Глобиха ученика от спортното във Варна, вдигнал пожарната на крак

Младежът ще трябва да плати 1000 лв. за фалшив сигнал за пожар
2
Глобиха ученика от спортното във Варна, вдигнал пожарната на крак
Снимка: архив, Булфото

Дванайсетокласникът от варненското спортно училище, който подаде фалшив сигнал на тел. 112, че гори класна стая, пълна с ученици, на четвъртия етаж в сградата на школото, отнесе 1000 лв. глоба.               

В бързо производство по внесено от прокуратурата постановление Варненският районен съд освободи от наказателна отговорност абитуриента и му наложи административно наказание „глоба“, предаде информационна агенция "Черно море".

Предаването по телефон или по друг начин на невярно повикване за помощ, злополука или тревога е престъпление против реда и общественото спокойствие, наказуемо по чл. 326, ал.1 от НК. Конкретният случай е от 1 октомври т.г.

Подсъдимият младеж видял, че негов съученик излиза от класната стая и оставя мобилния си телефон върху чина.

Тъй като телефонът бил със заключена клавиатура и можел да набира единствено телефонни номера за спешно повикване, той на шега, в компанията на двама други свои съученици, позвънил на телефон 112.

На дежурния оператор 18-годишният П.С. казал, че има пожар в класна стая на четвъртия етаж, а двама негови приятели крещяли „Помощ, пожар“ около него за „автентичност“.

На място в училището своевременно пристигнали екипи на пожарната, полицията и бърза помощ, които установили, че такъв инцидент няма. Малко по-късно „веселякът“ бил отведен с белезници от училище, съпроводен от родителите си.

Тепърва предстои ръководството на спортното училище да прецени какво наказание да наложи на дванайсетокласника.

Автор: Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: фалшив сигналпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари