Спипаният у нас Жоашен: С Шериф Куаши сме стари приятели

Хасковският съд остави в ареста обвинения в тероризъм французин
Обновена: 13 яну 2015 20:49 | 13 яну 2015 17:42,
71
Спипаният у нас Жоашен: С Шериф Куаши сме стари приятели
Снимка: БТА

Задържаният у нас за тероризъм французин Фриц Жоли Жоашен призна, че се познава отдавна с единия от братята атентатори в Париж – Шериф Куаши. Според него обаче това не означава, че е терорист или че има пръст в организирането на кръвопролитията във Франция.

Още по темата
Това стана по време на заседание на Хасковския окръжен съд днес, който наложи мярка „задържане под стража“ на чужденеца.

Решението беше взето, след като вчера Франция ни прати европейска заповед за арест за Жоашен заради обвинение в тероризъм.

Братята Саид и Шериф Куаши разстреляха 12 души в редакцията на френското списание "Шарли ебдо" миналата сряда, след което двамата бяха убити от френските спецчасти в околностите на Париж.

Фриц Жоли Жоашен беше задържан на българо-турската граница по Нова година след друга европейска заповед за ареста му. Тя се базираше на сигнал на жена му, че е отвлякъл сина им, за да го заведе в Сирия и да го обучава в радикален ислям. Вчера съдът в Хасково остави французина в ареста по тази заповед. Няколко часа по-късно Франция прати втора – заради обвинение в тероризъм.

В нея се посочва, че малко преди отпътуването му от Франция Жоашен е имал контакти с Шериф Куаши, обясни днес окръжният прокурор Дарина Славова.

Пред хасковския съд Жоашен призна, че е близък с единия от парижките терористи. "Познаваме се от деца. Приятелите от детинство си остават за цял живот“, каза той.

В същото време французинът се защити, че не може да бъде отговорен за действията на Куаши. Той обясни, че е пътувал, защото е бил във ваканция, и допълни, че ако е искал да участва в терористични актове, е щял да го направи.

Фриц Жоли Жоашен настоя да бъдат предоставени доказателства по обвиненията към него, ако има такива.

До приключване на двете производства срещу Жоашен - за тероризъм и за отвличане на дете, той остава в хасковския арест, съобщи Дарина Славова.

Защитникът на французина пък обясни, че той е съгласен да бъде екстрадиран възможно най-бързо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KUR6UM V GLAVATA.
52
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 9 години
МВР - то да внимава, че да не дойдат някакви фанатици от Пазарджик, да избушат ареста е Хасково и да го гоним тоя като приятелите му в Франция. Приятелски съеет!
51
0
 
4
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Споко, плевнелиев каза че няма да позволи военни да пазят границата ни... Бг трябва да пуска всеки който реши да влиза в България а на нуждаещите да ги приютява и да ги сношава с българи, това е намерението на сегашните управляващи. Даже у българско гражданство ще им даде.
50
0
 
2
 
! Отговори
Кон преди 9 години
До АнонименЗадържан е, защото така е поискала Франция. Нали пише.
49
2
 
10
 
! Отговори
През Турция : преди 9 години
В САЩ , ТВ - днес показаха Джихадиста , арестуван в България на 1-ви Януари .Преминал е Турската граница !През Турция е преминала и жената -терорист от Франция ?Турция не ги арестува , а ги пуска ??А България не си пази границите ??
48
2
 
1
 
! Отговори
erk преди 9 години
ne e toi, tova e drug. vestnika puska falshiva info.
47
1
 
11
 
! Отговори
аналнологичен слючаи преди 9 години
Човеко тръгнал на зимна ваканция да кара ски у Сирия а они го арестуват.
46
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този е един от многото плъзнали по Европа,та и у нас.Нали си имаме ислямисти собствено производство.И партия си имат, и командват в България,и вече по техните места не се чува българска реч.Та думата ми е,че винаги са ни го в......и четвъртит, та и сега ни е ред и ни се пада.Защото им дадохме на ислямистите,т.е. по нашенски на турците да направят от България турска колония. И ако не е така, здраве му кажи.Но идва и нашия ред.Можете ли да са представите какво чудо ще бъде.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези *** когато и да ги убиеш ще е късно. Мъже ислямисти които си вземат за жени 5 годишни момиченца и си правят каквото искат с тях не заслужават и глътка въздух на тази планета. Те са родени от дявола изчадия и използват исляма като прекритие на порочните си души. Когато и да ги изтрепеш ще е късно.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА НИЕ ЗНАЕМ КОЙ ГИ Е ОРГАНИЗИРАЛ,НЕ НИ Е НУЖНА ДАВИДОГЛУ ДА НА ОТВАРЯ ПО ТЕМАТА.ТОЙ ПО СКОРО ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ ЗАЩО ПОМАГА НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не разбирам защо този човек е задържан,какви са мотивите на съда,само защото познавал едни момчета които бяха използвани и убити от френските власти.По тази логика Борисов също трябва да е арестуван защото седмица преди да бъде убит чората е видян да си прави наздраве с него.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на това момче, бил е пълен отличник като дете.
41
6
 
15
 
! Отговори
23 преди 9 години
Абе, сериозно ли още мълчите за Донецк? Цял автобус с цивилни беше изпепелен, ама нали не са Чарли...Погледнете това!!!watch?v=Qxte_eCHa6wДокога ще мълчите?????!!!!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До <><>Срещу подписка не освобождават така лесно ако няма пачка под масата. Но пък има ли пачка под масата света е негов
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си го пращат на французите колкото може по-бързо, След това ислямистите нас ще вземат на мерник, Далече от тази ***
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще използват децата си за да минават по джиадистките канали насам и на там. Престъпници.
37
2
 
8
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Дали съдът ще счете че няма вероятност да се укрие и ще го освободи срещу подписка ?
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да му вземат отпечатаци и да го екстрадират от България или Франция иска да ни го подари.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той има роднински връзки с жената на Куаши. Всички са джихадисти. Слушайте какво ви казвам. Дори и най кротките на вид крият в себе си исляма
34
2
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Watch No Recoil, No Blood, No Body Movement Slow Motion Footage Of Paris Officer Being Shot набери това в youtube и ще разбереш.French Police Officers Falling Up Hill Paris Cops vs Hill набери и това за да се посмееш!!!Музиката чугунени мивки кърти!