Няма да дам оставка, но нека си протестират!

Цацаров чака делото "КТБ" да стигне до съд по време на мандата му
Обновена: 14 юли 2015 09:05 | 14 юли 2015 09:05,
161
Няма да дам оставка, но нека си протестират!
Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че няма да се поддаде на натиск и няма да си подаде оставката. Той обаче допълни, че живеем в свободна държава и уважава правото на протест на всеки.

"Няма да си подам оставката. Право на всеки е да протестира, да иска оставки и да се аргументира", каза обвинител №1 пред bTV.

Още по темата

За тази вечер е насрочен протест с искане за оставка на главния прокурор и в подкрепа на съдебната реформа. Тази нощ пък Съдебната палата бе осветена с надпис "Оставка".

Цацаров обяви и че няма да отиде при протестиращите, за да чуе техните аргументи, защото има достатъчно други ангажименти.

Главният прокурор отрече да води война с правосъдния министър Христо Иванов. За проверката, започнала по медиен сигнал срещу правосъдното министерство, той обясни, че е насочена срещу длъжностни лица, а не срещу министъра.

"Ако някой твърди, че проверката срещу правосъдното министерство е насочена срещу Христо Иванов и реформата, се лъже", каза още Цацаров.

Главният прокурор коментира и доклада на парламента за КТБ. "Как стана така, че тези, които приеха доклада в парламента, заметоха истината и написаха че КТБ е съществувала като пирамида?", попита той.

Цацаров зададе и въпроса дали някой се съмнява, че КТБ е било най-гледаното бижу на властта, която си го е гледала добре.

"В моя мандат смятам, че делото ще стигне до съд и няма да бъде прикрито нищо", беше категоричен главният прокурор. 

Главният прокурор коментира и промените в Конституцията. Той обясни, че не може да приеме популисткия подход към съдебната реформа и отсече, че системата не може да бъде променена с лозунги.

Цацаров прогнозира, че измененията в Конституцията няма да съберат нужната подкрепа в парламента. Той предрече, че в най-добрия случай промените могат да бъдат приети около Коледа.

"До броени дни обвинителният акт срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров ще влезе в съда", обяви още главният прокурор. Той обясни, че прокуратурата няма нови данни за братя Галеви, въпреки информациите в медиите къде се намират те. 

"Задържането на хора като братя Галеви може да се осъществи по реда на международната правна помощ. Ако има наистина данни, а не публикации, ще се задействаме", каза Цацаров.

"В прокуратурата има некадърници, определени некадърници. Има много шлака, която с течение на времето трябва да изтече", каза още обвинител №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
2
 
! Отговори
ОСТАВКА , ЦАЦА.... преди 8 години
ЩЕ ДАДЕШ---НЯМА КЪДЕ ДА ХОДИШ......ХА,ХА,ХАААААААААААА...ЩЕ ТЕ ОТКАЖЕМ ОТ РАБОТА!!!
66
1
 
0
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Krasiv,umen i obrazovan.Da e ziv i zdrav i vse taka da upravliava matriala!
65
1
 
9
 
! Отговори
ббг преди 8 години
Оставка!!! Прокуратурата в Румътния даде министър-председателя на съд, на вие г-н Цацаров какво сте направили за да спре ограбването на България откакто сте "главен" прокурор? Нищо!!!??"?
64
1
 
6
 
! Отговори
niki преди 8 години
Този е един престъпник оплетен в кражби и олигархични интереси,каквито впрочем са и "протестна мрежа"В момента наблюдаваме боричкане между две организирани престъпни организации.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй , тъй дойде време за протести.Трябва да се изкарат някой друг лев че ето идва месец август а парици няма да се ходи на море. Така че от "протестна мрежа" да поразвържат кесиите . Ако няма от Америка за България от разните министерства има. Че нали половината се намърдаха на държавната софра.
62
3
 
6
 
! Отговори
Енергетик преди 8 години
Колкото беля стори Цацаров на КТБ,толкова е като укри олигарсите в енергетиката!Защо никой не го попита колко дела и преписки отлежават от години срещу Ковачки,Бого Манчев и Георги Христозов!Защо и колко време ще ги крие?Там са не по-малко милиарди и се знае кои са ги гушнали!
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата парлама за съдебната реформа е подмяна на главния прокурор. Ако се сложат принципни хора, първи Боко изгаря, затова Той иска да си сложи негови хора.
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кукувицавсеки комунист е престъпник-краде и убива
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунист от ДС не дава оставка , само по партийно поръчение
58
2
 
17
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЕДВА ЛИ НЯКОИ Е И ДОПУСКАЛ ЧЕ ЩЕ СИ ПОДАДЕШ ОСТАВКАТА.ОСТАВКА ПОДАВАТ САМО ХОРА С ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО КАКВИТО ТОЯ НЯМА.ТОИ Е СЛУГА НА НАИ-ГОЛЯМИЯТ ПРЕСТЪПНИК В БЪЛГАРИЯ ИЗДИГНАЛ СЕ НА ТАКОВА ВИСОКО НИВО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СИ ПРЕДАТЕЛСТВО,ВЕРБОВКАТА МУ ОТ Ц.Р.У. С УГОВОРКАТА ЩЕ ПРЕКРИВАМЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ТИ ,А ТИ ЩЕ ПРАВИШ КАКВОТО ТИ НАРЕДИМ.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 118Съгласен съм с твоето мнение,но дали според теб не са му вдигнали мерника и от ГЕРБ заради минали събития?
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако всички които са за затвора не са навън включително и Цв.Цв. нямаше да има и протести. Щом не си върши работата тоз не виждам защо се запъва.
55
5
 
10
 
! Отговори
Костов преди 8 години
Хахха те и на Ореха му протестираха 500 дена без успех :) Т ъ п и продажни соророидчета :)
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не беше случая с Цв. Цв. повече от половината протестиращи нямаше да ги има.
53
3
 
9
 
! Отговори
11 преди 8 години
Една от най-видните протестърки Антоанета Цонева се оплака, че не е поканена по Би Ти Ви, за да атакува Сотир Цацаров.Явно въпросната протестърка, известна в медиите като Кака Цона, е забравила недалечното време, в което сякаш спеше в гримьорните на Би Ти Ви и Нова телевизия.Жената, спечелила десетки проекти и тлъст грант от "Америка за България" почти през ден цапаше ефира с тенденциозните си твърдения.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Няма да дам оставка, но нека си протестират" - да се разбира : Кервана си върви - кучетата си лаят :) ! Наглостта по нашите земи е безгранична :) Тези пичове имат държавата ,като лична собственост !
51
6
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Цацаров е престъпник.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ - Г-н Филчев, какво е принципното ви отношение за необходимостта от реформи в съдебната власт?- Първо, чувствително трябва да се подобри работата на съда, прокуратурата и следствието, както и на МВР, където се вършат повечето от разследванията на престъпления.Българските граждани жадуват за справедливост, правосъдие и сигурност. Следователно, реформа в съдебната система трябва да има и съм сигурен, че ще има.- Справедливи ли са протестите срещу прокуратурата?- Това, за което настояват Костовистите е не искан
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще има народен съд ,че да възтържествува справедливостта ?!
48
6
 
7
 
! Отговори
Павката преди 8 години
За ПМ е важно да не се говори какво е/не е направено последните 10 месеца от кабинета Им. След като за толкова време няма нищо свършено в сферите на здравеопазване, образование, икономика, енергетика, финанси, култура, демография - що пък да не манипулираме общественото мнение в друга посока?Някой да е видял Пикаещите Момченца да протестират срещу Дянков, Цветанов или 'тапетния дисидент'?