Владимира Янева подаде оставка като шеф на СГС

ВСС ще реши дали да я приеме на заседание в четвъртък
Обновена: 24 фев 2015 11:05 | 24 фев 2015 10:48, Камелия Цветанова
29
Владимира Янева подаде оставка като шеф на СГС
Снимка: Булфото, архив

Владимира Янева е подала оставка като председател на Софийския градски съд, съобщи БТА, като се позова на източници от съда.

Още по темата
Янева остава редови съдия.

Оставката й се очаква да бъде гласувана в четвъртък на заседанието на ВСС и ако бъде приета, ще бъде назначен и временно изпълняващ длъжността председател на СГС.

Срещу Янева постъпи предложение от правосъдния министър Христо Иванов във Висшия съдебен съвет да бъде образувано дисциплинарно производство, след като станаха известни редица факти по казуса "Червеи". ВСС обаче отложи решението по това предложение за тази седмица.

Въпреки това миналия четвъртък ВСС единодушно реши да я отстрани като съдия и председател на Софийския градски съд, докато приключи досъдебното производство срещу нея за подписване на разрешенията за СРС по разработката "Червеи".

Предложението за отстраняването на Владимира Янева беше направено от главния прокурор Сотир Цацаров, а новият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов я призова сама да се оттегли от ръководния пост.

Янева беше поканена от съвета да обясни своята позиция, но тя не се яви, а предпочете да изпрати писменото си становище.

Както Dnes. bg писа при разработка „Червеи” е следена информационната система на МВР в продължение на 300 дни. Използването на СРС-та в този незаконно дълъг период е подписано от Владимира Янева. По закон максималният възможен срок за прилагане на СРС е 6 месеца.

Заявител на специалните разузнавателни средства е настоящата Дирекция "Сигурност" в МВР, разкри преди седмица директорът на бюрото за контрол над СРС Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: оставкачервеиЯневаСГД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
мафиозо преди 9 години
Не се радвайте, всичко продължава както си беше , вижте само кой застава на нейното място: "Богдана Желявска" - ха, ха , ха.Дясната ръка на протежето на Цветанов.Какво очаквате да се промени ? Отговора е ясен.
18
0
 
5
 
! Отговори
Петя преди 9 години
И какво ще работи сега това момиче
17
0
 
7
 
! Отговори
Bit преди 9 години
Значи подава оставка и всичко приключва, така ли? Баси нещото, баси абсурда.Ако не се образува дисциплинарно производство и не се подведат под отговорност тази и другите по веригата, това ще да е типичния бг сценарий, и поредната отразен пример за неработеща съдебна система в идния доклад на ЕК. Редно е обаче, ако се случи така, не от вън да ни махат с пръст, а ние от вътре да махаме....с юмръци.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В пандиза в пандиза !
15
1
 
7
 
! Отговори
краси преди 9 години
Каква оставка!!! Нали я разследват за престъпления? Е крайно време е да почнат рушветчиите да ги вкарват в затвора. Никога няма да се оправим докато всички дето са на държавната ясла, знаят, че най-лошото което може да им се случи, е да сменят една служба с друга или най-много да ги пенсионират
14
0
 
10
 
! Отговори
Песимист преди 9 години
Лоша работа !Както вървят нещата ако скоро време не настъпят някакви истински промени или народа трябва да вземе провосъдието в свои ръцеце ( смърт и много кръв ) или да изгаснем тихо и безропотно като народ и държава ( много смърт без капка кръв ).Какво ли още ни е подготвила комунистическо - депесарската *** ???
13
0
 
9
 
! Отговори
ан преди 9 години
и мен ме дразни много този искров с ехидната усмивка на недосегаем и властта се оправдава със закона и питам аз какво пречи да се промени това и да бъде контролирана тази банка и тези чиновницичетох някъде че на запад има контролен орга а само в бг измислиха недосегаема съд система банки прокурори като боговещели да се самоочистят,раздават си заплати по осмотрение в парламентабожеее.......къде го дават такаами хайде и ние на учителски съвет да си гласуваме заплати
12
0
 
9
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Момичето си отива...Чао!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази е скромна , дават и 80 хиляди и си тръгва доброволно , а другаря Искров след всичките мизерии продължава да си взема 50 хиляди месечна заплата и не го ... неговата награда е всеки месец за това че се подмоткваше и подчесваше докато откраднат 4 млрд от една банка , които миларди сега ще ги плащат всички българи
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
явно искат да покрият и присъдата на Цветанов и правят разни шашми
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо ми се ще да изплющя един такъв мазен съдийски г*з -то и без това болшинството от тези каки, вкл. и в прокуратурата - за нищо друго не стават !!!!
8
0
 
12
 
! Отговори
КТБ преди 9 години
До АБСУРДИСТАНне е само този случай ... постоянно ни правят на балъци ..хващат някой в престъпление , малко шум и после се потулва всичко дават им десетки хиляди на куп и ги пращат в пенсия с максимални заплати.Примери колкото искаш и все примери как се подиграват с хората ... то не бяха катаджии , то не бяха цели смени митничари с по 10 хиляди евро в джобовете ... всичко затихва ... народа се мъчи с пенсии по 200 лева и заплати по 600 лв , а някой крадат милиони и млрд
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво като е подала оставка като шеф на съда, голям праз?А като съдия, ще продължава да издава присъди и решения в името на "справедливостта", като се поразмине скандалчето!
6
0
 
25
 
! Отговори
АБСУРДИСТАН преди 9 години
Това ми прилича на случая на катаджията Тръпков , дето го снимаха да взема подкупи и една седмица се говореше за него , след което всичко се потули и той си пусна молбата за пенсиониране и вместо да лежи на топло за рушвети , той си взе 20 заплати и се пенсионира на 50 години с максимална пенсия .За какво говорим
5
7
 
5
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Който се продава на ДПС и БСП това го чака. Щом като е подписала на Йовчев искането значи е много ***. За 30 сребърника продаде Ц. Цветанов и го осъдиха нейните съдии. Това не се прощава . Сега ще види кон боб яде ли .
4
1
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Длкато беззаконствала няма проблеми, като я разкриха подаде оставка- държи се, като разкрит ****ерас! Тая имала морал, била съдия!
3
0
 
23
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 9 години
е как няма да подаде оставка , като нарочно е предупредиха че има една седмица , защото заслужава дисциплинарно уволнение и търсене на съдебна отговорност , но реално сега получава подарък от 20 заплати накуп , грамота и похвали.20 заплати по 3800 ...... да са и честити 76 000 лв награда
2
7
 
6
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Какви червеи,какви ***?Защо да не се подслушва след като се търсят "къртици"в МВР.После защо Румъния била пред нас.....?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са обвиненията?Какво са откраднали пак?