Свидетел твърди, че Кристофър наръгал смъртоносно Емо

Англичанинът остава в ареста, в дома му са намерени ножове
Обновена: 14 юни 2014 17:49 | 14 юни 2014 13:04,
65
Свидетел твърди, че Кристофър наръгал смъртоносно Емо
Мейсън Кристофър остава в ареста. Снимка: БТА

Софийският градски съд /СГС/ остави в ареста британеца Мейсън Кристофър, задържан за убийството на Емил Ботев.

Инцидентът стана на 10 юни минути след 23 ч. в столичния квартал "Горубляне". При спречкване на две компании 18-годишното момче е било наръгано с нож и по-късно е починало в болница. Емил Ботев е бил наръган в областта на белия дроб, дясната камера на сърцето и коремната кухина. От назначената медицинска експертиза става ясно, че момчето е починало вследствие на нанесените му прободни рани.

Още по темата
Пред съда прокуратурата цитира показанията на няколко свидетели, сред които и очевидец на убийството, който твърди, че именно Мейсън Кристофър е човекът, ранил смъртоносно с нож  Ботев. Това се е случило при сбиване между две групи.

Според прокуратурата британският гражданин е опитал да се укрие след убийството, но той твърди, че е отишъл в апартамента на свои приятели, за да му окажат медицинска помощ, тъй като получил наранявания при сбиването.

Мейсън Кристофър поиска от съда да бъде освободен и посочи, че не възнамерява да се укрие.

След обиск на апартамента, в който е живял англичанинът, полицията е намерила множество ножове, които принадлежат на Мейсън Кристофър. Тепърва обаче предстои да се установи идентичността на оръжието от престъплението.

Решението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО ТОВА НЕЩО Е В АНГЛИЯ , ДАЛИ НАШ БЪЛГАРИН ЩЕСЕ ТРЪГНЕ ТАКА СВОБОДНО, НЕГО ПУСКАЙТЕ , ИМА НАГЛОСТА ДА УБИВА В ДРУГА ДЪРЖАВА , *** МРЪСЕН , НИКОГА НЕСЪМ ХАРЕСВАЛА ТЕЗИ ТАКА ГРОЗНИ АНГЛЕЧАНИ
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това английско уродливо *** ми напомня на онова дето си ръгна пиратка в *** на Слънчев бряг по случай рожденният си ден. Тия английските пубери са уродливо психично болни.