Прокуратурата иска 3 г. условно за Цветанов за 6-те "Не"-та

Пред Софийския градски съд започнаха пледоариите
Обновена: 29 май 2014 17:43 | 29 май 2014 11:36, Анисия Иванова
52
Прокуратурата иска 3 г. условно за Цветанов за 6-те "Не"-та
Цветан Цветанов. Снимка, архив Булфото

Прокуратурата поиска три години условно лишаване от свобода за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по делото за оказа му да се използват СРС-та срещу бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Пред Софийския градски съд днес започнаха пледоариите. Държавното обвинение иска от съда да забрани на Цветанов да заема държавни позиции за срок три години.

Още по темата
Съдът очакваше по това дело справка от прокуратурата във Велико Търново, от която да стане ясна точната дата, на която е образувано производството срещу Тодоров.

Според съда това е важно, за да е сигурно, че исканията за подслушване не са направени, преди да е образувано производството. Справката трябвало да бъде разгледана още на предишното заседание, но се забави. Това беше обяснено с това, че делото било секретно.

На предишното заседание Тодоров беше изслушан като свидетел. Той разясни, че е знаел за подслушването срещу него от служител на МВР, когото обаче не назова.

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров. Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот. Делото тръгна от втория опит заради отвода на съдия Димитрина Ангелова, поискан от прокуратурата. Процесът се гледа по съкратената процедура.

Срещу ексвътрешния министър се водят още две дела.

По едно от тях – за длъжностното присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР, той беше оправдан в първия ден след евроизборите - на 26 май.

Утре започва третото дело срещу него и трима бивши директори на СДОТО за нерегламентирано подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
16
 
! Отговори
Х преди 9 години
Следващото дело ще е,че Цветанов дишал.
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А с Костинброд какво стана? Още ли са по следите на колите с двойни дъна? Откриха ли ги най - накрая? Ако всичко е било кьорфишек няма ли да има обвинение за набеждаване срещу Мая и Бюрека? Всеки ли може да набеждава безнаказано в тази държава?Ми аз твърдя тогава, че Станишев е телефонен измамник и завлича бабите по селата. Смятам, редно е да се направи една прокурорска проверка срещу него.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен: А ти какви доказателства искаш? Това не е справедливос, тове е прекратяване на дела срещу подкуп. И как си ги позволяват тези мастити адвокати най-малкото (от Австрия и не знам си къде)
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21Защото няма нищо нередно в тези неща, които изреди! Това е справедливост!Това, че ДС машината ви набива в главите глупости, на които се връзвате е ваш проблем. Отвсякъде личи че искат да смажат човека, който печели за 11 път избори срещу смешната БСП/БКП.
20
10
 
9
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Всичко ще завърши с оправдателни присъди и по трите дела, защото обвиненията са изсмукани от пръстите по заявка на мафията, която Цветанов се опита да притисне.
19
0
 
15
 
! Отговори
отверката преди 9 години
Абе какво стана в онази експертиза от Англия дали може да се трие диск с отверка, Цацата нищо не казва, колко време я изготвят вече, една година ще стане, голяма експертиза трябва да е. Хайде, журналистите, задавайте неудобните въпроси на тарикатите като ГлаДния прокурор, много беше деен предизборно тогава, а напоследък се е покрил, не се чуе
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ников: Става дума за справедливост, нали за тове съда. Ами цецо мобила, ами шестте апартамента, ами Мишо Бирата. Нито един осъден. Аз не виждам справедливост, а ти?
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Прокуратурата иска 3 г. условно за Цветанов за 6-те "Не"-та"1.Да2.Да3.Да4.Да5.Да6.Да
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поръчковите дела, винаги завършват с голям срам за прокуратурата.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А с гражданинът Бисеров какво се случва?
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на това дело прокуратурата ще стане смешна. Шопара да излезе след това да се обяснява, нали беше много надъхан нещо....Още чкаме и делото за подслушванията, за Радо-отвертката, за Авиоотряда, за престъпленията на Борисов.....Колко още да чакаме?
13
4
 
10
 
! Отговори
www преди 9 години
ДАМИ И ГОСПОДА ТУКА Е БЪЛГАРИЯ ТУК ЦАРУВА УСЛОВНАТА ПРИСЪДА.... ОСОБЕНО ЗА УПРАВЛЯВАЩИ..
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма иска прокуратурата, та нали този човек смачка физиономията на жалката и смешна столетница не един или два пъти, а цели 11 пъти!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забелязахте ли какъв *** беше прокурорът на предното дело за 50 000, с изскубани веждички и мазен гейски гласец, явно Серж е активизирал гей - мафията в съдебната система за измислените дела срещу Цветанов. Няма да успеят да го осъдят за нищо и накрая ще ги осъди в Страсбург, а с обезщетението ще си купи още 3 апартамента. Не става само с ядене, цацаров, трябва и акъл.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И след тази присъда най-интересното нещо ще бъде физиономията на продажния ни главен прокурор. Отвсякъде това е измислено дело. По едното го съдят, че подслушва, по другото, че не разрешава....Изобщо мазано...А това, че е написал не е след подписа на главния секретар на МВР и т.н...просто смехотворно. БКП и ДС лъснаха!
9
6
 
9
 
! Отговори
Ников преди 9 години
От БСП отдавна за забелязали че Цветанов добре се справя с организацията на ГЕРБ за изборите и за това искаха той да бъде махнат от ГЕРБ и да го скарат с Борисов но нещо не им се отвори парашута.Злобарските игрички на педерастчето серж и крадливата моника отдавна са ясни на всички и се връщат като бумеранг към авторите.Няма съмнение , че Цветанов е най-амбициозния и успешен министър на МВР в съвременната ни история, точно затова червените мафиоти се опитват да го елеминират.
8
2
 
15
 
! Отговори
Айде бе? преди 9 години
На подсъдимата скамейка трябва да седне поръчковия прокурор Цацаров.Точка!
7
14
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТОВА Е ЛИЧНАТА СЛУГА НА МУТРАБУДА СЕЛСКАЯ!
6
7
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ ВСИЧКИ ГИ ОНЕВИНЯВАТ НЕКА СЕ ВИДИ ВТОРА И ТРЕТА!!!
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аа виж ся на тая снимка е по симпатичен смачкай ги Цецо само Герб!