Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

Георги Сапунджиев остава под домашен арест
Обновена: 12 юни 2014 14:10 | 12 юни 2014 11:51,
199
Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си
Георги Сапунджиев Снимка: архив, БТА

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорски окръжен съд и остави с мярка „домашен арест” Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло от Стара Загора. 

„44-годишният Сапунджиев е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детенцето”, заяви пред Dnes.bg прокурор Красимир Папаризов от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той поиска и най-тежката мярка „задържане под стража”.

Още по темата
Прокурорът цитира справка, според която на Сапунджиев са били наложени 7  наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата.

В единия случай той е бил хванат да шофира с над 0,5 промила алкохол, има нарушение за шофиране без книжка и без документите на автомобила, както и за несъобразяване с пътната обстановка. Обвиняемият имал криминална регистрация и за нанасяне на средна телесна повреда.

В знак на солидарност със семейството на Паоло пред съда в Пловдив се събраха и няколко майки. 

„Няма да забравя Паоло, аз познавам лично майка му и не искам това да се случва на други деца в България”, заяви Вера Вулджева, която протестираше пред Съдебната палата с две рози в ръка. 

Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента. 

Самият Георги Сапунджиев не се яви в съда, а бе представляван от защитника си.

Според апелативните магистрати в Пловдив от събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави с по-леката мярка „домашен арест”. Решението не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЖена съм, но съм напълно съгласна с теб. Сега с анцуг, а на лято с шорти и джапанки.
56
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 9 години
7 наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата-------------С една дума - рецидивист по ЗДвП. Този човек умишлено нарушава правилата и трябва да бъде осъден по максимален размер. Рак да покоси съдията и родата му до 9то коляно, който сложи минимално наказание, или осъди условно този престъпник и пияница.
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва поне един такъв *** да виси на клон и чак тогава подобни мутро-аборигени ще си помислят два пъти преди да се правят на безсмъртни с джипове. Това е истината. До тогава всичко е приказки и лаене. След седмица никой няма да го помни и тоя орангутан и ще бъде осъден на глоба и 20 дни домашен арест.
54
0
 
13
 
! Отговори
заралия преди 9 години
Най-добре е да си приберат на топло, щото в Стара Загора, като нищо ще го линчуват...
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхува се за живота си, обаче не се страхува за живота на околните... Някак си не го притеснява тая работа. Не прочетох някъде съжаления и извинения от негова страна, въпреки че не вършат работа...
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иванчо, ще ме извиняваш, ама това не може да се случи на всеки. Не всеки, като види знака за пешеходна зона, влиза в нея, само за да покаже на целия град "Вижте ме кой съм аз!"Вече сериозно започвам да си мисля дали не е време българите като племе да бъдат тотално заличени. Няма смисъл от прости *** като тоя на снимката, а те в момента са мнозинство в тази държава. Само хабят въздуха на планетата.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен при такива и други подобни случай трябва да се действа по правилото на Албанците. До колкото знам до 24 часа държавата го оставя на милостта на роднините и чак след това започва тя да действа.
50
2
 
14
 
! Отговори
nemo преди 9 години
Даи сега да те съжеляваме че си убил детето.А детето а родителите за тях някои мислили изобщо.Страх го било за живота ми *** убил си дете.Заслужаваш публична присъда да намажеш въжето ама сме в България и сигурно ще се отървеш с условна присъда.
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погледнете го, само го погледнете. "Идеалният мъж" на повечето българки и представата за "успял" човек на повечето млади хора в държавата. Селска мутра в анцуг. *** и елементарен кавказки манталитет.
48
1
 
21
 
! Отговори
Пепо преди 9 години
Всеки може да направи грешка. Но това е убийство! Убийство настъпило в резултата на умишлено нарушение на закона! Възрасните трябва да мислят поне един ход напред и да си плащат за грешките. А неговата грешка е била умишлена! Влизайки в забраненото е знаел, че прави грешка! Въпреки това (или пък точно заради това) е влязъл в забранената зона! Това си е умишлено убийство!
47
1
 
19
 
! Отговори
do 45 (ivan) преди 9 години
В това, че го познаваш няма нищо лошо....Не е необходимо да се коментират "личностните му качества" в случая.... Нелепото в коментара ти е, че според теб ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ на ВСЕКИ!Еееее, НЕ! НЕ може да се случи на ВСЕКИ! Защото..... ВСЕКИ на прави маневри ии не киселее с 5-6 годишно стереоптипно возило в ПЕШЕХОДНА ЗОНА!Стига с това адвокатстване!
46
0
 
8
 
! Отговори
do 45 преди 9 години
ima xora ot stz s knijki ot 30 godini moi 4ovek ma po taq ulica ne sa minavali s kola za6toto e zabranena ,za6to pak na nego se slu4i taq rabota zadava6 li si vaprosa
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че ние сме ориенталци по манталитет и култура. Нямаме нищо общо с Европа, ние сме си по-близо до турците. Прости, себични и фанатични. *** народ, байганювски народ. Толкова много сме деградирали като народ, че не виждам изход. Това го казвам с голяма болка.
44
1
 
16
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
Нема нищо ппо--гадно от това да живееш в тази дьржава....няма и смисьл да се живее тука...по добре е да из4езвам от тук ,поне да оправя живота на моите деца в някоя бяла дьржава...помислете си какво ни е бадещето тука ,да гледаш тези гнусни мазни физиономи..било на нашите политици...на нашето правосьдие,или на този които отне живота на мом4енцето...ееееееее омразна ми....ясно 4е е ще се бяга...
43
1
 
16
 
! Отговори
Ще,ще преди 9 години
Ще се оттърве, както всички богати убийци. Справедливостта е на страната на убийците. За тях законите не важат. Парите са по-силни от всичко и всички. Не си струва да се ядосваме. Можем само да жалим за малката невинна душичка , да съчувстваме на родителите и да се МОЛИМ, да не се случва повече. Ха дано, ама надали, това е БГ, няма справедливост.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
типична *** държава нямаща нищо общо с цивилизацията. единия прегазил дете катайки кат джигит, другите го пребили :)
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от мутри
40
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
sega se straxuval za jivota si a koga vleze v pe6exodnata zona ne se sraxuva6e ,ima xora 6ofiori ot stz ot tolkova godini ne sa minavali po taq ulica ,za6toto znaqt 4e e zabranena a toq i o6te kato nego tejkari to4no na 50 metra na pazara ima parking ama nali trqbva da go vidqt sau4enicite na sina mu 4e go vzema s kolata
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех, ***, ***... Чак ме е жал за вас. Всяко чудо за три дни. Така е у нас. Ще повикаме малко, ще помрънкаме, до следващата жертва, смазана като марка на пътното платно от мутра с джип, който профучава с бясна скорост през тялото на гърчещото се дете. И така... Няма нищо да се промени в държавата на байганювщината и мутрите.
38
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето ви типичния избирател на Бойко. Гласувайте за ГЕРБ, после ревете по форумите и носете цветя. Сами си ги избирате такива главочи, мислете малко преди да отидете до урните.