Адвокат Елдъров остава окончателно в ареста

Отмъщават ми клиенти, смята пловдивският юрист
Обновена: 10 фев 2015 13:51 | 10 фев 2015 13:51, Красимир Ангелов
6
Адвокат Елдъров остава окончателно в ареста
Снимка: Булфото, архив

Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от Окръжния съд в града мерки за неотклонение и остави в ареста адвокат Владимир Елдъров (35 г.) и Петьо Пенев (23 г.), задържани по обвинения за умишлени палежи на имоти и коли с цел отмъщение. Третият задържан по обвиненията - 19-годишният Валери Бодуров, остава с мярка "домашен арест", реши Апелативният съд.

Решението на предишната съдебна инстанция е правилно и законосъобразно, реши троен съдебен състав с председател Юлиян Русенов. Пенев и Бодуров са сочени от прокуратурата за извършители, а Владимир Елдъров - за подбудител и техен помагач.

Според държавното обвинение част от изпълнителите на поръчките са получавали между 50 и 100 лева за свършената работа.

Още по темата
Магистратите прецениха, че е налице реална опасност Елдъров и Пенев да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка. Според съда доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че точно те са извършили деянията, в които са обвинени.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За умишлените палежи бяха задържани общо шестима души. Трима от тях - Милко Доевски, Мартин Поптолев и Светослав Спасов, са с постоянна мярка "задържане под стража", наложена на 16 януари.

"Набеждават ме в престъпление мои клиенти - настоящи и бивши, които са се наговорили. Не сме се виждали от много време, нямам и лоши отношения с тях", каза пред съда адвокат Елдъров. Според него всеки от тях имал различни мотиви да му отмъсти - едни, че отказал да ги защитава, други заради това, че имал с тях спорове.

"В тези 14 тома доказателства, освен твърденията на другите обвиняеми, няма други доказателства срещу Владимир Елдъров", каза защитникът му адвокат Йордан Давчев.

Адвокатите на Пенев и Бодуров пък пледираха, че те са били подведени от по-големите си приятели и че тяхното участие е било инцидентно. Въпреки това съдът потвърди мерките за неотклонение и на тримата.

Прокурорът Николай Божилов подчерта, че доказателствата на държавното обвинение срещу тримата са много сериозни. За престъпленията, в които те са обвинени, законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Щом ти отмъщават, значи има за какво, не ще да е ей така само...
5
0
 
6
 
! Отговори
знаем се, как преди 9 години
...разбира се,,,ти сега само си почини...за 5/10 годинки..в пандиза))
4
0
 
3
 
! Отговори
mm преди 9 години
taz 6matka bqh na delo s nego te i advokatskite mu umeniq takiva :D az gi znam pove4e zakonite ot nego
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма страшно хадвокате! Такова хубаво и загладило косъма бяло момче няма да остане самотно за дълго в пандиза
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги има възмездие, този адвокат от дебелина неможи дасе обърне , а тези клети хора исползва мъката им и се храни от тях , срамота и грехота , дано има правосъдие и за такива адвокати
1
1
 
18
 
! Отговори
бай Ставри преди 9 години
Как се кефят на адвокат съкилийниците ... появи ли се такъв - настава празник в целия отряд.