14-те обвиняеми за радикален ислям отиват отново на съд

Обвиненията са за разпространение идеите на ИД
9 сеп 2015 13:30, Анисия Иванова
11
14-те обвиняеми за радикален ислям отиват отново на съд
Снимка: архив: Булфото

Окръжна прокуратура-Пазарджик днес е внесла отново обвинителния акт срещу 14-те лица, обвинени в проповядване на омраза на религиозна основа и пропаганда за война. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Ахмед Муса Ахмед и другите 13 обвиняеми по делото за разпространение на радикален ислям са обвинени и по новото дело за разпространение идеите на „Ислямска държава".

Обвинителният акт е внесен отново след като са отстранени съществените процесуални нарушения, дали повод актът да бъде върнат през юли от съдията докладчик по делото.

Още по темата

Подсъдими по делото са Ахмед Муса Ахмед, Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ерджан Смаил, Стефан Димитров, Александрина Ангелова, Йосиф Минчев, Рангел Илиев, Александър Иванов, Орхан Бързак, Райко Карталов, Ненко Щерев и Веселин Стефанов. Лицата са от Пазарджик, Пловдив и Асеновград.

Обвиненията срещу тях са за престъпления по чл.164, ал. 1, пр. 1 и чл. 407 от Наказателния кодекс.

Срещу тях вече приключи станалото известно "Дело срещу 13-те имами". По него Ахмед Муса бе признат за виновен за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация и получи 2 години затвор и глоба. На останалите подсъдими бяха наложени глоби в различни размери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
СЛЕД ПРИСЬДАТА ДА СЕ ..САМОУБЕСЯТ ..В КИЛИИТЕ СИ И ТО4КА
6
1
 
1
 
! Отговори
ян преди 8 години
Трябва да има закон за такива случаи! Ама къде ти! Нали трябва да се проучи материята, пък няма кой, когато е за сериозна работа без далавери! А и как да се направи, че да не ни се разсърдят отнякъде? Например не се решаваха да използват армията да пази границите. Но когато Македония го направи, на другия ден направиха нещо полу-нещо, както винаги. А за какво сега ще съдят хората? По общи обвинения.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По нареждане на американското посолство, ще бъдат освободени всички. Затова се държат нагло тези ***.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Спазвайте правата на човека" и освободете тези ислямисти! Скоро те ще станат мнозинство в България и всички ще трябва да изповядваме тяхната религия! "БРАВО" НА НАШИТЕ БЕЗМОЗЪЧНИ ПОЛИТИЦИ!
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нахранете прасетата.
2
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 8 години
Smartna prisada za tezi ***
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека гилотината влезе в действие.