Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

Георги Сапунджиев остава под домашен арест
Обновена: 12 юни 2014 14:10 | 12 юни 2014 11:51,
199
Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си
Георги Сапунджиев Снимка: архив, БТА

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорски окръжен съд и остави с мярка „домашен арест” Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло от Стара Загора. 

„44-годишният Сапунджиев е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детенцето”, заяви пред Dnes.bg прокурор Красимир Папаризов от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той поиска и най-тежката мярка „задържане под стража”.

Още по темата
Прокурорът цитира справка, според която на Сапунджиев са били наложени 7  наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата.

В единия случай той е бил хванат да шофира с над 0,5 промила алкохол, има нарушение за шофиране без книжка и без документите на автомобила, както и за несъобразяване с пътната обстановка. Обвиняемият имал криминална регистрация и за нанасяне на средна телесна повреда.

В знак на солидарност със семейството на Паоло пред съда в Пловдив се събраха и няколко майки. 

„Няма да забравя Паоло, аз познавам лично майка му и не искам това да се случва на други деца в България”, заяви Вера Вулджева, която протестираше пред Съдебната палата с две рози в ръка. 

Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента. 

Самият Георги Сапунджиев не се яви в съда, а бе представляван от защитника си.

Според апелативните магистрати в Пловдив от събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави с по-леката мярка „домашен арест”. Решението не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Каквото и да си говорим детенцето го няма и мъката е само на родителите и сестричето му. Бащата да се въздържа че ако го убие ще го вкарат в затвора а тоя ще го пуснат защото сигурно има връзки. Дано само да се намери някой и него са попремаже с колата, че това е такава мъкя дето само хора загубили деца могат да я разберат.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
той се страхува за живота си, а горкото детенце, което почина, а неговото дете, което няма начин милото и то да не изживява случилото се.....Мир на праха на едното и Господ да дава сили на другото да живее със случилото се
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е, че дори затворниците в Бантустан не са на ниво. Ако беше в САЩ или някоя западно-европейска държава, такива детеубийци ги линчуват на секундата. Но в Бантустан този ще е с "привилегии" понеже е мутра. Не че ще влезе в затвора де...
74
0
 
16
 
! Отговори
ии преди 9 години
Този изверг защо е още на свобода?Когато се покрие като избеГалеви или Христо Бисеров искам съдята изверг които го е пуснал на свобода да излежи присъдата му!
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
79, четеш ми мислите. Исках да го напиша, ама щяха да наскачат разните соцтролове и да копи-пействат простотии как някой си милиардер в САЩ избегнал правосъдието.Навсякъде богатите са по-равни от равните, ама в Русия, България и някои други държави дори някоя селска мутра вече може да купи съдебната система. В САЩ това е невъзможно, на Запад също. В САЩ директно ще му дадат 25 или доживот. Минимум. Плюс кръвнина и т.н.
72
0
 
4
 
! Отговори
valenty преди 9 години
"Селска мутра в анцуг" - изключително точно казано. Примитив също много подхдящо за това нещо. А сега се страхувал и правилно , ама едва ли някой ще го подбере. Ще се забрави и толкова. Съдиите или са заплашени, или им е платено. А може и двете.
71
1
 
12
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Страхува се човечецът. А когато навлизаше в пешеходната забранена зона и газеше детето, не се ли страхуваше?
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 78Разбира се. Както във всичките държави-к*енефи от сферата на тн. "руско" влияние. При евро"гейовете" и особено в лошият САЩ този *** повече бял ден няма да види.
69
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А най-смешното е, че т.нар. еврогейове, които са меки китки, дупедавци и какво ли не още, досега тоя *** на снимката щяха да са го осъдили сто пъти и вече щеше да търка наровете. Никой не смее да пресече на червен светофар, дори след полу нощ, камо ли да кара в пешеходна зона.Ама тука не сме меки китки, тук сме корави и здрави балканци и ще го оставим да си седи вкъщи и да гледа телевизия, че да види колко е гадно да сгазиш дете.
68
1
 
21
 
! Отговори
Бантустан преди 9 години
Основната разлика между *** и белите нации е там, че в *** подобни орангутани са тези с които ВСИЧКИТЕ НОРМАЛНИ ХОРА в държавата трябва да се съобразвят понеже законите защитават орангутаните и наказват нормалните. В белите държави ОРАНГУТАНИТЕ трябва да се съобразвят с нормалните хора защото законът защитава нормалните.Ето защо такива екземпляри може да видите само и единствено на балканите.Разбрахте ли сега разликата?
67
1
 
13
 
! Отговори
jane преди 9 години
Да се страхува, ***, да се страхува! Защото това заслужава! Когато най-нагло пренебрегваш правила изградени от обществото, именно за да пази животът на най-слабите, трябва да се страхуваш! Защото обществото не са някакви гадни червеи, които само ти пречат да си караш колата където пожелаеш, не е люпилня за малки парцалетки, които да използваш, не е само ***, които да мамиш и крадеш. Обществото се състои от хора, които искат да живеят и да бъдат уважавани. Малко му е бил "линчът"!
66
0
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
що се страхува, да не би някой да не го види и да го премаже с джипа си?
65
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи криминално проявен, осъждан за шофиране в пияно състояние, множество нарушения и побой. Сега е убил дете при поредното си нарушение. Какво решава великия български Съд? Домашен арест. Евала на съдиите, едно голямо браво!
64
1
 
35
 
! Отговори
nice преди 9 години
Домашен арест???? това шега ли е??? Има едни хора които ми пречат в живота мисля да ги прегазя всички наред, после ще си лежа в къщи.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 71Именно! ps: четеш мисли :)
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
69, а най-смешното е, че тези, дето се епилират като охлюви и носят хюмнетки през рамо, се смеят на западняците, че били гейове. Смех, смех.
61
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо ме е срам колко са деградирали българите като нация. Всеки си прави каквото си иска и както си иска, съдебната система блее, политиците се боричкат за все по-безмесния кокал, населението масово изпростява. На светлинни години сме от Европа (дори Централна, за Западна да не говорим). Еврогейове били, не знам какви си били... А ние сме велики и корави балкански пичове като тоя тъпоум на снимката... Гнус ме е направо.
60
1
 
21
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
И бръснати крака... понеже се счита за другата велика балканска мода освен селският анцуг. Мъжете се разхождат по-епилирани от жените.Мъка, мъка...
59
1
 
18
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Тоя изр*д не бива да живее. А оня прегазил цветята на кайма, тънко смляна. Иначе това не е държава, а само територия.
58
2
 
16
 
! Отговори
Иво преди 9 години
При такива системни нарушения - шофиране след употреба ба алкохол , несъобразяване с пътната обстановка и знаци изобщо не може да се говори за непредпазливост. Напротив този примитив трябва да бъде съден за предумишлено убийство.