Кабинетът реши: Плащаме 50 000 евро за смъртта на Чората

България изпълни решение на Европейския съд по правата на човека
Обновена: 4 фев 2015 17:59 | 4 фев 2015 17:40,
99
Кабинетът реши: Плащаме 50 000 евро за смъртта на Чората
Снимка: архив БТА

Правителството реши да изплати 50 000 евро обезщетение за смъртта на Ангел Димитров-Чората на неговите близки.

Още по темата
Това стана на днешното заседание на кабинета, с което министрите изпълниха решение на Европейския съд за правата на човека.

Той осъди България за смъртта на Чората през лятото на миналата година. Според ЕСПЧ причина за трагичния край е полицейско насилие.

Ангел Димитров почина при полицейска операция през ноември 2005 година. За убийството му бяха осъдени петима полицаи на първа инстанция, но на по-горна инстанция бяха оневинени.

Делото в Страсбург бе заведено от близките на Чората.

В решението на Европейския съд по правата на човека се казва, че Димитров е починал, докато е бил изцяло под контрола на петимата полицаи – участници в операцията срещу него. Заключава се, че и смъртта е настъпила в резултат на сила, която не е била необходима за неговото задържане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
24
 
! Отговори
Тиквата да плати преди 9 години
Тиквата прибра от наркокръговете 100 бона да го ликвидира, сега народа ще плаща 50 бона. Я тиквата да се раздели с половината, не да е такъв скръндза.
24
5
 
25
 
! Отговори
Що не пише преди 9 години
Що не пише, че Тиквата е разпоредител на "операцията" По този начин отстранява конурент в бизнеса с наркотици по поръчка. В Европа знаят защо е убит тоя бандит, за да сложи Тиквата друг бандит на негово място.
23
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шебеквнимавай какво пишеш ще те намерим
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като ги изплати държавата има право на регресен иск срещу виновните да възстановят парите в бюджета.
21
3
 
17
 
! Отговори
BG преди 9 години
Само драскате, спамите и се пилите по форумите и социалните мрежи, но навън ви няма никакви !! Докато си мълчите и се правите на силни в интернет пространството ще сте си все същите мизерници, а тези на снимката и не само те, ще си крадът на воля и ще решават живота ви/ни ! Глупаво племе сме и надали ще се промени нещо в манталитета ви, но явно на вас ви харесва мизерията в която се опитвате да оцелеете. Наздраве и живи и здрави ;)
20
9
 
5
 
! Отговори
пф преди 9 години
Бандит ли е по-добре да платя да го утрепят, от колкото престоите му в затвора и стотиците беди, нанесени на обществото. Довиждане.
19
1
 
14
 
! Отговори
Разяснителя преди 9 години
Тамадата / главния / на масата нагледно обяснява как се стреля с гранатомет.Аааааа , та се сетих де: Чората с какво бе изпратен горе, при началника де?Я да питаме министър председателя!!!!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 звучиш ***. Значи на евентуални бъдещи действия се позоваваш? Нали се сещаш че в който и да е съд да си с твоето"Ако", само ще ти се изсмеят понеже Чората даже не ги е заплашил с оръжие или нападнал физически, че да се самоотбраняват. Разбра ли
17
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eiii za kakvi 4ori, za kakvi 4akari ste na mnenie 4e trqbva nqkoi da plati.Kato stanete jertva na takiva prestupnici druga pesen shte peete.
16
0
 
13
 
! Отговори
брадваро преди 9 години
плащай ти:))аз такива намерения нямампри това става дума за некъв депесарски кокаинов ***
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко ли други дела има още да плаща и е платила държавата,ами който тук е отсъдил грешно да плаща...защото тук тогава получават заплати???
14
8
 
3
 
! Отговори
въпросчо преди 9 години
А ако този невинен Чората беше избил 4-5 полицая сигурно коментиращите преди мен щяха да ръкопляскат???
13
1
 
17
 
! Отговори
Митака преди 9 години
Всите тия от снимката май са по-виновни от мъртвия
12
2
 
26
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
,,Кабинетът реши,,. Майтап.
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо да не ги плати лично Борисов, след като той забърка тази каша. Докога ще се крие зад другите. Докога всички данъкоплатци ще плащаме прищевките на някаква си Мутра. Защото това са наши пари - НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.
10
3
 
28
 
! Отговори
Тиквата преди 9 години
Карайте, бе! К'во са 100 бона за 1 милион осигуряващи се? По 10 стотинки от всеки. Ама аз направих ли си кефа с тази акция като разпоредих да го бият до смърт, а?
9
2
 
25
 
! Отговори
. преди 9 години
Така, и сега идва парадокса.Ако е осъдена България, значи има някой виновен.Обаче, тук нарочените за виновни, пък бяха оправдани като невинни. Тогава кой носи отговорност? Никой?И още нещо - пък нарочените за виновни, но оправдани, пък щели да съдят държавата за "нанесени щети" през периода, през който течеше делото.И аз го разбирам така - престъпнците се трепят с другите престъпници, накрая обикновения човечец си плаща билета за зрелищата, които му се предоставят!
8
2
 
31
 
! Отговори
Шебек преди 9 години
Ам за Чакъра кой плати? Нали Тиквича ходи да го пуца с гранатомет та да го дадат по новините.
7
2
 
29
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Ченгетата оневинени от държавата, а държавата осъдена от Европа!Нормално- Нема такава държава!П.С. Мод, коя част в моят пост е против правилата на сайта, че ми го изтри?
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ние вместо да задържаме престъпниците ги правим Главни секретари на МВР и Премиери.