Цветанов се отказа от депутатския си имунитет

Така делата срещу него в съда продължават
Обновена: 13 ное 2014 10:05 | 13 ное 2014 10:05, Камелия Цветанова
22
Цветанов се отказа от депутатския си имунитет
Снимка: БТА, архив

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов сам се отказа от депутатския си имунитет, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата
Той е внесъл в 9, 06 ч. заявление до председателя на Народното събрание, с което изразява съгласието си да му бъде снет депутатският имунитет.

Цветанов още вчера обяви, че ще се откаже от него, след като главният прокурор Сотир Цацаров  съобщи, че ще го поиска, за да продължат делата срещу депутата.

Срещу Цветанов има общо три дела в съда.

Едното е за допустителство по служба свързано с подслушване. Цветанов и трима бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров, са обвинени, че за около три години - до април 2013 г., не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация.

Второто е за присвояване на 50 хил. лв. в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По него Цветанов бе оправдан на първата инстанция.

Третият процес срещу бившия вътрешен министър е заради това, че е отказал да разпише прилагането на специални разузнавателни средства, разрешени от съдия, по отношение Орлин Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7 години са МНОГО! 5 години са напълно достатъчно! седем са много ! 5 са напълно достатъчно! седем са много 5 са достатъчно!
12
2
 
11
 
! Отговори
А?? преди 9 години
АМА ЗАЩО СЕ ОТКАЗВА ОТ ИМУНИТЕТА СИ СЕГА, КОГАТО "ОТКРАДНАХА" ТЕФТЕРЧЕТАТА??? И ЗАЩО АВЕРА МУ БАШ БАБАИТА СЕ ПРОИЗНАСЯ ОФИЦИАЛНО/ БОКО ДА НЕ Е СЪД?!/, ЧЕ СЛЕД КАТО ТЕФТЕРЧЕТАТА ГИ НЯМА, ДЕЛАТА СПИРАТ???
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименми като злобееш тъпо не се ли усещаш, че той до вчера не беше депутат а беше обикновен гражданин. Поне през цялото лято. Освен това в предишния парламент той беше без имунитет. не, че го обичам, обаче пък най-мразя агент-провокаятори, като теб, да се пробват с плоски манипулации.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Юнак.хахахаха.И ние балъците вярваме че всичко е за добро на народа.
9
1
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Toa pa, toa pa.. Za tolkova prosti li ni mislqt, che sega edva li ne shte se trognem kakuv geroi Balgarksi e Cvuci xD Chudq se samo kolko pulno e bilo kufarcheto koeto e bilo prateno na sudiata po deloto na Cvucko? Az vikam baq debelo shte da e bilo che toq da e takuv smelchaga moje bi pone 200-300 hilqdi fenekeiiski marki da e bilo.
8
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Естествено, че ще се откаже. Прави се на герой.Та имаме ли безпристрастна и работеща правосъдна система?Колко политици досега са осъдени?Та и в този случай.Е, няма как да бъде осъден, макар и условно.Ние имаме най-честните, скромни, работливи и кадърни политици.Народът ни е *** и мързелив, но иначе умее да избира правилните хора, които да го ограбват и унизяват.Я как е "загладил косъма".
7
17
 
11
 
! Отговори
полицай-юрист преди 9 години
Цветанов няма от какво да се притеснява. Всички дела са измислени от Станишев и Цацаров . Един път защо дал разрешение , а друг път защо не дал . Смешно и тъжно .
6
5
 
10
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
За да бъде оправдан. Мисля, че познах.
5
9
 
12
 
! Отговори
bo4less преди 9 години
Хаха нормално нали пак взеха властта, имунитета си го има...мутренска работа..
4
4
 
20
 
! Отговори
КК преди 9 години
Какво пречеше делата да са приключени до изборите, когато ЦЦ беше извън властта?
3
1
 
14
 
! Отговори
Попа преди 9 години
Истината е че живеем в див комунистически капитализъм. Всеки сам се оправя както може, държавата го "оправя" него а всички ние "оправяме" държавата когато ни се отдаде възможност. Хубава ни е земята, но друга нация е трябвало да я засели. След нас ще оставим бетон по морската ивица, бетон на място на горите, едни опикани градове, миришещи гари на урина и тук-таме някой оцелял злобен българин, не успял да се изсели в чужбина и да стане социална тежест за някоя развита страна.
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прави се на герой, защото `простия народ върна групировката на власт. " О санта сент плицита " или " О свещена простота "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що да не се откаже - тефтерчетата вече ги няма!Тю-тю....