убийство от *** да е наказано!
29
0
 
26
 
! Отговори
виновен до доказване преди 10 години
"тъй като има обосновано предположение, че е извършил престъплението и не са събрани доказателства за обратното"Абе основният постулат в правото не беше ли "невинен до доказване на противното"? Тук нещо наобратно са нещата май?
28
2
 
32
 
! Отговори
щатни преди 10 години
този охранител има лошия късмет да го съди баш турско-*** правителство. Исгоря човечеца.
27
1
 
54
 
! Отговори
koito_trqbwa преди 10 години
Искам да попитам какво стана с изнасиленото момиче зад НБУ и с убитият българин от тълпа роми на бул. "Монтевидео", малко по-надолу от униврситета ? А?А?А? Кажете , бе , роми, *** - УБИЙЦИ !!!
26
3
 
36
 
! Отговори
х преди 10 години
От 62000 бебета родени миналата година 43000 са ***. Така че държавата си е тяхна и могат да правят каквото си искат с нея, на които не му харесва да хваща самолета и аз така ще направя скоро.
25
2
 
41
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
T. нар. "Двете ромчета...." са си направо зрели *** с по 2-3 чавета и 200-300 кражби. Само тази *** медия ги представя като невинни овчици. Алоооу Днес.бг, Вие от медиите на Доги-Дог ли сте , или от на Делян Прасулан?
24
0
 
44
 
! Отговори
sante_dog преди 10 години
Свобода+ медал. Човека е предотвратил тежко престъпление - кражба с взлом.
23
2
 
44
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
Сещате ли се преди няколко дена как чернокожите в щатите протестираха ,че съда там оневини Цимерман,тоя беше гръмнал едно момче-негърче на 17 години щото му изглеждал подозрителен,Цимерман се беше провъзгласил сам за пазител на квартала..и съда каза ,че е действал при неизбежна самозащита......а в случая лапето не беше направило нищоЕ при нас става точно обратното хващат *** да крадат и пазача е виновен.....
22
0
 
30
 
! Отговори
роб преди 10 години
"има обосновано предположение, че е извършил престъплението и не са събрани доказателства за обратното" - Значи ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!
21
1
 
29
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 10 години
Пък и ние също плащаме два пъти по скъпи ток и вода и здравни осигоровки и парно и данъци и транспорт и т.н. защото плащаме не само за себеси но и за някои *** който даже не го познаваме лично а мангалат във свободното си време отива да краде защото той не носи съдебна отговорност пък и свободно време колкото си искаш а ако някой се опита да се защити отива в затвора!