Съдът реши: Връщаме на Париж обвинения в тероризъм Жоашен

Приятелят на Шериф Куаши ще бъде екстрадиран до 10 дни
Обновена: 20 яну 2015 17:32 | 20 яну 2015 17:31,
31
Съдът реши: Връщаме на Париж обвинения в тероризъм Жоашен
Снимка: БТА

Хасковският окръжен съд разреши екстрадицията на французина Фриц-Жоли Жоашен заради обвинения в тероризъм. Връщането в Париж на издирвания от френските власти мъж ще стане до 10 дни.

Още по темата
Решението за екстрадицията беше взето след като Франция ни прати европейска заповед за ареста на Жоашен.

Той бе задържан у нас по друго обвинение – че е отвлякъл детето си и е опитал да го отведе в Сирия, където да го обучава в радикален ислям. Сигналът бе подаден от съпругата на французина и майка на детето. Жоашен бе арестуван на Нова година на ГКПП „Капитан Андреево“ на излизане от България на път към Турция.

Хасковският съд отказа миналата седмица да екстрадира французина по обвинението за отвличане. Мотивът на магистратите тогава беше, че нашето законодателство не предвижда наказание за извеждане на дете от единия му родител зад граница.

Самият Жоашен сам поиска да бъде екстрадиран. Още на едно от първите заседания на Хасковския съд той призна, че е бил приятел с единия от братята Куаши, Шериф. Двамата братя нападнаха редакцията на сатиричния вестник „Шарли ебдо“ в началото на януари и убиха 12 души, сред които водещи карикатуристи.

По-късно бяха убити от френските спецчасти.

Въпреки признанието си, че е бил близък с Куаши обаче, Жоашен отрече обвинението в тероризъм. Днес той обяви пред Хасковския съд, че обича Франция и иска да се върне в родината си. Там той ще бъде подложен на тежко наказателно разследване за тероризъм и участие в престъпна група, подготвяла терористични актове.

Ако бъде признат за виновен,  Фриц-Жоли Жоашен ще бъде осъден на 10 години затвор и глоба от половин милион евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ненормалник обичал Франция ?Та е взел и детето си да го заведе в Сирия . Вчера CNN показа как в Турция срещу ( $45 ) ги прехвърлят в Сирия ( Европейските радикализирани , да се бият в Сирия или да се обучават и връщат - пак срещу $45. )А българския съд е по-ненормален и от него !А колко плащат да ги доведат до Българската граница , която не е охранявана ?
8
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
господа от хасковския съд как може да държите тази *** толкова време вбългария защо не го върнахте още същия ден за франция защо българия ще храни терориститри пъти на ден
7
1
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Как няма да гледа интелигентно?Една жена с бебе, оставена във Франция, с втора жена се разхожда на почивка извън сезона в Турция, задължения никакви ... естествено, че си живее интелигентно човекът, да му мислят онези, които най-неинтелигентно теглят каиша.
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момчето гледа по-интелигентно от четиримата полицаи заедно.
5
1
 
1
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
Клетниците 8ми том
4
6
 
9
 
! Отговори
Инджинер Гаросян преди 9 години
Типично франсе, мамка му! Ееех да можеше отнякъде Луи 14 или Наполеон да видят милата им францийка накъде е поела и в какво се е превърнала.
3
4
 
6
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 9 години
Бон воаяж сладур? ;))) хаха. Що не го тикнат в хамериканска пандела при бялото братство или латинопартизаните. Колко ли ще изкара сред такива симпатяги.
2
2
 
16
 
! Отговори
Аха преди 9 години
Абе този го съдят за това че се познавал братята . А Макей няма ли да го съдят за това че се снима с шефът на Ислямска държва
1
13
 
9
 
! Отговори
Х преди 9 години
И физиономията им френска.