Граничният полицай, прегазил бебе, остава за постоянно в ареста

Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост
Обновена: 13 сеп 2014 21:19 | 13 сеп 2014 19:10,
74
Граничният полицай, прегазил бебе, остава за постоянно в ареста
Снимка: Булфото

Граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази бебе в количка на тротоара в село Крушевец, остава в ареста, реши Бургаският окръжен съд.

На Стоянов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, за което го грозят между 3 и 10 години затвор. 

Още по темата
11-месечната Красимира бе прегазена на 11-и септември сутринта в село Крушевец на тротоара, докато майка й пазаруваше в магазин в центъра на селото. Проверка с дрегер показа, че в кръвта на полицая има 0,63 промила алкохол.

По време на заседанието Стоянов заяви, че съжалява за случилото се, но не било умишлено. В хода на съдебното заседание той заяви, че вечерта преди катастрофата е изпил около половин литър вино.

Стана ясно също, ч от 2004 година досега подсъдимият има три акта за шофиране с превишена скорост и един за употреба на алкохол.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стоянов е извършил това, в което е обвинен. Въпреки че няма опасност да се укрие, магистратите прецениха, че има опасност той да извърши друго престъпление.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров обясни, че алкохолната концентрация в кръвта на обвиняемия според химическа експертиза е 0,3 промила.

Адвокатът на обвиняемия Благой Потеров определи като „фолклор” свидетелските показания, че колеги на граничаря опитали да го отрезвят с кисело мляко. „Купени са две кисели млека, но дали са му дадени на него, или не - няма доказателства. Разберете, това кисело мляко няма никакво отношение към алкохола! Това е фолклор!", изтъкна защитникът. 

"Досега няма такъв прецедент - да се повдига обвинение, преди да е готова автотехническата експертиза. Помислете, ако е случайно събитие, ако е станала внезапно възникнала техническа неизправност. Бързат да обвиняват човек, за когото няма доказателства, че той е извършил това престъпление", допълни още той.

Мярката може да се обжалва пред Бургаския апелативен съд. Заседанието там е насрочено за петък, 19 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
"колко нощи ви пазим дупенцата...", нали за това ви плащат, едва ли друго умеете, но и това не го правите като хората. За какво се събрахте на местото на катастрофата, за да не го линчуват хората?И защо все - полицай застрелял, полицай прегазил, полицай пребил....нали уж трябва да сте образец на поведение?
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славиТъпанар, утре може и теб да ти пати, не вярвам да имаш застраховка от лошите неща. Той ще си понесе отговорността. Това сте българите - злорадствате!!!
52
2
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
не се изказвайте като не познавате момчето.той е един от най съвестните колеги които познавам.Едва ли има някой от вас който веднаж не е сядал зад волана на една бира моралистчета...нямате си представа колко нощи ви пазим дупенцата да може си спите спокойно а сега плюете.да той ще си понесе отговорността...
51
2
 
6
 
! Отговори
слави преди 9 години
подменили са кръвната проба, а полицаите с дрегера са забравили да напишат единицата отпред, тези номера ги знаем.
50
2
 
3
 
! Отговори
maika mu преди 9 години
Populizym.
49
2
 
5
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Дори киселото мляко да не помага много, все пак това се води опит за прикриване на доказателства. Което поставя под съмнение всяка искрено разкаяние.
48
4
 
4
 
! Отговори
младен преди 9 години
Междодругото, това с киселото мляко, вода, шаркове, редбули и прочие верно си е фолклор и митология. Тествано е, а и като се зачетеш малко какво преставлява алкохола, как се абсорбира и разгражда в човешкият организъм съвсем ти светва.
47
4
 
2
 
! Отговори
до Атакист преди 9 години
а братя руснаци какво чакаха 500 години да ни освободят като ни обичат толкоз?
46
2
 
7
 
! Отговори
lol преди 9 години
а на колегите му давали кисело мляко да намали алкохола в кръвта ще се повдига ли обвинение?при нас има ли нещо като "препятстване на правосъдието"?
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дано го вкарат да лежи, всяка нощ ще го газят
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какво толкова коментират да ли е пие или не....просто трябва да ходи у затвора за 15 годинки.
43
2
 
7
 
! Отговори
до 51 преди 9 години
политиците..те правят законите.............Хората по света са еднакви...условията са различни... От Политиците започва и завършва всичко..........И като гласуваме ние ПОДКРЕПЯМЕ И ЛЕГИТИМИРАМЕ ТАЗИ ПАСМИНА
42
2
 
14
 
! Отговори
Дядо Поп преди 9 години
Лека му пръст и бог да го прости детенцето!Само едно мога да кажа,че има някаква висша справедливост,добър е Господ-Бог,че забавя,но не забравя и един ден рано или късно всичко се връща,така,че кой каквото прави,на себе си го прави!Да коментираме един УБИЕЦ,па макар и с униформа,няма смисъл!За ПОДКУПНАТА съдебна система-съдии,прокурори,адвокати,каквото и да говорим става дума за ПАРИ,и то много ПАРИ!!!Факта,че има-няма за три дена,алкохолната проба се промени три пъти,е повече от ясно за това!!!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветан Цветанов последно така направи закона,че се криминализира над 1,2 промила.Това обаче остави една ниша в която може и да си се кара пил,със солена глоба-от 0,5 до 1,1 промила.По този начин се натрупа доста народ с глоба,но не и с присъда.В резултат пиещите каращи се увеличиха.Е това направи Цветан Цветанов!Вместо да изпише вежди избоде очи!!!!
40
4
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
XORA NE GLASUVAITE ZA CDC, DCB, REFORMATORITE I BAREKOV ! TOVA E MAFIATA NA IVAN KOSTOV ! IVAN KOSTOV E GLAVATA NA OKTOPODA I TRQBVA DA GO OBESITE ! TOI PRODADE BG, TOI POROBI BG, TOI E UBIEZA NA NARODA ! TOI UBI SINOVETE VI I NAPRAVI DASHTERITE VI PROSTITUTKI ! NE GO OSTAVQITE DA PIE KRAVTA VI ! IVAN KOSTOV E PSIXOPAD I SADIST !
39
2
 
4
 
! Отговори
! преди 9 години
МИГ - 29 победи F-16
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В гранична полиция взеха най-некадърните младежи. Тези, на които нито им вървеше ученето, нито можеха да вършат нещо. Сега са самозабравили се хора със съмнителни доходи, които ще се пенмионират в разцвета на силите си.
37
5
 
6
 
! Отговори
ISTINATA преди 9 години
V ABSURDISTAN VSICHKO E NAOPAKI I ZA TOVA TAZI DYRJAVA IZCHEZVA DO NQKOLKO GODINI!!! NQMA DECA, DEMOGRAFSKA KATASTROFA I V SYSHTOTO VREME SE GAZQT DECA OT RAZNI ALKOHOLIZJRANI SELSKI BALKANSKI TARIKATI HVANALI LENRQISKA MIJAVA SLUJBICA I MISLEIKI CHE SA HVANALI GOSPOD ZA.SHLIFERA!!! SEGA DAJE EDVA LI NE SHTE GO IZKARAT CHE E STANAL JERTVA NA TEHNICHESKA NEIZPRAVNOST ZAVALIQTA!!! UJAS NQKAKYV!!! AMI DOKATO E V SYDE GO POCHERPETE S.BANICA I PITA DAJE...A MOJE I ORDEN DA MU DADETE NA TOVA GOVEDO!!!
36
10
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Ако не беше 500 годишното турско робство сега това нямаше да се случи! Турците са виновни!
35
4
 
36
 
! Отговори
СЛОНА преди 9 години
Тоя пил, другите любов с ученички през работно време, трети краде гориво и продава, четвърти доноси прави на мафията, пети наркотици продава, шести убива по-поръчка........Ало, кой ще ни пази от полицията ни .