Върнаха делото на Цветанов за незаконните СРС-та

Съдът е открил процесуални нарушения и неясноти в обвиненията
Обновена: 21 фев 2014 20:46 | 21 фев 2014 20:28,
41
Върнаха делото на Цветанов за незаконните СРС-та
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд е върнал на прокуратурата т.нар. дело за незаконното подслушване срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и трима бивши директори на специализираната дирекция "Оперативно-технически операции" (СДОТО) - Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов.

Новината за връщането на обвинителния акт беше разпространена неофициално от БНР и коментар от прокуратурата и съда до този момент няма.

Още по темата

Държавното радио твърди, че съдия Петър Гунчев е открил съществени процесуални нарушения и неясноти в обвиненията на подсъдимите и затова е решил да върне делото на обвинението, за да се изчистят несъответствията.

Държавното обвинение може да протестира определението на СГС пред Апелативния съд.

Междувременно днес стана ясно, че в сряда прокуратурата е внесла в съда трети обвинителен акт срещу Цветан Цветанов за длъжностно присвояване.

Dnes.bg припомня, че скандалът избухна малко преди началото на предизборната кампания за предсрочния вот, когато лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за извършвано незаконно подслушване на политици, бизнесмени и общественици от МВР под ръководството на Цветан Цветанов.

След като се закле като депутат, имунитетът му бе поискан от прокуратурата. Бившият МВР шеф обаче сам се отказа, с което стана възможно срещу него да започне съдебно преследване.

Нееднократно Цветан Цветанов обяви, че по негово време нерегламентирано използване на СРС-та не е имало, още по-малко пък са били подслушвани висши политици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ИНДИВИД ДОБРЕ ЛИ Е?
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЯВНО ВСЕКИ ГЕРБАДЖИЯ НА ПО-ВИСОК ПОСТ Е ВЪВ ВЕРИГАТА ЗА ДОСТАВКА И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ. А ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВИ ОТЧИСЛЕНИЯ СЕ ПРАВЯТ КЪМ БОКО И ЦВЪКО. ТИЯ АКО ИСКАТ ЩЕ СИ КУПЯТ НЕ ПО 6 А ПО 666 АПАРТАМЕНТА И ПАК ЩЕ ИМ ОСТАНЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТАТЪЧНО.
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ не е нормална партия, а по скоро криминална групировка, състояща се от мафиоти, гангстери, наркотрафиканти, престъпници и лобисти. Цялото ръководство на тази престъпна банда трябва да бъде арестувано, начело със мутрата Бойко Методиев Бандита.
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След цигарите , хванаха и хероина на ГЕРБ.Протестите на умните и красивите спряха.Останаха няколко *** да пишат в нета на половин цена.По-евтино излиза на Цвъки и Боко.
28
5
 
7
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Наглеца-грозник отдавна трябваше да е в килията.Двамата *** с Боку твърдяха ,че там е най-сигурно за бандитите.Е , оказа се че и двамата бивши милиционери са бандити.Да влизат бързо докато съдът се произнесе!Банкянския *** говореше на предишните избори , че ще изключва от ГЕРБ всеки , за когото има дори само подозрение за престъпления.Кво стана?...Забрави.Иначе герберастката партия остава без лидери.
27
1
 
5
 
! Отговори
манго преди 10 години
шлифера от ден на ден по красив става ,растяягай локума няма страшно ,народа е свикнал да гледа сапунки и бг.театър политически.СЛЕДВА......
26
6
 
8
 
! Отговори
Хммм преди 10 години
Кога ще го гърмят тоз?
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До следващия път дали ще оцелее някой свидетел?
24
8
 
22
 
! Отговори
иван преди 10 години
Бсп-то има голям проблем с електората си- само *** и пенсионери.Кой да пише по форумите.За това "другарите" си купуват тролчета, но не им се сърдете(на тролчетата),все пак като са некъдърни да си вадят хляба с друга работа -няма да умират гладни.
23
6
 
29
 
! Отговори
Специалист преди 10 години
Ееее,наистина не е имало подслушвания по времето на Цветанов,но щом Сергей Станишев е казал,че има,значи не можем и да мислим друго! Нищо,че вече 1 година излизат само подслушвания явно инициирани от Станишев,а Цветанов,горкия,не може дори да се защити с някое СРС !
22
11
 
24
 
! Отговори
Винету преди 10 години
На долните тролчета, които пишат за кокаина. Да прочетат хубаво новината, зашото пише, че няма данни, че колите с наркотика са на този Алексиев. Ама е много удобно да се напише веднага - съветник от ГЕРБ, Айде като стане ясно тогава да коментирате - да не стане като с Кюстендилските бюлетини.
21
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо пропъди Галевите/не можаха за една бройка да станат депутати/, затвори килърите и наглите и Единственния депутат дал отчет за финансовото си състояние и от два апартамента клакьорите ги изкараха 6. Единственно мафията се притеснява да не бъде слушана докато заговорничи. Този горе вижда и не прощава нещастници.
20
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусната и безкрупулна мафия с помощта на комунистите скача на най-чесния нормален политик в България. Интелегентното слабо момче Пеевски всяко влизане в МВР брои за среща с Цецо. Логиката? -след като цялата интелигенция плюе по мен, аз съм го виждал значи и той е като мен.
19
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев , Пеевски и Цацаров не могат да спят до като не унищожат Цветанов или себе си. Европа гледа!!!
18
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме му на цветанов пак ще ги размаже на изборите.
17
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е то политическа репресия. Дс и дпс с мервените кхмери в действие.
16
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Триглавия змей търси под вола теле но за сега намира само един фес. Цветанов ще ги размаже и на тези избори а те умират от страх.
15
2
 
4
 
! Отговори
N преди 10 години
Или по-скоро са били подхвърлени.
14
22
 
10
 
! Отговори
до 17-ия ГЕРБераст преди 10 години
Украйна няма нищо общо с това, че Цвинокио е долен ЛЪЖЕЦ!
13
20
 
9
 
! Отговори
Алоу ГЕРБерастчетата преди 10 години
И да риветьи, и да ни риветьи няма да спасите ЦвъкЦвък от присъдата на хората - ЛЪЖЕЦ ДОЛЕН!40 пъти ЦвЦв е приемал Пеевски в МВР, а не 5-6-7 както нагло излъга по бТВ!