Софтуер в съда "изпял" акцията на ДАНС срещу Муса

Пазарджишката Темида призна изтичането на информация
Обновена: 2 дек 2014 14:04 | 2 дек 2014 12:29,
22
Софтуер в съда "изпял" акцията на ДАНС срещу Муса
Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Пазарджик призна вина за изтичането на информация за акцията на ДАНС срещу Ахмед Муса Ахмед. Вътрешна проверка там показала, че виновник за това е пропуск в софтуера на съда, съобщи БНР.

Муса бе заловен и обвинен в проповядване на радикален ислям и идеите на „Ислямска държава“. Заедно с него обвинения получиха още шестима задържани при акцията на ДАНС. Всички те са с постоянна мярка „задържане под стража“ с решение на Пазарджишкия съд.

Още по темата
След акцията шефът на ДАНС Владислав Писанчев обяви, че заради теч на информация операцията срещу имамите е била проведена десетина дни по-рано. На закрито заседание пред депутатите в парламента той обясни, че течът е от съда в Пазарджик.

Причината е, че на интернет страницата му е бил публикуван секретен съдебен акт, с който се разрешава изземване на данни от имейлите на  заподозрените в проповядване на радикален ислям. В съдебното разрешение е имало и пълно описание на готвената операция.

В съобщението си съдът в Пазарджик съобщава и че се е обърнал към фирмата за информационно обслужване с искане да направи допълнителна версия на програмния продукт, която да включва автоматично активиране на защита за всички дела, неподлежащи на публично оповестяване.

При спецакцията в Пазарджик и още три града бяха открити "рекламни материали" на Ислямска държава – знамена, фланелки, шапки, ленти за глава, стикери. Разследващите иззеха и компютри, чрез които обвиняемите са прокламирали идеите си за водене на война с християнството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
илийко преди 9 години
А председателят на съда, дето не знае ка се съхранява секретна информация и не е упражнил никакъв контрол, с нищо не е виновен, нали? Ще го отнесе пак никоя мишчица....
14
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Кажете нещо повее за този "софтуер",мъж ли е ,жена ли, обича ли понички,има ли пороци?
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А преди 1989 г. такива лица като *** Муса просто изчезваха...
12
0
 
3
 
! Отговори
Питащ? преди 9 години
А кой стои зад "Изтичането"??? Май един Джедай от Пааарламенто?
11
0
 
15
 
! Отговори
?!? преди 9 години
В Пазарджикският съд са постигнали пробив в разработките на изкуствен интелект, след като стана ясно че софтуерът там сам публикува информация! На това по постижения може да се мери само системата за случайно разпределение делата към ВСС, където стана известно, че случайно няма!
10
0
 
13
 
! Отговори
Kor преди 9 години
"В съобщението си съдът в Пазарджик съобщава и че се е обърнал към фирмата за информационно обслужване с искане да направи допълнителна версия на програмния продукт, която да включва автоматично активиране на защита за всички дела, неподлежащи на публично оповестяване."Ама че ***!!! Да не би софтуер да качва автоматично делата в интернет?!?!Направил го я някой *** чиновник!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Аман от тикви, ей!
8
4
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Би било смешно, ако не е жалко. Такъв е изразът, но нещата са си бали мамата. Данс в сътрудничество с МИТ, борят исляммизма, докато Боко Велики тегли ОСЕМ И ПОЛОВИНА МИЛЯРДА ДЪЛГ заради Бог знае какво, а Раша ни отрязва за ЮП и го дава на джуджето с белия дворец.Засрамете се бе, засрамете се бе, предатели!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!!!!
6
0
 
11
 
! Отговори
Мюзикбокс преди 9 години
СЪДЪТ, концертна зала ли е? А, ТЕМИДА, солистка ли е?
5
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До АнонименИмат си държава не си прав. Като сравниш БГ как си ги глетка като писани яйца за разлика от нас беличките, мисля че си имат държава. Проблема е че ние трябва да си търсим
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четя коментарите и виждам че поне до момента повечето хора мислят че изтичането на информация от съда е нарочно и някой цитирам "ни прави на ***".Най страшното приятели е че всичко това е истина!Да наистина некъдърниците са побликували секретна информация в интернет и Да наистина това се случило заради некомпетентност! Това приятели вече Е Наистина Страшното!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отчитане на дейност с ромски евангелисти пуснали бради ..ха..ха Щели ромите да правят ислямска държава.Ами Ромите да са имали някога държава..ха..ха
2
0
 
40
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Хе-хе-хе, секретен съдебен акт, пък се публикува в интернет. Хайде стига смешки и кажете кой от съда е бил подкупен да издава информация.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой пак ни прави на ***.