Разкриха схема с акции за 800 бона около Христо Бисеров

Ексдепутатът има 3 месеца да докаже, че парите му са законни
Обновена: 28 апр 2015 15:24 | 28 апр 2015 13:20,
70
Разкриха схема с акции за 800 бона около Христо Бисеров
Снимка: архив Булфото

Разследващите са открили схема за пране на пари чрез акции, в която е замесено семейството на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров.

"Купуват се акции или дялове, които след това повишават цената си баснословно. Това е начин да преминат парите през друга фирма и да се перат пари", обясни шефът на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Той разкри, че цената на едни акции от 25 000 лева за четири месеца е станала над 800 000 лева. За толкова те били продадени на японска фирма, която малко по-късно ги продава на българска фирма, в която има участие доведеният син на Бисеров – Ивайло Главинков.

С парите са купени дялове в еднофамилна двуетажна къща. А комисията оспорва и средствата, с които е построена тя, уточни Пламен Георгиев.

Той обясни и че екипът му изследвал пазара по времето на продажбата на дяловете и не е установено да има икономическа причина за драстичните разлики в стойността. Правени са преводи към офшорки и фирми на Сейшелските острови.

Вчера по искане на Комисията за отнемане на незаконно имущество съдът запорира сметки и имоти на Бисеров и Главинков за общо 1,5 млн. лв.

Днес Георгиев обяви, че Комисията му е установила, че бившия депутат има незаконни доходи.

Той все пак обясни, че Бисеров и сина му имат срок от 3 месеца, в който могат да докажат произхода на средствата си. Ако не го направят, срещу тях ще бъде внесен иск в съда.

Георгиев припомни, че хората му вече работят по новия закон за така наречената гражданска конфискация. "Не доказваме пране на пари, просто искаме да отнемем сумата, която незаконно е придобита", обясни шефът на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: имуществоакциибисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ся ще има да се влачи това разследване с години и накрая ще мине по давноста пък до 3 месеца никой няма да си спомням за какво става въпрос
28
2
 
5
 
! Отговори
Коментар 13 преди 9 години
Това е доста посредствен коментар. Във всички правови държави, всеки индивид трябва да обявява всеки доход който има.Ако намери една торба с пари, той трябва да я декларира.Така че всеки гражданин на Република България трябва да може да докаже произхода на парите си, и ако харчи повече от колкото е обявил да обясни как е станало.При съдебно дело, прокуратурата доказва че обвиняемия е харчил повече от колкото е изкарал.
27
1
 
21
 
! Отговори
Кор преди 9 години
Помните ли една съдийка с показателното име Гугушева?Там врътките бяха още по замотани - значи баба над 80 години върти бизнес с офшорни фирми, все консултантски услуги извършва бабата :) После дава заем на внука си, с който заем той купува апартамент; после сина дава заем на майка си, която пък дава заем на бабата и накрая ако се омотахте, то е така, защото това е всичко друго но не и нормална покупка на апартамент...Така, та тази Гугушева според съда се оказа че това са си нормални операции.
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До всички червени!Ако Костов беше откраднал и един процент, от това, което откраднаха наглите корумпирани комунисти у нас, тий щеше да гние в затвора отдавна!България я окрадоха комунистите и мутрите, които са основните крепители на всички комунистически правителства до сега. Също и в момента.
25
0
 
5
 
! Отговори
ахмед преди 9 години
Охоо като него още колко има,тва е капка в кофата.Аз честен политик в България почти не видях,и все дядовци,чичовци,татковци и синчевци управляват България.И народа е такъв ооо виж го тоя краде,а пък той също краде или ако има възможност не го пропуска.Примерно гледам плюе по даден политик но го харесва в фейсбук,възгордява го не знам си какво още ,кажете ми това не са ли двуличници?Със извинение тия който се правят на българи ромчетата станаха по-големи българи от истинските бе наглост
24
0
 
8
 
! Отговори
Бисеров преди 9 години
Като яде кебапчетата напреко не рева а?
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох, как болииии!
22
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
edin kolega se pensionira i raboti i mu vikat dart si za kvo ti sa tiq pari a toq krade s 4uvali za kvo mu sa na nego,nito moje da qde nito da pie to i jena da ima ko 6te q pravi ama pusta al4nost
21
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
хасковското адвокатче било сивия кардинал на костов боже прости имте не са виновни за толкова години толкова малко
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за три месеца все ще докаже,няма проблем
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно не е лесно. Поръчано е Бисеров да бъде обвинен в нещо и ровят вече година. Ако имаха нещо конкретно, досега той щеше да е в затвора. След като увеличилите стойността си акции са купени от японска фирма и Бисеров си е взел парите, не е ясно каква е далаверата да си откупи пак акциите при по-високите цени и отново да похарчи спечелените пари. Нещо в логиката на препирането куца.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
800 хиляди? Това вероятно е около 1 % от заграбеното.
17
1
 
5
 
! Отговори
Без компромиси ! преди 9 години
Тъмните сенки от криминалното рубладжийско ДС Задкулисие трябва да бъдат веднъж завинаги осветлени, заклеймени и наказани ! Българският народ е петимен за светлина и справедливост ! А партии като ДПС, БСП, АТАКА и пр., зад и чрез които то руши държавността ни, трябва да понесат пълната политическа и съдебна отговорност !
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не питат Борисов за парите му - там може и за милиард да става дума, не за милиони?
15
1
 
17
 
! Отговори
акуд преди 9 години
боли ли като ви вадят зъпките а дпс????
14
0
 
8
 
! Отговори
ISTINATA преди 9 години
GAD MRYSNA PRODAJNA!!! ISTINSKI GQURIN ENICHARIN....PRODAJNIK!!! EI ZARADI TAKIVA SME POSTOQNNO POD NECHIE IGO I SLUGUVAME I ROBUVAME!!! KYDE SA MU VERNITE 'PRIQTELCHETA' CHORBADJII OT DPS-TO DA MU POMOGNAT?!?! HAHHA...TAKA SE E POSTYPVALO VINAGI S PREDATELITE - SLED KATO SI SVYRSHI MRYSNATA RABOTA I MU REZVAT TIMBELICATA....DA NE LOPA MNOGO DA ZNAE!!! DOBYR UROK E TOVA ZA VSICHKI OSTANALI PRODAJNICI V TAQ OGNILA KOCHINA S DYH NA SHUROBADJANASHTINA I OVCHI TOR!!!
13
1
 
9
 
! Отговори
4epa преди 9 години
Z6TO DOGAN GO HVARLI NA KU4ETATA -ZA6TO, ZA6TO, ZA6TO..... !!!!!
12
1
 
23
 
! Отговори
:) преди 9 години
Да пита Цветанов как се узаконяват неща в България. Я пенсията на тъщата, я подарък от богат приятел.. Няма проблеми. Приятелчето му Пеевски цяла банка фалира и е депутат в Парламента. Тиквунчо го записаха как спира акции на полицията и нищо. Всичко е ОК, ако:А/ Се намираш в България + Б/ Си *** с пари.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нееее, като си помисли човек, че това са схемите само на един перач, смятай какво става с тоя, който стои над/зад него
10
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще повярвам на всичко това когато видя Бисеров зад решетките ефективно. Всичко останало е медиен прах и сензации. Нито един български политик, бизнесмен или мафиот не бяха осъдени през последните 25 години.