Доган бил пред мозъчен инсулт след нападението на Октай

Енимехмедов направи опит за убийство, категоричен е Местан
21 окт 2013 16:02,
74
Доган бил пред мозъчен инсулт след нападението на Октай
Снимка: БТА

Октай Енимехмедов е направил опит за убийство на Ахмед Доган, категоричен бе днес лидерът на ДПС Лютви Местан, който даде показания по делото срещу бургазлията.

Енимехмедов насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС по време на конгреса на партията, докато Доган четеше доклада си.

Още по темата
"За никого нямаше съмнение, че става въпрос за опит за убийство", заяви днес Местан. Той беше категоричен, че непосредствено след случая е говорил с тогавашния градски прокурор Николай Кокинов. Той обяснил, че на въпрос каква е била целта му, Енимехмедов отговорил: "Искам да го убия".

Местан разказа, че е говорил и с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, който е потвърдил, че става въпрос за опит за убийство. По думите на председателя на ДПС Доган е бил пред мозъчен инсулт след случая. Лютви Местан още разказа, че видял Ахмед Доган да се свлича на земята, и пистолет, насочен към главата му.

Местан обясни, че се надява компетентните органи да продължат разследването за разкриването на поръчителя на покушението срещу Ахмед Доган.

Организационният секретар на партията Мустафа Карадайъ е обезвредил Октай Енимехмедов. Рамадан Аталай пък е застанал над пистолета и го е запазил с краката си, за да не го докосват други хора. Местан случайно настъпил гилза и я прибрал, а после я предал на съответните лица. Октай оказвал съпротива, докато го обезвреждали, разказа Местан.

Поредното отсъствие на Ахмед Доган от съдебната зала Местан коментира, като призова журналистите да се поставят на мястото на Ахмед Доган, който би бил поставен в неистова близост до "екзекутора" си.

Самият Карадайъ също даде показания днес. Той обясни, че докато Доган е четял доклада си, младеж се е забързал към трибуната. Карадайъ разказа, че е чул писъци и видял, че младежът опитва да застреля Доган. Според организационния секретар се е чул изстрел по микрофона.

В залата хората са викали "Убиха го". Мустафа се е хвърлил инстинктивно към нападателя. Октай е изхвърлил пистолета, докато е падал.

Ръководството на ДПС е знаело, че Доган ще се оттегли близо седмица преди Националната конференция, стана ясно още на днешното заседание. На него беше съобщено още, че Ахмед Доган не е намерен на адреса си, за да му бъде връчена призовка.

Постъпил е болничен лист, документи от болница „Лозенец” и писмо от лекуващия му лекар за здравословното му състояние. Доган е изпратил и молба да бъде заличен като свидетел по делото заради здравословното си състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямам търпение да стане след мозъчен инсулт.
16
1
 
27
 
! Отговори
офф преди 10 години
Доган бил пред мозъчен инсулт след нападението на ОктайА бе тия *** като лъжат,поне да се бяха консултирали с медицинско лице,че стават смешни с тази "диагноза".Или това послание не е насочено към мислещите хора,а към тъпият им електорат без образование...Ужас....
15
2
 
20
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Само боят си беше истински! Но пък на момчето-актьор са му платили доста парички, така че не е за жалене!
14
0
 
28
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
По-голям цирк от това нагласено нападение до сега не бяхме гледали! А най-интересното беше как Бай Доган изби детската играчка от ръцете на пишман атентатора, претърколи се като нинджа и зае отбранителна позиция, абе изобщо двамата с Октай направиха много добро шоу, но свърши с истински бой на атентатора защото функционерите от ДПС си мислеха, че наистина живота на бащицата им е застрашен! Имаше една снимка от речта на Доган след като се върна от болницата, запечатала доста хитрата му усмивка
13
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не заблуждавайте хората Местане, защото цяла България видя не Доган убит, а видя как жестоко пребихте момчето, което подкрепям за смелостта му да Ви покаже, че не сте недосегаеми. Питам кога ще бъдат осъдени башибозуците, които ритаха и биеха паднал и обезвреден Човек?
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм много запознат ама има ли такава медицинска диагноза?????
11
0
 
38
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
А защо няма повдигнато обвинение срещу делегатите от ДПС за саморазправа или те са действали напълно законно?
10
0
 
25
 
! Отговори
Ednorog преди 10 години
Когато извикат някой да свидетелства в съда, обикновено съдът се интересува само и единствено от преките и непосредствени възприятия на свидетеля относно случилото се. За да бъда по "екзактен", както обича да говори този празнодумец Местан, подобни показания - тоя ми каза това, от оня чух онова - нямат грам стойност, освен в театралните процеси като настоящия, които нямат абсолютно никаква стойност, освен да дават хляб на медиите да ги отразяват.
9
0
 
33
 
! Отговори
мак преди 10 години
Нали пистолета засече, откъде местан изнамери гилзата? А да вземеш нещо от местопрестъплението не е ли престъпление? Кого лъже местан? Освен това, какво става с *** биячи, още ли са неизвестни?
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не му върви на Бъгарина и това е. Ни един от тея *** не ритна камбаната на време,а все след като са направили доста зулуми.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
убава работа ама *** работа -- а дано ама надали!!!
6
1
 
22
 
! Отговори
откан преди 10 години
тоз дуган гулям плашипутан
5
1
 
32
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"По думите на председателя на ДПС Доган е бил пред мозъчен инсулт след случая."Да бе, де такъв късмет... лъже като дърт ***.
4
1
 
29
 
! Отговори
милко преди 10 години
жалко че засече пистолета ,,много жалко , цяла България искаше да гръмне, дори и Хасковлии и Кърджалии ..
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само едно не мога да разбера от цялата статия ... КАК с газов пистолет ще ми правиш покушение? Вие не разбирате ли, че даже и ТЕАТЪРА ви не струва!
2
0
 
35
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Евтина постановка с актьори аматьори. Даже и боя изглеждаше пародиен.... Но върви го обяснявай на бай Хасан от Делиормана, че "неговата партия" е една корпоративна издънка на ДС.
1
0
 
40
 
! Отговори
Хуйбейдин преди 10 години
Въх, заваллъ! Не думай! Как ще я караме иначе без хидроинженера ...