САЩ вече не иска екстрадирането на Гери

Американците се отказаха поради нови доказателства
23 юли 2013 18:48,
56
САЩ вече не иска екстрадирането на Гери

Съединените щати са оттеглили искането си за екстрадиция на Гергана Червенкова, става ясно от съобщение на сайта на американското посолство у нас.

На Червенкова са повдигнати обвинения пред федералния окръжен съд за южен окръг Ню Йорк за федерални престъпления, свързани с наркотици и измама.  Искането е оттеглено отчасти поради получаването на нова информация в прокуратурата, а не заради недостатъци в искането според условията на Договора за екстрадиция между Съединените щати и България, пише още в съобщението.

Още по темата
Искането за екстрадицията на Гергана Червенякова предизвика буря от обществено недоволство у нас.

Червенкова бе задържана през декември 2012 година, когато МВР обяви, че българката е изпрала 5 млн. долара.
Никъде в обвинителния акт, който е публикуван в интернет, не се казва, че става дума за 5 млн. долара.
Единственото доказателство, на което се позовават американците в обвинителния акт, са две покупки на агент под прикритие на ДЕА на 120 таблетки Butalbital, които били извършени "от сайта на българката" през април и май м.г.

Защитата на българката обаче е категорична, че тя е работила на трудов договор в България като служител във фирмата "BG Global Services", която извършва у нас част от дейността на чуждия сайт за онлайн продажби на лекарства EuroMedOnline.com.

Адвокатите твърдят, че Гергана е отговаряла единствено за оформянето на финансовата документация на българското дружество, правила го е открито с името си и освен това няма никакви ръководни функции в него.

В началото на май Софийският градски съд одобри екстрадирането на Червенкова и оттогава тя е с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", докато преди това беше на свобода срещу "парична гаранция".

35-годишната жена има две деца. На последното гледане на делото за екстрадиция от Софийския апелативен съд десетки хора се събраха пред Съдебната палата, за да изразят своята подкрепа за българката и да се противопоставят на искането на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
до самаГергана и др преди 10 години
Ама тази жена трява да има чувство за самосъхранение. Защо позволява да й използват мъките и страданията политически цели? Който се е набъркал с политицти ни, добро не е видял, а тя се набърква с някакви отмъстители на Цветанов. Да е жива и здрава и да си гледа дечицата. Това като теза е абсурдно. Цветанов, защото стоял 3 седмици в САЩ натопил някоя си жена и хвърлял чоп, та се паднало на Гергана и пр. безумства.Гергана, недей да се превръщаш в употребявана вещ на злите ни политици.
45
0
 
4
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 10 години
До Ахмед ДоганАбе Ахмеде не разбра ли ,че жената е счетоводител,невинна до доказване на противното
44
4
 
5
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 10 години
Да помислим малко-тя е невинна защото само продавала през интернет не знае какво-ок-ама тогава по същата логика трябва да еи със шофьорите които карат наркотик без да знаят че има в тировете,а те си лежат с години по затворите-капиш
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е кво стана??Доказателствата се стопиха като ланшният сняг и си заминаха заедно с Боко и Цоко........ХА-ХА-ХАПредствяте ли си в каква държава живеем?Представяте ли си американците каква бандитска държава са?Тази женица ако Тиквоня и Цуцо бяха останали на власт просто ИЗГАРЯШЕ ..........НЕВИННА!!!Нямам думи да опиша погнусата си както от американците така и от Бойко Методиев Тиквеников и Цветан Кухото Цветанов.ОТВРАТ!
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е страхотна новина!!!Целият този процес не е криминален,а ПОЛИТИЧЕСКИ !!!Добре,че това правителство се опита да се опълчи на американците,иначе Гергана ставаше жертвен агнец,заради болните интереси на мутрите от герпСпоред вас,ако Герп бяха на власт,дали лицето Ц.Ц. щеше да остави Гергана в България??!Този престъпник Ц.Ц. публично се възмути как един "нарко бос" като Гергана е още в България??!!Гергана на свобода!!Ц.Ц. в затвора !!!
41
2
 
32
 
! Отговори
777 преди 10 години
Срам ме е от Цветан Цветанов и МВР , че набедиха жената, от съдиите които бяха готови да я екстрадират. Чиновниците са се самозабравили и тормозят нормални хора!
40
6
 
25
 
! Отговори
Вирджинсия до 36 преди 10 години
САЩ разбраха, че Гери е невинна, но не и престъпната, предателска шайка ГРОБ. Ахх..какъв парадокс, просто вие не заслужавате и плюмката човек да си остави на вас.
39
6
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Най - вероятно офицера под прикритие да е бил някой маймуняк с американски паспорт и е объркал Червенкова с Червения площад !
38
6
 
22
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Не мислих, че някога ще напиша това, но САЩ този път заслужават, отказаха се, въпреки настояването на ЦвъЦвъ и разбраха, че Гери е невинна: " САЩ БЛАГОДАРЯ ЗА РАЗБИРАНЕТО, БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ДВЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА НЕ ОСТАНАХА БЕЗ СВОЯТА МАЙКА, БЛАГОДАРЯ ЗА ДОВЕРИЕТО КЪМ ГЕРИ И ЗА ВАШЕТО РАЗБИРАНЕ"! А що се касае до Цвъ Цвъ...ти си жалко създание.
37
7
 
3
 
! Отговори
до 30 ;-) преди 10 години
няма такъв самолетмакър да съм от ГЕРБ
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Верно си шоп ама *** ШОП-вече не искат екстрадация а не е пред екстрадация
35
23
 
4
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Тая е такъв артист, че нема накъде повече.Стига сте я защитавали, щом е пред екстрадиция, значи са представили достатъчно доказателства.
34
0
 
15
 
! Отговори
Питър преди 10 години
До АнонименТова вече е ставало именно по описания от теб начин - пиян американски офицер убива с кола българин и после изчезва в Америка "да бъде съден". Не си спомням конкретните детайли, но съм почти сигурен, че такъв случай е имало
33
3
 
33
 
! Отговори
колкооооо????/?/???? преди 10 години
колко болкоа причини *** цвъки физкултурника, колко семейства разби, колко души унищожи зааа мааааангииииии, *** И ОНИЯ КАТО ВАС СА СЪЩИТЕ...***.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
върнете дянков
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
abe kakwo stana s onia w brasilia swetonnia po tezesti... we4e nisto ne se 4uwa???
30
0
 
41
 
! Отговори
www преди 10 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ В ЗАМЯНА ФИДОСОВА - АМА СЪС САМОЛЕТ Е МАЛКО СЪМНИТЕЛНО..
29
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гери е редно да поиска обезщетение от държавата за увредата на здравето и, както и причинените мъки и психически тормоз на нея и семейството.
28
3
 
70
 
! Отговори
американеца преди 10 години
Те американците не я искат а нашите *** почти я качиха на самолета.
27
5
 
43
 
! Отговори
панчо преди 10 години
ами хубаво е сега да им пратим цв.цв. нещастника долен