Свидетел твърди, че Кристофър наръгал смъртоносно Емо

Англичанинът остава в ареста, в дома му са намерени ножове
Обновена: 14 юни 2014 17:49 | 14 юни 2014 13:04,
65
Свидетел твърди, че Кристофър наръгал смъртоносно Емо
Мейсън Кристофър остава в ареста. Снимка: БТА

Софийският градски съд /СГС/ остави в ареста британеца Мейсън Кристофър, задържан за убийството на Емил Ботев.

Инцидентът стана на 10 юни минути след 23 ч. в столичния квартал "Горубляне". При спречкване на две компании 18-годишното момче е било наръгано с нож и по-късно е починало в болница. Емил Ботев е бил наръган в областта на белия дроб, дясната камера на сърцето и коремната кухина. От назначената медицинска експертиза става ясно, че момчето е починало вследствие на нанесените му прободни рани.

Още по темата
Пред съда прокуратурата цитира показанията на няколко свидетели, сред които и очевидец на убийството, който твърди, че именно Мейсън Кристофър е човекът, ранил смъртоносно с нож  Ботев. Това се е случило при сбиване между две групи.

Според прокуратурата британският гражданин е опитал да се укрие след убийството, но той твърди, че е отишъл в апартамента на свои приятели, за да му окажат медицинска помощ, тъй като получил наранявания при сбиването.

Мейсън Кристофър поиска от съда да бъде освободен и посочи, че не възнамерява да се укрие.

След обиск на апартамента, в който е живял англичанинът, полицията е намерила множество ножове, които принадлежат на Мейсън Кристофър. Тепърва обаче предстои да се установи идентичността на оръжието от престъплението.

Решението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 9 години
Та за каква самозащита говорите! Всички са отишли с идеята да се сбият, за съжаление невинния е пострадал :(. Срамно е да пишете такива неща, защото не познавате детето, не познавате и почернената му майка. Как се прежалва единствено дете, ако сте родители и се случи на вас, няма да пишете подобни глупости. ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
41
1
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 9 години
Въпросният англичанин е живял в България с фалшиво име, има забрана за посещаване на спортни прояви. Свадата става между две групи от квартал Горубляне в 18ч, полицията ги разтървава, но агресията ескалира отново в 23ч. и едната група извиква въпросните мъжаги от Дружба, а другата своите приятели от квартала (сред тях е и Емо). Как се е стигнало до убийството е редно да запазим за полицията, само ще ви кажа, че той се е опитал да избяга, а онзи го настигнал и заклал без да му мигне окото. :(
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако можем да се позовем на разследващите органи, въпросните младежи са се скарали, страстите са ескалирали и... тогава "нашият човек", когото така разпалено защитавате, изважда ножа и пробожда момчето в ОБЛАСТТА НА ГЪРДИТЕ. Това ако е неизбежна отбрана, аз съм трамвай!!! Както и да е, очаквам съдът да си свърши работата и да не го екстрадират!
39
2
 
2
 
! Отговори
читател преди 9 години
Оръжието - свободно за използване.Всеки трябва да има право на защита както реши.Нож, пистолет, ако ще и базука. Който напада, носи отговорност, който влиза без разрешение в частен дом, да се прощава с живота.Докато защитата на живот, чест и имущество не се разреши с всички средства - бандитите и *** ще ни тъпчат. А съдиите ще ги оправдават.
38
1
 
1
 
! Отговори
Байчето преди 9 години
До Цветан КараилиевКоя бригада, бе? Тая за бране на картофи ли, селянин с пуловер?
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре е направил, добре. И сега за това "добре" заслужава да полежи на топличко. Абе вие въобще осъзнавате ли, че става въпрос за ЧОВЕШКИ ЖИВОТ? Как можеш да кажеш ДОБРЕ на нещо такова?!?
36
11
 
3
 
! Отговори
Гацко преди 9 години
Абе, ако са го нападнали да го пребиват, добре е направил човека. Следващият път да мислят, защото никой не е застрахован от нещастен случай. Как да се защити? Да им каже да изчакат малко, докато събере и той няколко човека ли!? Ако не се бе защитил, каква е гаранцията, че нямаше да четем за размазан от бой англичанин? Като си го търсиш, трябва да си готов да си го получиш.
35
5
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До NehabПриятел,не съм сигурен,ама ако беха наблизо хората от бригадата ми,при такава случка с този британски слабоумен *** щяха само медиуми да могат да разговарят до 40-тия ден
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
41, нямаш си понятие от наказателно право, ама говориш. Понеже сте големи умници всички, затова стават такива нелепости. Защитата трябва да отговаря на нападението, за да можеш да се позовеш на неизбежна отбрана. То ако беше така лесно, да сме се изколили досега. Проблемът на повечето "мъжаги" е, че само да им кажат една дума накриво и - край - вадят ножове, пистолети. Спор не се разрешава с нож, все пак в цивилизована държава живеем. Ето сега един млад човек си отиде за едното нищо.
33
4
 
1
 
! Отговори
Неизбежна отбрана преди 9 години
"Неизбежна отбрана" много ясно. Вие кога за последно сте ходили на чалготека сами? То си е да отидеш само за сеира на пишкомеровци.
32
2
 
20
 
! Отговори
Nehab преди 9 години
Британско ***.Преди години някъв от Австралия уби с нож в София млад мъж."Който нож вдига,от нож ще умре."
31
4
 
20
 
! Отговори
До 35 преди 9 години
"Стига сте я намесвали тази неизбежна отбрана. НЕ МОЖЕ ДА ИМА неизбежна отбрана с нож срещу невъоръжен човек!"Айде бе не можело, ти май живееш в друга държава... кога запоследно си ходил на дискотека. Само като те видят комплексарчетата, че си с хубава мацка или че пиеш скъпи питиета или си облечен със скъпи дрехи и веднага почват да налитат, камоли като са пияни и на амфети и почна по 5-6 да ти скачат-тогава или си ти или са те. Изпадал съм в такава ситуация и тогава добрече имаше метален прът
30
3
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
то е ясно, че пак ще го пуснат, ами поне му кажете адреса в англия, може някой роднина на момчето да го посети някой ден. И ДА СВЪРШИ РАБОТАТА НА НАШИТЕ СЛУЖБИ ПО 'регистрация' те и без това друго неправят, само да регистрират....
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нож не трябва да се използва.По- хубаво поеми риска да те пребият, отколкото да отнемеш живот, та дори и да е на някой ***.
28
14
 
26
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Против съм, че са убили момчето, нее трябвало. Но нека погледнем нещата от друга страна. Виждал съм хлапетии доста яки, по цян ден тренират и търсят с кого да се сбият. Представям си ако някой такъв ме нападне, те не са повече от 18 20 годишни и ако в този у мен имам нож, пишетего заклан, направо ще му отрежа главата и ще я засенеса на майка му да я питам как е възпитала сина си. То ако е един иде дойде, но те са все в групички тези келемета и накрая ето какво се случва.Кой според вас е виновен?
27
17
 
14
 
! Отговори
st преди 9 години
И мен да ме нападнат 5,6 *** български ахмака и за вадя хе нож ами калашник дори.
26
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте я намесвали тази неизбежна отбрана. НЕ МОЖЕ ДА ИМА неизбежна отбрана с нож срещу невъоръжен човек!
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е възможно - и да е умишлено убийство, или неизбежна самоотбрана. Никой от нас не може да твърди едното от двете след като се позоваваме само на разказ. Въпроса е следствието да си води принципно работата. А, не да се прикрива каквото и да е.
24
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО ЛИ НЕ СЕ УЧУДВАМ ЧЕ ТАЗИ ЕНГЕЛИИСКА *** УБИ МОМЧЕТО? МИСЛЯ ЧЕ СИ СПОМНЯТЕ ПРЕДИ ВРЕМЕ БЕШЕ УБИТО ДРУГО НАШЕ МОМЧЕ ПАК ОТ ЕНГЕЛИИСКА *** И НИЩО НЕ МУ НАПРАВИХА. ПРАТИХА ГО В ЕНГИЛЕЗИЯ А ТАМ ГО ОСВОБОДИХА. ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕМЕ НИЕ САМИ ДА РАЗДАВАМЕ ПРАВОСЪДИЕ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАТ. ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ВЛИЗАТ В ДОМОВЕТЕ ВИ. ЩЕ ВИ ИЗНАСИЛВАТ И УБИВАТ ЕТО ТАКИВА КАТО ТОЗИ. НЕЗАВИСИМО ОТ КАКВА НАЦИОНАЛНОСТ СА. ЗАПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ. ЗАЩОТО НЯМАТЕ ДЪРЖАВА И ПРАВОСЪДИЕ.
23
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ако е се окаже, че е действал в пределите на неизбежна отбрана?Или полуидиотите на бълграският преход не допускат такава хипотеза?