Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров

Искането е отправено към Миков, тъй като парламентът не заседава
Обновена: 8 яну 2014 16:22 | 8 яну 2014 13:07,
171
Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска Народното събрание да свали имунитета на Волен Сидеров, съобщиха от прокуратурата.

Днес Цацаров внесе в 42-то Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Когато парламентът не заседава, искането за снемане на имунитета на народен представител се отправя към председателя на Народното събрание, съобщават от прокуратурата.
В момента НС е във ваканция.

Още по темата

На 06.01.2014 г. от Районна прокуратура Варна е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.
На 7 януари районната прокуратура във Варна е изпратила досъдебното производство на Софийска градска прокуратура, тъй като според събраните до момента доказателства е установено, че извършителят е лице с имунитет.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че народният представител Волен Сидеров е извършил престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, вр. ал.1 от НК, пише в съобщението на прокуратурата. 

Според събраните данни на 6 януари във Варна той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицай в Областната дирекция на МВР-Варна, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Волен Сидеров  не е прекратил хулиганските си действия, въпреки намесата на полицията.
Събрани са доказателства и за това, че Сидеров е причинил на Костадин Колев - полицай от МВР-Варна, лека телесна повреда. Телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на службата му.

Според Софийска градска прокуратура Сидеров е оказал физическа и словесна съпротива срещу полицейските служители, при упражняване на правомощията им. По този начин той открито се е противопоставил на установения правен и обществен порядък.

"По време на целия инцидент, който траел около половин час, поведението на народния представител Волен Сидеров било изключително скандално и цинично. То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност", отбелязват от СГП.

Непровокираното нападение срещу свидетеля Димитър Бахнев от страна на Волен Сидеров, според тях е грубо погазване на общественоприетите норми за общуване и незачитане на достойнството и  личната неприкосновеност на гражданите.

"Физическото посегателство спрямо свидетеля Костадин Колев е осъществено целенасочено и при упражняване на служебните му правомощия", обясняват от прокуратурата.

Както Dnes.bg вече писа, Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Вижте какво каза Сидеров във видеото на Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Атака, колкото и да се натискат герберите власт няма да видят
35
34
 
32
 
! Отговори
Ей гербери смешни! преди 10 години
Хахаха чета и се смея как герберастите разхвърлят злоба и плюнки по форума :))) така ги е яд, направо се пукат по шевовете. Хващат се и за най-малката сламка за да свалят правителството и да сложат в премиерския стол своя бащица, слънцето- Борисов!:))))Нещастницииии ,ууууууу, смешни сте!:)))))
34
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от юзраел забавят но не забравят.сидеров е политич.лице,и популист или не,*** или не,е правил политика според както я разбира.така че да му се сваля полит.имунитет заради полит.деиствия е противоконституционно.ако я караха така полувината парламенти на много страни от европа да са по затворите.станичев е същия слуга какъвто беше борисов,царя,костов,димитров,луканов,софиански и пр.
33
7
 
9
 
! Отговори
bg преди 10 години
kvo go tarpiat toia psihopat bolen.....*ati darjavata skapana...toia bolen...kvo to si iska tova pravi...nema zakoni nema ni6to v taia darjava...i prostia balgarski narod...si gi tarpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....e nema takava darjava ....
32
16
 
26
 
! Отговори
stivybg преди 10 години
Като начало пробация с осмирителна риза пред избирателите.
31
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе, чета днес Мая Манолова била против да се взима имунитета на Сидеров. Май БСП имат интерес от Атака, както Атака от БСП.Щото без Сидераста, няма власт, няма и лапачка.
30
6
 
22
 
! Отговори
krasi преди 10 години
Много го забавиха. Само доно не го смени Бареков.
29
10
 
23
 
! Отговори
Проф. Колимечков преди 10 години
Крайно време беше! От Волен Сидеров вече не зависи абсолютно нищо, а най-малко пък кворума в парламента! Безполезността на този дребен физически, интелектуално и морално човечец с Наполеонов комплекс с всеки изминал ден ще става все по-очевадна. Полза от него няма нито за управляващите, нито и за опозицията, която вече му яде попарата. Така че браво на главния прокурор, а в парламента предстоят такива изпълнения на фикуса, че Комиците ряпа да ядат!
28
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това за свалянто на властта и организирането но протести, вярваш ли си го ?Ако иска да свали властта ,просто трябва един-единствен път да гласува "против" ДПС -БСП. Засега ,обаче той си ги кътка и подкрепя. Сидеров си е *** и ***, то е ясно. Избивач на комплекси ,посредством крясъци и викове. Жалко ,че благодарение на него Доган си върти 4-те милиарда изтеглен заем от лятото досега.....А ние трябва да ги връщаме.....
27
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога навремето Сидера започна да дърпа много гласове на червените и да вдига рейтинг пикаещия във фонтани Румен Петков със съдействието на спец службите на САЩ към американското посолство в Б-я му спретнаха прословутата постановка със стрелбата на магистрала Тракия и му свалиха имунитета,сега кога Сидерчо реши да си смени политическата линия и да разклати властта и тръгна да прави протести срещу обл.управител на Варна назначен от БСП И ДПС му спретнаха тази постановка да не мърда много
26
6
 
40
 
! Отговори
да преди 10 години
как се разбира че живеем в *** държава - Като отвориш уебсайт за новини и видиш на първа страница 5 новини свързани с *** Волен Сидеров
25
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добра новина! Дано само не е прах в очите на хората за отвличане на вниманието...?
24
6
 
25
 
! Отговори
muchachote преди 10 години
a zasto ne poiska imuniteta na hristo biserov???????????????????
23
38
 
20
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 10 години
А,Цацаров,кога ще искаш имунитета на доказания престъпник Б.Борисов или си цаца за него?....
22
34
 
14
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 10 години
А,Цацаров,кога ще искаш имунитета на доказания престъпник Б.Борисов или си цаца за него?....
21
10
 
49
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Цял свят научи,кой е извършителя,само за прокуратурата е "неизвестен".Озаптете го този самозабравил се психопат най-после.
20
45
 
44
 
! Отговори
До Цацаров преди 10 години
Цацаров, първо вкарай в затвора Цветанов и Борисов и повдигни обвинение на Фидосова и тогава ще те подкрепя за Сидеров!!!!!
19
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а доказателства имат ли
18
7
 
41
 
! Отговори
миахил преди 10 години
докато ви отклоняват вниманието с Болен, МС тайно емитира 900 + 400 милиона нов дълг за една седмица! дерзайте!
17
7
 
23
 
! Отговори
бръснати топки преди 10 години
Не закачайте пророка исус сидеров-желязков и аллах местански-благодат гаранд защото ще ви прокълнат завинаги!цацаров-хамсийски тегоба тегли над теб!