Студентката, арестувана с Ахмед Муса, припадна в съда

Дъщеря ми е невинна, рече майката на Александрина
Обновена: 4 дек 2014 13:12 | 4 дек 2014 12:16,
72
Студентката, арестувана с Ахмед Муса, припадна в съда
Александрина Ангелова Снимка: Dnes.bg

29-годишната студентка Александрина Ангелова, която бе арестувана заедно с пазарджишкия имам Ахмед Муса, припадна преди минути в съдебната зала в Пловдив. Делото бе прекъснато, а на място пристигна линейка.

"Дъщеря ми е невинна. Тя живееше в Муса, докато си намери квартира. Изобщо не познава тези хора и не знае с какво се занимават. Тя е много умно момиче. Много е религиозна и дори вкъщи стои с бурка", каза пред журналисти майката на Александрина - Лилия Маринова.

Още по темата
Тя твърди, че дъщеря й е много вярваща, затова дори в дома си ходи с бурка на главата. Имала заболяване на щитовидната жлеза.

Апелативният съд в Пловдив днес гледа мерките за неотклонение на арестуваните след акцията на ДАНС срещу разпространението на радикален ислям. Седмината обвиняеми от Пазарджик, сред които е и имамът Ахмед Муса, обжалват наложените мерки от съда в Пазарджик за постоянно задържане в ареста.

Според обвинението Муса е ръководил група за разпространението на идеите на “Ислямска държава”.

В съда стана ясно, че свидетел под номер 002 е дал показания, че след служба Ахмед Муса Ахмед се събирал с най-приближените си и казвал кой къде отива и какво да говори. Той ги подстрекавал, като им казвал: „В Сирия се бият наши братя и тук трябва да направим война, а България - Ислямска държава.”, твърди единият от тримата тайни свидетели по делото.

Заседанието на съда продължи, а Александрина беше изведена от залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
37
 
! Отговори
Ние преди 9 години
Тук е БЪЛГАРИЯ!
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И вярвате ли и на тази ислямистка????
27
6
 
19
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
До 25 Ястреб.....ти през коя призма гледаш живота през призмата на президента? Васил Левски е престъпник а? И е възтанал срещу "законния" султан? Я се осъзнай че точно това твое мислене е довело до 5 века робство. Знам че много българи говорят като теб и товва е причината да е такава България която почти изчезнала. Хората които казаха че ще вземат част от България са в парламента а такива като теб допускат това.
26
2
 
13
 
! Отговори
Моля, к*о? преди 9 години
До -+ 27И според твоите разсъждения излиза, че тогава всеки, "заради заболяването на щитовиднаната жлеза" трябва "да носи бурка за да го прикрива"?
25
25
 
2
 
! Отговори
-+ преди 9 години
Горкото момиче - заради заболяването на щитовидната жлеза сигурно и е по-комфортно да носи бурка за да го прикрива. Човек се обръща към религията в момент на слабост - едва ли е толкова религиозна - просто това и дава приемлив начин да прикрива заболяването си.А религията е както с партиите - някои неща харесваш, други не, и все се надяваш че добрите неща ще надделет. Муса сигурно я е приел такава, дал и е смисъл въпреки страданието и, и затова е била при него. Обикновена човешка история.
24
5
 
0
 
! Отговори
schiki преди 9 години
das gros daitsche reich .........18/8
23
11
 
20
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
До неутраленКорените на исляма в България отиват поне до 9'ти век, и сигурно ще е наоколо поне още 9 века. Да критикуваш държавните лидери, че контактуват с техни съграждани, проповядващи исляма е меко казано тесногръдство. Да критикуваш, че държава ще строи религиозни храмове показва липсата ти на далновидност. Държавата трябва да строи църкви и джамии и държавата трябва да следи кой какво проповядва там. Ако държавата стои настрана от това, ще остави арената на разни религиозни фанатици!
22
1
 
5
 
! Отговори
До №13, №16 и №20 .. преди 9 години
... що не се ограмотиш, поне малко?
21
2
 
12
 
! Отговори
МОМЧЕ КАТУНАРЧЕ преди 9 години
НЕКА СИ ВЯРВАТ! ПРАКТИКАТА ПОКАЗА ЧЕ РЕЛИГИЯТА НЕЗАВИСИМО КАКВА Е СПИРАЧКА ПРЕД ПРОГРЕСА! А БЕЗ ПРОГРЕС ЖИВОТ НЕ МОЖЕ ДА ИМА.
20
5
 
27
 
! Отговори
Една БЪЛГАРКА преди 9 години
До анонимен Затваряй си смадливата уста гад такава.Като не ти харесва в моята страна марш на *** в п...... куче такова.Къде си раждан бе ***,поне се научи да пишеш правилно.Спрете да насаждате етническа омраза защото който сее вятър, жъне буря така да знаеш.А що се отнася до тази с припадъците,няма болна щитовидна жлеза има болен мозък,студентка била,случайно като е толко начетена да знае нещо за турското робство.Как са умирали хора за да запазят християнската вяра.Грях,срам и позор.
19
10
 
4
 
! Отговори
antibılgari преди 9 години
ВАЗ КОЙ ЩЕВИ СЪСИ КЪДЕСА ПАРИТЕ ОТ БАНКИТИ ЗАЩО НЕГИ ХВАНАХА КРАДЦИТИ КЪДИТО ОГРАБИХА НА ХОРАТА ПАРИТЕ И ИЗБЯГАХА
18
7
 
16
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Не Муса а Плевнелиевни Борисов да заключат, Мусата не се е телепортирал в България. Ако още не сте разбрали Плевела вече посети ИМАМИ и обяви с гордост че започва изграждането на ислямски център в София. Самите ИМАМИ казаха че за първи път български президент се среща с тях. Пълно е с такива като Муса в България. Никой няма повече вина от народа защото той допуска такива управляващи и дори мълчи на всичко случващо се. Следователно сте доволни.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ястреб ВеликолепнийБраво Ястребе!
16
1
 
17
 
! Отговори
fr преди 9 години
Hem umna, hem s burka hodi.Na men mi prilicha na budeshta teroristka. Tova ne sa cennostite na Bulgaria!
15
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие Българите пък сте цвете за мирисане всеки втори българин или е мафийот или измавник или пък сводник или наркопласйор наваз кой щеве държи сметка съдето изпокрадохте всичко в българя вие крадете с милйони милярди полицяте също корупирана мафийоти долни гадни вие сте най изостаналият нарот и най гадните в светъ
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дума дупка не прави" - казва поговорката, но тръпки ме побиват като чета ето това: В Сирия се бият наши братя и тук трябва да направим война, а България - Ислямска държава., твърди единият от тримата тайни свидетели по делото.". Та се питам: На тази изстрадала България не й ли стигат 500 години ислямско робство?
13
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЕДАРАСТИ СМОТАНИ БЪЛГАРИ КРАДЦИ МАФИЙОТИ НИЩАСТНИ ВИЕ ОТРАБИХТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НАНАЗ НИКОЙ НЕВИ ДЪРЖИ СМЕТКА
12
1
 
21
 
! Отговори
това не е шега преди 9 години
Най-страшни са надъханите вярващи с промит мозък...те трябва да бъдат спрени навреме, защото са оръжия на сили, които набират страховита мощ през последното десетилетие. Това вече не са хора, а роботи и вероятно само психиатър може да им помогне....не трябва да се затварят, а да се лекуват - различно е.
11
1
 
3
 
! Отговори
totka преди 9 години
Aaaa , ne moje da ne ja e izrachkal pone edin put , kako kato e werwasht....samo zaradi fisiologiata...
10
1
 
34
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
Нали са много вярващи , за пред хората ходи с бурка , а с *** как живее като не е омъжена за него. Всичко е фалщ. Да ги осъдят по бързата процедура и в затвора за държавна измяна и подривна дейност и проповядване на радикален ислям. А резняка Местан , защо не го интервюират ами мълчи *** !!!