Дамбовеца съди държавата, иска ?85 млн. пропуснати ползи

Той бе задържан при акция "Октопод", но освободен срещу подписка
Обновена: 14 фев 2014 08:55 | 14 фев 2014 08:55,
59
Дамбовеца съди държавата, иска ?85 млн. пропуснати ползи
Снимка: flickr

4 години след операция "Октопод" един от обвиняемите - Пламен Стоянов, известен като Дамбовеца, съди България за 85 милиона евро.

Той беше задържан като част от групата на Алексей Петров и освободен срещу подписка.

Още по темата
Дамбовеца беше обвинен, че е участвал в организирана въоръжена престъпна група за извършване на рекет, изнудвания, данъчни измами с ДДС и проституция, делото се точи по родните съдилища вече над три години.

В жалбата му до Страсбург, която е над 100 страници, адвокати са описали надлежно всички действия и бездействия на правителство, министри, служби, прокуратура по задържането на бизнесмена.

"Отидохме в етап, в който съдът в Страсбург реши да разгледа делото като пилотно", обясни пред Нова тв Пламен Стоянов.

"Поискаха да направим одит на щетите и пропуснатите ползи. Оттам излезе едно 8-цифрено число, а моят иск е за 85 млн. евро", каза Дамбовеца и допълни, че щетите за фирмите му са далеч по-големи.

По думите му одитът е извършен от международно призната компания, а адвокатите му съобщили, че ако спечели делото, ще получи около 50-60% от исканата сума.

"Държавата е едно, родината е съвсем друга работа, защото за родината се умира, а държавата трябва да се съди, защото когато не я съдим, тези лоши практики, тези престъпни практики продължават", настоя той и посъветва българите да търсят правата си в Страсбург.

Дамбовеца все пак призна, че завеждането на едно дело в съда по правата на човека е скъпо начинание, платил 5000 евро, за да входират документацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Оня мишок Цецко да му плати обезщетението! Ако няма пари - боса Буда да му отпусне!А глупаците да гласуват пак за тиквоците...
54
2
 
6
 
! Отговори
йорданов преди 10 години
Няма ли кои да му даде едно въже да се обеси *** и крадците му
53
3
 
5
 
! Отговори
mi6osp преди 10 години
Мдаааа, Дамбовеца бе само един от тези, на които Тиквоний и Цвък опитаха да отнемат перспективен и печеливш бизнес/одобрен проект за най-големия ветропарк Мургаш- меракът на Ц.Бориславова/ ,мачкайки с държавната машина. Ще има още такива дела
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SEGA CVETANOV I BORISOV MILIARDERITE DA SI BRAKNAK V GADNITE DJOBOVE I DA PLATQT TE !!!!!ZASHTO NIE ?????? TOZI 4E E MUTRA E QSNO NO SEGA CVETANOV DA PLATI BALACI PROSTI
51
1
 
9
 
! Отговори
имам да взимам преди 10 години
Лай*ото имало да взима едни 8-цифрени милиони, но решило да отстъпи на 85. Все едно адвокатите му не знаят, че исковете винаги умишлено се завишават вместо да се занижават... Бегай у лево, ***.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ***, за какво ще съди, защото затвориха Кремиковци и му спря далаверката.Сега е ред на БДЬ, НЕК и БЕХ.
49
0
 
9
 
! Отговори
az преди 10 години
Dambovec smurt 4rez raztrel tova ti trqbva skapana sgan
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИКВАТА НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА НЕ ГО ВКАРАХА В ПАНДИЗА И СЕГА КАТО СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА ТЕЗИ 85 МИЛИОНА ЕВРА? КАКТО ПО ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА ТАРИКАТЧЕТАТА КОИТО СИ ЧУКАТЕ КЛАВИАТЮРИТЕ ЩЕ ГИ ПЛАЩАТЕ. ЗАЩОТ ВЪВ СТРАСБУРГ НЯМА СЛУЧАЙ НА ИЗГУБЕНО ДЕЛО. АКО НЕЗНАЕТЕ ДА ВИ КАЖА ПОД СЕКРЕТ. ХА ЧЕСТИТО ВИ ДРУСАНЬЕ НА КРУШАТА ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ.
47
2
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 10 години
Недей да се пенявиш толкова.ГЕРБ ги хваща,ГЕРБ ги пуска.Хвърлят прах в очите на хората,като уж ги хващат,а после с тайни договорки и пари под масата ги пускат.Така пуснаха А.Петров,така пуснаха дамбовеца,така изпуснаха братя Галеви и още знайни и незнайни бандити.
46
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ ПРЕКЪСНА ДАЛАВЕРАТА НА ДАМБОВЕЦА, ДАДЕ ГО НА СЪД ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ПО ДЕЛОТО ОКТОПОД - РЕЗУЛТАТА СЕ ВИЖДА : ОЩЕ СЕ ВЛАЧАТ ДЕЛАТА, МНОГО ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА С ПОДПИСКА, ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ ЧАДЪРА НАД ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ЧЕРВЕНОТО НИ ПРАВОСЪДИЕ! НО СЕ ВИЖДА ОТ ИСКА НА ДАМБОВЕЦА, ЧЕ ЗА 4 ГОДИНИ ПРОПУСНАТИТЕ ПОЛЗИ ОТ ОГРАБВАНЕТО НА КРЕМИКОВЦИ СА 85 МИЛИОНА ?. ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ БАНДИТА Е КРАЛ ОТ ДЪРЖАВАТА ПО 21 МИЛИОНА ? НА ГОДИНА!!!!!!!
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ли бандит ще съди държавата,от когото е пропищял целия район,който изнудваше и пребиваше толкова хора.Ако държавата си беше на мястото,той одавна трябваше да търка наровете в затвора и то за дълго.А сега го обявете и него за Левски за да се разбере колко *** има в тая държава.
44
1
 
10
 
! Отговори
! преди 10 години
"По думите му одитът е извършен от международно призната компания"тази компания най-вероятно е Делойт и Туш, поне българския клон са всеизвестни мошеници.
43
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОРИСОВ БЕШЕ КАТО ЛЕВСКИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ, НО ИБРИКЧИИТЕ ГО ПРЕДАДОХА НА ТУРЦИТЕ, КОИТО СЕГА СА НА ВЛАСТ ЗАЕДНО С КОМУНИСТИТЕ И ПИШМАН НАЦИОНАЛИСТИТЕ!
42
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от нагли бандити в държавата ни! Тоя *** беше на входа и изхода на Кремиковци, печелеше милиони, докато над 5 000-те работници взимаха мизерните си заплати с месеци закъснение! Тоя трябва да бъде обесен, но поне да беше вкаран в затвора, но скапаното ни подкупно правосъдие го пуснало срещу подписка, това не е единствения бандит, участвал в ограбаването на България, който се разхожда на свобода, но Наглеца отгоре на всичко иска да съди държавата за ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ ОТ КРАЖБИ !
41
15
 
16
 
! Отговори
тито преди 10 години
М да една от великите акции на Цветанов -Борисов ООД. Сега ако то този спечели 45 милиона евро кой ще ги плаща ние нали...Няма ли как поне да ги съберат от ГЕРБерите да си плащат те.Цвилихте от кеф когато Цвинокио без доказателства пращаше барети да правят ПР акции. Мачкай Цецо....... Аре сега плащайте вие. Сега тези бандити ще направят дори повече пари заради ГЕРБерските некадърници
40
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА ВСЯЧЕСКИ И СЕКТОР СТРОИТЕСТВО НЕ МОЖЕ ДА КОМПЕНСИРА ДОРИ ЕДНА ПЕТА ОТ ТОВА КОЕТО БЕШЕ РАЗРУШЕНО!!!ДЪРЖАВАТА И ДО ДЕН ДНЕШЕН ЖЕСТОКО СИ ПАТИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** СЕЛСКИ ТАРИКАТ БОРИСОВ!
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да взема и аз да я осъдя държава затова, че не ми плащат като в Швейцария примерно. Колко загубени ползи са това...
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платил 5 хиляди а иска 50 милиона напълно оправдано е!
37
3
 
18
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Тия двамата и алексей точеха брутално кремиковци. За съжаление и следствието и прокуратурата са суперпродажни. Смотали са доказателствата, направили са удобни "грешки" в делото. Сега дамбото ще ги използва и ще окраде още от държавата през страсбург. С тия 85 милиона няма да гледа тигри, ще може да гледа и стадо слонове ако иска..
36
2
 
6
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 10 години
До BOYAN Направиха му ревизия,знам защото следя случая.Ревизията не намери нищо,ако не броим един камион за около 60-70,000 евро.