Заради Вероника: В Търново искат референдум за смъртното наказание

Настояват новият МВР шеф да провери кой има вина, че убиецът е на свобода
Обновена: 11 мар 2015 07:03 | 11 мар 2015 07:00,
140
Заради Вероника: В Търново искат референдум за смъртното наказание
Снимка: архив, Булфото

Новият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова да провери кой от полицейските издирвачи не си е свършил работата и има вина, че убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е на свобода.

За това настояха граждани на Велико Търново на импровизиран митинг, пише "Труд".

Още по темата
Рецидивистът Илиян Здравков имал влязла в сила присъда от 29 януари, но не влязъл в затвора, а се укрил от властите. "Потресени сме от жестоката драма. Ако този човек беше заловен и заключен в килия, сега Вероника щеше да е жива", коментираха те.

"Убиецът сам каза пред съда, че не се е крил. Просто никой не го е търсил", недоволстват гражданите. Те настояват още да се създаде общинска полиция, за която са нужни между 400 000 и 600 000 лева. А инициативен комитет начело с енергетика Петко Ганчев събира подписка за референдум за връщане на смъртното наказание.

Шефът на полицията във Велико Търново Илиян Личев се оправда, че опасният престъпник е бил търсен при близки и роднини, но не бил открит.

Както Dnes.bg писа, Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Здравков е имал влезли в сила шест ефективни присъди, заради които в различни периоди е пребивавал в затвора повече от 15 години. Последната му присъда е от януари 2015 година, постановена от Районния съд в Казанлък. Обявен е за общодържавно издирване на 25 февруари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
16
 
! Отговори
баба герой преди 9 години
Вместо да я поздравят за инициативата, съседите бързо й завидели, тъй като продължили да патят от апашите. Така хора от близките къщи уведомили ченгетата, че бабата къта незаконно оръжие. За разлика от многобройните сигнали за обири този път полицаите реагирали мълниеносно. При последвалия обиск униформените открили чифтето в лятната кухня на старицата.Експертизата показала, че макар и самоделна, пушката е напълно годна за стрелба с ловни патрони 12-и калибър.
38
0
 
17
 
! Отговори
баба герой преди 9 години
Старицата се консултирала със свои приятели ловджии и с тяхна помощ успяла да си сглоби пушка. Нелегалното чифте било пригодено да стреля с ловни патрони 12-и калибър. По принцип подобни боеприписи са предназначели за отстрел на глигани, което ги прави идеално средство за справяне с неканени гости. Хора от селото разказаха, че баба Лиляна останала изключително доволна от резултата, който се получил. Слухът за тежко въоръжената баба Лиляна бързо се разнесъл сред кримиконтингента в селото.
37
0
 
18
 
! Отговори
баба герой преди 9 години
"Па аз ли съм най-големият бандит на света, г-н съдия. Дотам ли опряхте, мен, немощната старица, която иска да се опази от крадците, да осъдите", проплакала преди няколко дни баба Лиляна Чокойска от врачанското село Рогозен.Минути преди това тя отнася 3-месечна присъда за притежание на незаконно оръжие. Вината й е, че в стремежа си да опази къщата си от крадци си е конструирала самоделна пушка. Бабата така и не използвала оръжието, но това не попречи на магистратите да я обявят за виновна.
36
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
tozi ot 35 ne e nikakav gerbadjiia,a narochno pishe taka,che da pliuiat gerb.po podlost mi prilicha na atakist ili bsp-ar.molia vi pishete smislenno po temata,a ne si cheshete ezicite.badete umni!!!
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои са народните представители в парламента от В. Търново - поименно и да отговарят какво ще направят по въпроса! Лично! Лично!
34
2
 
5
 
! Отговори
АА преди 9 години
Е моляви се пуснете човека да си ходи, как може такова нещо.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в Правец вероятно не искат нещо по-различно за убийците на бившия шеф на охраната на АЕЦ!
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва и референдум да се намали бройката на депутатите - 240 са прекалено много. В миналото по един деспот е затривал цели народи, ние тука 240 човека сме си назначили да ни трепят. То и затова вече 20 години само 2 милиона са затрили, щото и за това са некадърни.Щото единственото им старание е да пооберат някой и друг банан от палмата, да пратят децата на запад да учат, та да има при кого на старини да си ядат на спокойствие бананите и да се почесват по задниците.
31
1
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
До къде са ни докарали - за жълти стинки хора да се трепят
30
3
 
19
 
! Отговори
мхм преди 9 години
Президентчето от ГЕРБ така ли иначе връща такива после на улицата. Преди седмица-две той ЛИЧНО е помилвал троен убиец и изнасилвач на деца от началото на 90те. Според ГЕРб, бил вече примерен гражданин. Такива са ценностите на ГЕРБ. Педофили и убийци на улицата, но баба Донка от селото с пушката в затвора.Не ви ли тежи малко на съвестта уважаеми гербери?
29
11
 
5
 
! Отговори
бандит преди 9 години
Който е "ЗА" смъртното наказание, моля да си отговори на няколко въпроса:1. Лично, би ли упражнявал професията "палач" ?2. Лично, колко пъти през живота си е съобщавал на органите на реда за извършено нарушение или престъпление ?3. Лично, колко пъти е бил свидетел по наказателни дела ?4. Лично, е за всякакви крути мерки, но под условие да не го занимават ЛИЧНО него ?
28
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нали за това е убита от червената мафия,за да може тълпата да поиска смъртно наказание и референдум.Това убийство е срещу кабинета Борисов и колкото повече се прави на сляп Бойко те повече ще вдигат ескалацията на напрежението а и може да докарат междуетническа война.Видяхте Лазаров как направи нещо като полу брифинг заобиколен само от сигурни телевизии и после обеща като малко дете че повече няма да работи в сферата на МВР.Всичко е толкова нагласено
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кви референдуми кви 5 лева , хващате се всички които искате линч , маски на лицата и влизате в съдебната зала 1ОО човека и му виждате сметката ... после дим да ви няма , ако някой ви окаже съпротива бой по него и готово
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"референдум" искали в Търново... "ако може"...Смешен народед. Мишоци.Ако престъплението беше се случило например в Гърция или Сърбия имайте предвид, че катуната вече нямаше да съществува. Нито кметството.
25
2
 
1
 
! Отговори
Bog e lubov преди 9 години
До АнонименPostrekateli za vatreshna voina bivat sadeni........ot dardzavata i ne se gnevete mnogo to ubiva prezdevrememmo.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цяла България трябва да се обедини върху връщането на смъртната присъда. Който е отнел живот не е човек и не може да има каквито и да е права.
23
0
 
14
 
! Отговори
MM преди 9 години
Аз бих се подписа в подписката за връщане на смъртната присъда.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как в САЩ има смъртно наказание, а тук не било хуманно. Престъпника дали постъпва хуманно с жертвата.
21
1
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Днес от рано сте се надрусали.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички искаме референдум за смъртното наказание. Айде сега да ви видим. Нали сме демокрация. Народът да гласува. Или ви е страх да има референдум? Страх от резултатата? А, демократи, трепери ли ви под лъжичката какво ще избере народът след 25 години демократизация, разсипия и гавра в България? Трепери ли ви? Тепърва се започва. Тепърва.