Съдът допусна иск на МВР за 50 хил. лв. по дело срещу Цветанов

Защитата поиска от всички 35 свидетели да бъдат разпитани едва 10
Обновена: 26 мар 2014 11:53 | 26 мар 2014 11:53, Анисия Иванова
34
Съдът допусна иск на МВР за 50 хил. лв. по дело срещу Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка, архив: Булфото

Софийският градски съд допусна граждански иск на МВР за близо 50 хиляди лева по делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за присвояване. Съдът отхвърли искането на защитата да се привлече бившият началник на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров като помагач по делото.

Според прокуратурата в нарушение на закона Цветан Цветанов е позволил изплащането на 50 хил. лв. обезщетение на Орлин Тодоров. Според адвокат Менко Менков Тодоров трябва да бъде привлечен, защото е взел парите.

Защитата на Цветанов поиска да се проведе съкратено съдебно следствие и от всички 35 свидетели да бъдат разпитани едва 10. За останалите адвокат Менко Менков настоява да бъдат приети показанията им пред разследващите. Сред свидетелите, които Менков не желае да бъдат разпитани, са Орлин Тодоров, бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев и бившият директор на ДКСИ Цвета Маркова. Адвокат Менков добави, че е съгласен с всички експертизи по процеса и иска те да бъдат приети.

Още по темата
В съдебната зала присъстваха над 20 свидетели. Сред тях са и бившият председател на ДКСИ Цвета Маркова и Орлин Тодоров. Сред неявилите се свидетели са бившият директор на ГДБОП Станимир Флоров и бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Това е второто дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. По него Цветанов е обвинен за длъжностно присвояване в големи размери - около 50 000 лв. Прокуратурата повдигна това обвинение на Цветанов на 22 ноември 2013 г. Според него през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. ексминистърът е присвоил парите от бюджета на МВР с цел да набави облага за Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР в общ размер на около 50 000 лева.

В съда вече се гледа първото дело, по което Цветан Цветанов стана подсъдим. По него прокуратурата го обвинява, че той, пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции „НЕ!!!” на шест искания за СРС-та за Орлин Тодоров.

Прокуратурата внесе в съда и третото дело срещу Цветанов за незаконното подслушване, но съдът го върна, а от държавното обвинение вече заявиха, че ще се съобразят с указанията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Цветанов - без качества и без достойнство, само едно голямо его
11
3
 
14
 
! Отговори
Леферов преди 10 години
На 1, 2 и 3 номер да им кажа, че дали някой е винивен или не, ще го каже съдът, когато приключи делата. Така че засега не е лошо да си натискате парцалите - да не стане като с Кюстендилските бюлетини.
10
16
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Цветанов, който при режима на Бойко Борисов, с личното му одобрение и закрила, превърна България в джандарска република, има наглостта да твърди, че по негово време нямало подслушване.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха какви са смешни за 50000 хиляди лева,аве Станишев разпродаде България и ни зароби с милиарди ливове заеми по проекта Белене,те тръгнали за някакви си 50 хиляди да го съдят.Защо никой не задава въпроса каде са тия милиарди който изтеглиха от банка пари ба.Ама явно трябва да се хвърля прах в очите на хората до като тия сега си теглят заеми и си ги разпределят по банковите сметки,и после когато дойде време за плащаме лихвите пак ще се чудим от каде ни е дошло.
8
7
 
18
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Е, ясно е, че мафията и нейната прокуратура търсят под телето вол, за да правят мръсно. Но това за сетен път ме убвждава, че трябва да гласувам за ГЕРБ.
7
11
 
20
 
! Отговори
позитански ГЕЙ преди 10 години
ОСЪДЕТЕ ЦВЕТАНОВ И ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ И ЗА ЧЕРНОБИЛ И ФУКОШИМА !!!!
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТА КОЙ е взел парите?ЦВЕТАНОВ присвоил, Орлин получил !ПРИ НАПУСКАНЕ НА МВР всички полицай ВЗЕМАТ ЕДНИ 20 ЗАПЛАТИ!Дали при напускане/без дисциплинарно уволнение/и отказ за изплащане на ПОЛАГАЩИТЕ СЕ СУМИ полицая НЯМАШЕ ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО НА МВР и да го спечели!ЩОМ ПО ЗАКОН се полагат ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА се изплатят!Какво стана с КОСТИНБРОДСКИТЕ бюлетини?БИСЕРОВ как е ?ПЕТНОТО "получил" пари от ББ да му *** под прозорците,да се СРЕЩА с ОРЕШАРСКИ и да ИСКА ОТ ЙОВЧЕВ да трепе протестиращите!САМО БКП
5
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С три висящи дела и още се прави на шут. Ти си срам за МВР Цецо, кажи как те наричат колегите ти, май беше ***.Кажи колко милиона източи от Държавния сот. Къде са парите крадецо. Има още безброй неща за които заслужаваш да отидеш в пандиза.
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На следващото заседание 35 свидетеля ще пеят като хор "Бодра Смяна"" срещу цветанов! За това защитата шикалкави!
3
13
 
9
 
! Отговори
arhar преди 10 години
След обявяването на Цветанов за престъпник, в Софийския централен затвор настъпи небивало оживление, каквото надзирателите наблюдават само по коледните и новогодишните празници. В сектор "Тежки престъпления срещу личността" тарторите-рецидивисти с по няколко изнасилвания и убийства ликуват и пеят "Я елате пиленца при баткоо", а останалите затворници ги подкрепят с радостни викове.ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО, ЦЕЦООО !!!
2
15
 
12
 
! Отговори
Днеска Цецо, утре Бо преди 10 години
Днес е "Хубав ден за българската демокрация"......Днеска Цецо, утре Боци .... нека има радост за народа! Кураж цецко, дано в затвора попаднеш на хора! Дано са нежни с теб!
1
10
 
10
 
! Отговори
НОВИЯ МОРАЛ!!!! преди 10 години
Ама дека са сега тея РАНОБУДНЯЦИТЕ ..... що не го чекат мафиота, що не викат УСТАВКА!!!!! ..... Или тоя им е представителя на НОВИЯ МОРАЛ!!!!!