Доган бил пред мозъчен инсулт след нападението на Октай

Енимехмедов направи опит за убийство, категоричен е Местан
21 окт 2013 16:02,
74
Доган бил пред мозъчен инсулт след нападението на Октай
Снимка: БТА

Октай Енимехмедов е направил опит за убийство на Ахмед Доган, категоричен бе днес лидерът на ДПС Лютви Местан, който даде показания по делото срещу бургазлията.

Енимехмедов насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС по време на конгреса на партията, докато Доган четеше доклада си.

Още по темата
"За никого нямаше съмнение, че става въпрос за опит за убийство", заяви днес Местан. Той беше категоричен, че непосредствено след случая е говорил с тогавашния градски прокурор Николай Кокинов. Той обяснил, че на въпрос каква е била целта му, Енимехмедов отговорил: "Искам да го убия".

Местан разказа, че е говорил и с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, който е потвърдил, че става въпрос за опит за убийство. По думите на председателя на ДПС Доган е бил пред мозъчен инсулт след случая. Лютви Местан още разказа, че видял Ахмед Доган да се свлича на земята, и пистолет, насочен към главата му.

Местан обясни, че се надява компетентните органи да продължат разследването за разкриването на поръчителя на покушението срещу Ахмед Доган.

Организационният секретар на партията Мустафа Карадайъ е обезвредил Октай Енимехмедов. Рамадан Аталай пък е застанал над пистолета и го е запазил с краката си, за да не го докосват други хора. Местан случайно настъпил гилза и я прибрал, а после я предал на съответните лица. Октай оказвал съпротива, докато го обезвреждали, разказа Местан.

Поредното отсъствие на Ахмед Доган от съдебната зала Местан коментира, като призова журналистите да се поставят на мястото на Ахмед Доган, който би бил поставен в неистова близост до "екзекутора" си.

Самият Карадайъ също даде показания днес. Той обясни, че докато Доган е четял доклада си, младеж се е забързал към трибуната. Карадайъ разказа, че е чул писъци и видял, че младежът опитва да застреля Доган. Според организационния секретар се е чул изстрел по микрофона.

В залата хората са викали "Убиха го". Мустафа се е хвърлил инстинктивно към нападателя. Октай е изхвърлил пистолета, докато е падал.

Ръководството на ДПС е знаело, че Доган ще се оттегли близо седмица преди Националната конференция, стана ясно още на днешното заседание. На него беше съобщено още, че Ахмед Доган не е намерен на адреса си, за да му бъде връчена призовка.

Постъпил е болничен лист, документи от болница „Лозенец” и писмо от лекуващия му лекар за здравословното му състояние. Доган е изпратил и молба да бъде заличен като свидетел по делото заради здравословното си състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
16
 
2
 
! Отговори
атом преди 10 години
няма какво да търсите поръчителите.Иван Костов беше единият който не се понасяше с Доган,но той е вече извън играта.Другият на когото Догито мътеше водата е Негово Величество,ПревъзходителствоСиятелство първенецът на страната по карате,финанси,политика и др. ББ.Точно той в идиректно призна че Доги му е вземал мярката.така обаче наш петльо не се дава и решава да атакува първи....за жалост неуспешно.
36
1
 
28
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Много лъскави костюми имат тия младежи.Само че на турчин костюм не му отива.Най ще е реално, фес, *** и шалвари.
35
0
 
39
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Не знам кой поръча Доган, но Доган и Луканов поръчаха всички ни през 1990-та
34
1
 
24
 
! Отговори
ДС-то преди 10 години
АУууууууууу.... поне да го беше гръмнал та да не се мъчи човека!
33
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя луд ли е или се е самозабравил ?Какъв опит за убийство с газов пистолет с дефектни патрони ?Това си е средна хулиганска проява.Да го осъдят по бързото производство на 14 дена трудова повинност, да му изплатят 60 000 евро щета ,че го държат вече цяла година в затвора и да го пуснат това момче . Обаче да кажат първо кой назначава Пеевски още от детската градина на важни за държавата постове.
32
0
 
16
 
! Отговори
bg преди 10 години
ТОВА СИ Е СЕЛСКИ ТЕАТЪР И ТУРСКА СОФРА КАТО НА ФЕСА- ДОГАНЧО МУ СЕ ДИГНЕ РЕИТИНГА И СИГНАЛ КЪМ СЛУЖБИТЕ ДА ГО ПАЗИ ДЪРЖАВАТА А НИЕ ГЛУПАЦИТЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА .........НО ПО ДОБРЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ДОМАШЕН АРЕСТ КОЛКОТО ДА ТЕРОРИЗИРА ДЪРЖАВАТА
31
2
 
36
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
До 34Тази постановка беше началото на поредицата такива за сваляне на ГЕРБ като досието Буда, нагласените високи сметки за ток, които доведоха до размирици, като в тълпата се вкараха платени провокатори от футболните запалянковци на Левски и ЦСКА за да има стълкновения с полицията и да се нажежи обстановката допълнително и най-вече огромната измама в деня на размисъл, когато се тиражира една лъжа в медиите и се обвини директно ГЕРБ в манипулиране на изборите, а де факто това направиха от БСП
30
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като лекар заявявам, че няма състояние "пред мозъчен инсулт". Или правиш инсулт или не го правиш, а предварително не може да се каже дали си на път да направиш такъв. За инфаркта може да се каже, но не и за инсулт.
29
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Октай не само е имал газов пистолет , но имал и дунапренен нож да промуши доган, ако не успее да го гръмне с газовия пистолет
28
0
 
27
 
! Отговори
... преди 10 години
Айде стига глупости де - с газов пистолет убийство..От 30 см едва прегаря найлонова торбичка,така че в този случай най-много да му беше опърлил някой друг косъм..Освен това,ако е искал да му направи нещо,щеше да започне да го бие не да го гледа в очите и да щрака с пистолета,в които и до сега се съмнявам да е имало каквито и да са патрони!
27
2
 
8
 
! Отговори
до 25 от 17 преди 10 години
Съжалявам, че Ви изглеждам заблуден, но аз коментирам това, което съм видял. Явно Вие сте навътре в нещата, щом казвате, че е постановка.
26
0
 
25
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
Какво да се очаква от един продукт на БКП - Слаба игра, калпав актьорски състав, сюжета хич го няма... Пълна пародия!
25
0
 
27
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Ако на Октай му бяха дали воден пистолет може би щеше да успее с атентата като удави Доганя на сцената!
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не изстрел, а цял автоматичен откос се е чул по микрофона и Доги се е стресирал и сега е пред инсулт, но на предизборните митинги е в първите редици и винаги мазно ухилен.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мария Папазова!Инсултът е е остро нарушение на кръвообращението на мозъка. Видовете инсулт се делят според кръвоснабдяването, дали е пробит на кръвоносен съд или присъства анормална съдова структура. Понятието мозъчен инсулт не съм го чувал, но се радвам да си разширя познанията по медицина. Явно г-н Доган така се е стреснал от добрата игра на горкия младеж Октай, че е щял да получи нов вид кръдозасядане! На Доган присъждам Оскар, а на Енимехмедов да му се плати най-накрая!
22
0
 
23
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Аааа, демек сокола се е просрал, тъй ли да го разбираме?
21
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Гуцанов ще вземе за ареста си 40 000 евро,а за този арест какво...?
20
3
 
18
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
До 17Май че ти си заблудения щом хвалиш смелостта на момчето! Това момче си е получило доста пари за този атентат! И как може да си мислят някои хора това представление за истина! Всичко беше приготвено предварително, както и речта на Местан, който се опита веднага да нагнети етническо напрежение, обвини ГЕРБ, че създали условия за политически репресии и опити за убийство на лидера им и това стана точно на конгреса им, когато бяха поканени западни политици, които естествено се вързаха!
19
0
 
17
 
! Отговори
Петър преди 10 години
НА КАКВОТО СИ ПОСТЕЛИШ НА ТОВА ЩЕ ЛЕГНЕШ !!!ЖАЛКО ,ЧЕ ВОЛГАТА ЗАСЕЧЕ ПОНЕ ДА МУ ОПЪРЛИ ПЕРЧЕМА !!!
18
3
 
32
 
! Отговори
tormentor преди 10 години
Съд за побойниците на Октай , Свобода за него , жалко че не му пръсна гнилия череп още тогава. Все някой трябва да го направи !!