4,5 г. затвор получи измамник, представял се за шеф на ДАНС

"Не съм ходил при тези хора, а те идваха да ми дават парите“, оправда се той
9
4,5 г. затвор получи измамник, представял се за шеф на ДАНС
Снимка: Булфото, архив

Пловдивският районен съд наложи наказание от 4,5 години затвор на Валентин Киров, който се е представял за шеф на ДАНС, полковник от Министерството на отбраната и служител на МВР, съобщи БТА.

През периода от февруари 2008 г. до септември 2012 г. в Пловдив и Пазарджик Киров обещал да свърши различни по род услуги / назначаване на работа, спиране на прокурорска проверка и др./ на 10 души, като за това те му дали общо 31 100 лева.

Мъжът бе признат за виновен и за това, че е държал служебни знаци, надписи и пропуск за паркинг на МВР, пречил е на полицай при разследването и е подбудил свидетел да потвърди лъжливи показания.

Колев получи и наказание за това, че е притежавал заготовки на печати с надписи предназначени за съставяне и преправяне на нотариални актове или удостоверения, други документи, удостоверяващи прехвърляне или учредяване на право на собственост и на други вещни права.

За всички престъпления подсъдимият получи едно общо най-тежко наказание при баланс на смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства от 4,5 години затвор при първоначален общ режим.

Затова присъдата му бе намалена с една трета - на 3 години.

Киров е в ареста от една година, която също се приспада.

В съда Валентин Киров изцяло призна вината си. Пред магистратите той заяви, че бил подбуден да извърши
престъпленията.

"Не съм ходил лично при тези хора, а те идваха да ми дават парите", допълни Киров. Той обеща да върне парите на измамените хора. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A DA NE SA BUTNALI U PANDELA ONIA SHISHKO DETO SE OPRAVDAVASHE CHE BIL JERTVA KUV BESHE TAM PEEVRUSKARSKI TURBUHARSKI
7
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Аз познавам един дето даже се закле ,че е шеф пък не бил.
6
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
"...смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства..." - явно журналиста, пишейки тази статия е бил много отегчен?!?:))) Вината може да бъде смекчена или УТЕЖНЕНА, г-да журналисти!
5
0
 
8
 
! Отговори
***** преди 10 години
ОПАСЕН ЧАР на живо :)
4
0
 
4
 
! Отговори
ahaaahaa преди 10 години
mnogo beshe alchen sineee kvo si vinoven che drugite sa glupavi dabeshe se sprel na pyrvata 10-000 da napraish sobstven biznes glupako...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това цялото е поредната гавра с населението ...показват ни ,че стига системата(полиция,рекет,изнудване,корупция) да поиска ще вкара в затвора човек ползващ системата без да е неин кадър или без да си плаща на същата...за да не съм голословен ще припомня за двама полицаи които бяха застреляли възрастен човек ей така без да искат и получиха "мъмрене" и глоба 200 л-еа .....та тук имаме почти комичните 31000 лва и три години затвор...та браво ...иначе по конституция всички сме равни ...:)))
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз търся хора да ми дават пари
1
1
 
34
 
! Отговори
dan преди 10 години
Аз помислих, че става въпрос за Делян Пеевски.