Съдът реши: Цветанов е невинен за шестте “Не“!

Оправдателната присъда взе Софийски апелативен съд на едно заседание
Обновена: 14 сеп 2015 15:33 | 14 сеп 2015 14:14,
217
Съдът реши: Цветанов е невинен за шестте “Не“!
Снимка: архив Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов бе оправдан по делото за отказа му да резреши използване на СРС, прочуло се като процеса за шестте „Не“. Решението взе Софийския апелативен съд на едно заседание днес.

Още по темата
Цветанов бе обвинен, че шест пъти е постановил “Не“ под разрешени от съдия специални разузнавателни средства срещу бившия шеф антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Според прокуратурата по този начин бившият вътрешен министър е сложил чадър над Тодоров, с когото били близки.

Цветанов отрече подобна близост. 

Преди днешното решение две съдебни инстанции осъдиха бившия МВР-шеф на 4 години затвор. Върховният касационен съд обаче отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане с мотива, че трима от съдиите, потвърдили присъдата, са били предубедени.

Днес като свидетели по делото се явиха бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и приближеният до него и до Цветанов Петър Христов.

Двамата бяха разпитани, за да се установи дали, отказвайки да разпореди подслушване на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново, Цветанов е сложил чадър над него.

По-рано адвокатът на Цветанов - Менко Менков, отново заяви, че обвинителният акт срещу довереника му не почива на законова основа и министърът на вътрешните работи е имал право да действа при оперативна самостоятелност.

Днешното решение може да се протестира от обвинението пред Върховния касационен съд.

Бившият вътрешен министър бе подсъдим по три дела. Първото бе за отказа да разпореди подслушване, второто - за длъжностно присвояване, а третото - за неупражнен контрол над звеното за подслушване. И по трите той бе оправдан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плачи детебаща ти е невинен
28
3
 
24
 
! Отговори
>>> преди 8 години
Закривайте тази пародия на държава ! Не искам да ходя да слугувам на западняците, но и тук не става за живеене. Няма надежда, яжте пийте и хич да не ви пука- краят наближава бързо!
27
4
 
16
 
! Отговори
4x4 преди 8 години
Пъпеша и Тиквата са си дупе и *** - заедно в Бостана. Много тайни за главатаря на мутрите знае физкултурника, няма как да го елиминира Тиквата. Разпее ли се Пъпеша, Буда отива в киреча. Мутрата - на Шишко, Шишко на Цацата, Цацата на независимия съд .... и така. Ще си се пазят дружно мафиотските свински черва, па да видим до кога.... Раданчо къзъм, ако сега не реагираш някак си, на изборите си на минус сто хиляди гласа. Гарантирано от мен.
26
2
 
14
 
! Отговори
Цв.Цв преди 8 години
Недей те така бе хора. Какво лошо съм Ви направил, че да ме плюете така.Това си ми е просто в кръвта. Законът е един за всички. Просто Вие не умеете да се възползвате от него.
25
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво. стана бе комунясти, абсолютния престъпник се оказа невинен, хаха
24
0
 
14
 
! Отговори
ЗАКОН преди 8 години
Чл. 1. Не трябва да действате по съществуващите Кодекси, Правилници и т.н.Чл. 2. Всяка дейност е легална, тъй като няма кой да ни разследва от съдилищато и прокуратурите.Чл. 3. Прокурори, полицаи, както и всички останали чиновници от държавната администрация са ангажирани за подготвянето и манипулирането на вота на 25.10.2015 ( и да всички останали избори).
23
3
 
31
 
! Отговори
Блица преди 8 години
Нищо не става от тази държава.То даже не е и държава , а някаква пародия.
22
1
 
16
 
! Отговори
v преди 8 години
Сега трябва лично Цацаров да отиде да го протестира пред Касационния ,та да го видим .Със смешно обвинение и предубедени съдии всеки може. А забравих ,че негови прокурори започнаха разследване срещу президента а Искров си ходи на свобода ,пък обвиниха секретарката за манипулация на изборите.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нещо да кажете?
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има Господ, тези съдии и прокурори трябва 10 живота бял ден да не видят барабар с целия ни политически и бизнес "елит" от последните 26 г.
19
1
 
22
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ преди 8 години
Естествено, че г-н Цветанов е невинен. Всичко е съботаж на европейския път на България.
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за вас, ама аз искам референдум за присъедиянване към румънско.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше му тази последна инстанция - за то изчисти, да стане непорочен като девица. Не се ли случи същото със Софиянски, Масларова, Станишев и кой ли още.....вече не ги помня всички.
16
0
 
20
 
! Отговори
Anonymen DE преди 8 години
Българийо, за тебе те умряха!....С такава "правосъдна,корумпирана,г'зоблизка,безхаберна "система, управляващите ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ! А народа -нека пак ги Избере- БЕЗ МЕН!!!
15
0
 
18
 
! Отговори
Пълно доверие в съда преди 8 години
Да не съм чул да съдят депутат или министър. Такива хора са си невинни по подразбиране. Съдът е напълно излишен в случая.В България всички политици са честни, морални и достойни хора. А това, че по време на прехода цифрите на нац. бюджети не се връзват с няколко десетки млрд си е чиста случайност. Всички имоти на политиците ни са правени с десетки поколения къртовски труд на техните баби и дядовци. Те с техните заплати от по няколко хиляди нищо не са допринесли за фамилното имущество.
14
0
 
20
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Ейй че хубаво работи съдът, БРАВО!!!
13
1
 
26
 
! Отговори
s преди 8 години
Направо съм втрещен от изненада! Някой въобще съмнявал ли се е в безкрайната доброта и чистота на гусин Цветанов?!
12
17
 
5
 
! Отговори
БСП+ДПС преди 8 години
Какво ревете бе ? НАли БСП отказа да подкрепи съдебната реформа !!!!!! Закона за корупция пак БСП не го подкрепи, даже плюха по посланиците - сега това е резултата.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вицепремиер ви е човек ощетил държавата с десетки милиарди от унищожението на АЕЦ вие сте тръгнали с Цв.Цв. да се занимавате-тази държава отдавна е умряла.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видяхте ли сегааа! ГЕРБ са най-добросъвестните и отговорни политици за последните 650 години от историята на България!