Ахмет Муса в емоционална дупка след ареста

Адвокатът поиска мярката му за неотклонение да е по-лека
Обновена: 21 май 2015 14:38 | 21 май 2015 14:32,
49
Ахмет Муса в емоционална дупка след ареста
Снимка: Архив, Dnes.bg

Ахмед Муса Ахмед не е добре психически и емоционално след шестмесечния си престой в ареста. Това каза извън съдебната зала защитникът му адвокат Елвира Панкова, предаде"Фокус". Тя поиска промяна на мярката му за неотклонение в по-лека и поиска от Апелативния съд административно наказание – глоба от 100 до 300 лева.

Според адвокат Панкова, Муса не е извършил престъпленията, в които е обвинен, а проповядването на ислям не е престъпление. В съдебната зала Панкова обвини прокуратурата в "голословност на твърденията". Тя не отрече, че Муса е бил осъждан през 2004 година, но той е бил реабилитиран. След това се захвана за думите на прокурора, че ДАНС го наблюдава активно и поиска от съда промяна на мярката му, точно по тази причина.

Още по темата

Според Панкова, от събраните до момента доказателства по делото никой не казва, че той е проповядвал екстремистки идеи, цитирал е само Корана.

"Повдигнатите обвинения за проповядване на война също не са доказани", каза защитникът и изтъкна, че е извършена експертиза на качените материали в социалната мрежа и от нея се виждало, че няма нищо заплашително и екстремистко в тези материали.

"Това, че Ислямска държава си е присвоила някои от символите на исляма не означава, че всички, които изповядват ислям са джихадисти", каза още адвокат Панкова. Тя дори приведе пример с решението на Светия синод за споменаване в молитвите на Симеон Сакскобурготски като цар на българите и попита съда това не е ли антидемократично също.

"Синът ми е златен, чист е като ангел", каза Живка Стоянова, майка на Ахмед Муса, която настоя, че синът й лежи невинен зад решетките и няма доказателства да е извършвал престъпления. "Всички го уважават, всички го обичат, няма връзки навън", каза Стоянова.

Преди делото за промяна на мярката му за неотклонение в Апелативния съд в Пловдив, майката изрази надежда съдът да го пусне. На въпрос на журналисти дали Муса иска да ходи в Сирия да се бие, майката буквално изригна с думите: "Вие луди ли сте, бе? Или зорлем правите хората луди? Къде ще ходи в Сирия да се бие?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
26
 
! Отговори
аноним преди 8 години
моля!В емоционална дупка бил...Аз друга ти копам - Ахмедчо, ахмедчо.Ти само се объркай да излезеш...
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да наистина не саслужава тежко наказание. един куршум не тежи много и ще реши емоционалните му проблеми.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А той бил в "емоционална дупка"! И не заслужавал такова тежко наказание. Не думай! А когато разпалваше фанатизъм не беше в емоционална дупка, нали?
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доживот за тази гад! То е ясно, че не е в ред. Нормален човек неможе да стане такъв талибан и кръвник.
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно щеше да е в неутешима радост ако бе накарал някой от амуджите му да се взриви в някой рейс. Да го държат докато изгние тази ***. Като е лапкал парите от арабелите му е било хубаво. Сега не бил виновен. И ние му повярвахме.
3
1
 
37
 
! Отговори
реалист преди 8 години
А преди ареста да не би да е бил наред. За да си джихадист трябва да не си наред с главата.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
болима за емоционално му састояне. хамериканците такива ги пращат не един спецялен остров. даите го на хамериканците
1
4
 
43
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Извинете, ама майтап ли си правите с тази статия? Този във всяка нормална държава вече щеше да е 2 метра под земята, а тук сме тръгнали да жалим емоционалното му състояние.