Студентката, арестувана с Ахмед Муса, припадна в съда

Дъщеря ми е невинна, рече майката на Александрина
Обновена: 4 дек 2014 13:12 | 4 дек 2014 12:16,
72
Студентката, арестувана с Ахмед Муса, припадна в съда
Александрина Ангелова Снимка: Dnes.bg

29-годишната студентка Александрина Ангелова, която бе арестувана заедно с пазарджишкия имам Ахмед Муса, припадна преди минути в съдебната зала в Пловдив. Делото бе прекъснато, а на място пристигна линейка.

"Дъщеря ми е невинна. Тя живееше в Муса, докато си намери квартира. Изобщо не познава тези хора и не знае с какво се занимават. Тя е много умно момиче. Много е религиозна и дори вкъщи стои с бурка", каза пред журналисти майката на Александрина - Лилия Маринова.

Още по темата
Тя твърди, че дъщеря й е много вярваща, затова дори в дома си ходи с бурка на главата. Имала заболяване на щитовидната жлеза.

Апелативният съд в Пловдив днес гледа мерките за неотклонение на арестуваните след акцията на ДАНС срещу разпространението на радикален ислям. Седмината обвиняеми от Пазарджик, сред които е и имамът Ахмед Муса, обжалват наложените мерки от съда в Пазарджик за постоянно задържане в ареста.

Според обвинението Муса е ръководил група за разпространението на идеите на “Ислямска държава”.

В съда стана ясно, че свидетел под номер 002 е дал показания, че след служба Ахмед Муса Ахмед се събирал с най-приближените си и казвал кой къде отива и какво да говори. Той ги подстрекавал, като им казвал: „В Сирия се бият наши братя и тук трябва да направим война, а България - Ислямска държава.”, твърди единият от тримата тайни свидетели по делото.

Заседанието на съда продължи, а Александрина беше изведена от залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
13
 
! Отговори
лилчо преди 9 години
Една лошо скалъпена и изпълнена акция от неграмотници с изтекла информация предварително! Много ясно че ще ги пуснат имамите, такива намерени доказателства като символи на ИД и надписи на арабски са смешни, нямат абсолютно никаква тежест в съда. ЗАЩО няма уволнения на ръководителите на този лошо режисиран кьорфишек, ако беше в Щатите щяха да хвърчат от постовете си и дансаджии и прокурори!
8
3
 
11
 
! Отговори
Дари преди 9 години
Оххх ,да им имам проблемите.Сега чичо ще се върне от смяна и пак ще каже да се приготвя и да си лягаме ,а до преди час бях с батко.Поне чичо си плаща ,но все пак е тормоз.
7
1
 
35
 
! Отговори
кали преди 9 години
Разбира се че ще осъдим тези ислямисти !!! Безпощадни да сме българи !!! Най-тежката присъда да постановят !!!
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Припаднала тя.... не е видяла дебелия, че тогава няма да може да се свести въобще.
5
2
 
38
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Съкращавайте още армията, да видим докъде ще я докараме.Срам ме е от българските политици-продажници.
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А като се е гъзила да се моли на аллаха и превежда е добре. Сега усетиха дебелия и започнаха да припадат. А как щяха да се чувстват ако в името на ИД някой заблуден избие невенни хора в знак на подкрепа на Идил?
3
3
 
53
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Дайте я тая хубосница да я види цяла България !Ако е българка - срам и позор за нас като народ !
2
4
 
60
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Все припадат и все болни.Ще ви се даде един ИСлям.Я В целия квартал по едно българско знаме да се издигне за наказание.При едно свалено и поругано знаме да се спират помощите на 10 човека!!Ай ,да ви видим!!!
1
3
 
54
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
ВЕДНАГА Е ИЗВЕДЕТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ,И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ВЛЕЗЕ !!!