Екскметът призна: Правихме секс, но не съм я насилвал!

БСП сне доверието си от Евстатиев, прокуратурата иска постоянен арест
Обновена: 25 яну 2016 13:24 | 19 яну 2016 12:30,
426
Екскметът призна: Правихме секс, но не съм я насилвал!
Снимка: Община Стрелча

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна.

По-рано експертиза установи наличието на негов биологичен материал по момичето. Освен това в кръвта на ученичката е открит алкохол. По неофициална информация количеството, изпито от 9-класничката Ирина, е около 300 грама алкохол, съобщи Нова тв.

Районната прокуратура в Стрелча поиска Иван Евстатиев да бъде задържан за постоянно в ареста. Мярката му се гледа в момента при закрити врати.

Евстатиев е обвинен за сексуално посегателство срещу ученичката, след като я примамил в хотел в града, сипал й водка и се възползвал от нея.

Още по темата

Скандалната история взриви градчето, жителите на което излязоха на улицата, искайки справедлив процес за бившия градоначалник.

Междувременно приятели и роднини на момичето разказаха нови шокиращи подробности за състоянието на тийнейджърката.

"Устата на момичето е била сцепена и тя цялата е била в кръв", каза роднина.

Нейна приятелка пък разказа, че когато я видяла, Ирина изглеждала много зле и не си спомняла нищо. "Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много", заяви приятелката.

Днес БСП в Стрелча обяви, че снема доверието си от екскмета и поиска той да подаде оставка като общински съветник.

На свое заседание социалистите порицали съпартиеца си и определили стореното от него като недопустимо и неморално.Те приели и решение, с което снемат доверието си от Евстатиев като председател и член на Общинския съвет на БСП и общинар от групата на левите.

БСП в Стрелча обяви, че подкрепя искането на хората и призова за отнемане на званието почетен гражданин на Евстатиев.

"Както всички стрелчани очакваме пълна прозрачност по случая и обективни действия на правораздавателните органи", се казва в декларация на БСП.

Областното ръководство на социалистите в Пазарджик също порица Евстатиев и поиска компетентните органи да извършат необходимите действия.

В същото време bTV съобщи, че с постановление на главния прокурор наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото от престъплението момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог.

По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мда сега ще намерят ''доказателства'' че 16год-ната е ''***'' ,че е грозна, нежелана от никой и ТЯ е преследвала ''готиния г-н кмет'' и той случайно е паднал върху нея...как ще има насилие моля ви се ...такъв селски Убавец ,моля ви се ,че и стар ,ама те жените от 15 до 65 год тичат след дъртака...
207
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом един мъж е дебел и грозен ,а в случая и стар -99% вероятност е вярно ако го обвинят в изнасилване.Стари, дебели и грозни мъже не са физически и сексуално привлекателни ,ням ажена която да ги иска да я докосват/кой каквото ще да казва за ''привлекателността н а парите''/даже и проститутките се гнусят -затова и пари вземат...
206
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя кат го гледам ми прилича на онзи Неризанов ...пък и е от БСП -едвали е съвпадения.... един незабравим филмов образ изигран от В.Михайлов
205
2
 
6
 
! Отговори
do311 преди 8 години
До Анонименне е точно пуританство ,п о скоро погнуса -защото 60 годишен дебел игрозен мъж няма какво да прави с 16 годишно момиче ,самата картинка е гнусна и грозна/който чичко -по скоро дядо щом е на 60 - иска секс-да си плати за ***/затова им плащат да си прегтлътнат погнусата/ ,ама пък пенсиите ниски начи...дъртите мъже не стават з а секс,имали са време когато са били млади..ти ако искаш твоя г*з да го пипа 60 год дядка -давай ...или дай дъщеря си /ако имаш/...
204
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що няма снимка на момичето може да е супер грозна ромка
203
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 297то и навремето и средновековието - разврата е бил по кралските полати а не в колибите .....
202
4
 
6
 
! Отговори
Оги преди 8 години
изнасилване е това което направиха мигрантите в Германия...а това трудно ще мине за изнасилване...ама нашия как не се е сетил да отиде в Германия там разрешават направо на улицата да ги изнасилваш и няма проблем...
201
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много пуритани, много нещо, ама болшинството 60 годишни чичковци не биха пропуснали,ако могат да боднат нещо младо, стига да могат.
200
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимендо 297 - то по принцип задоволените деца правят такива щуротиитака става въпрос за ценностната система на подрастващите ...да свързано е с възпитанието на въпроса е на какво ги възпитаваш
199
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време Евстатиев се кялня в гроба на баща си за скандал с *** , кой българин се кълне в гроба на баща си , само роми се кълнат така
198
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега, технически погледнато, става въпрос за доброволен секс на пълнолетен с непълнолетна- нещо, което не е наказуемо.А това, че тоя е дърт, е въпрос на личен избор.
197
1
 
7
 
! Отговори
Луци преди 8 години
Всичко на този свят се върти около пари,секс и власт...капиши...!!!
196
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 16 момичетата вече се чувстват жени,отделно, ако си е падала по възрастни мъже с власт и пари, или е била златотърсачка,
195
1
 
4
 
! Отговори
Манипулатор преди 8 години
колко време се е крил зад българските си имена накря се издъни , ром пале ром
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поне си показа произхода Дасикане рома-българееще се роми
193
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Секс с малолетни предимно при ромите , като е Иван не означава че е българин , а ромите с българските имена
192
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен284ми зависи какви морални ценности си възпитал в детето си, и какъв стандарт на живот можеш да му осигуриш, аз поне за моето дете - на 16 години, момиче,съм сигурна, че няма да тръгне по хотели с дъртаци.Тая ако беше свършила същата работа- да се напие и да се из*ка със съученик, никой нямаше да коментира и да се възмущава.А всъщност, ако го е направила доброволно, няма голямо значение дали е 27-годишен или 57 годишен извратеняк.
191
4
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Той и Гоце така по "крехко" си пада, ама поне си плаща и всичко бързо се потулва, но сифилисът остава ... Децата на бившите болшевишки величия са си извратеняци, расли с чувство на безнаказаност ...
190
4
 
4
 
! Отговори
ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ преди 8 години
ПОМИСЛИ ПА ПИШИ ИСКА СЕ МАЛКО ВЪСПИТАНИЕ ЧЕ НА ДЕТЕТО ДЕТО ГО НАРЕЧАТ Е БИЛО НАЯСНО КАК ВО ВЪРШИ НЕСАСЕ РАЗБРА ЛИ ЗА ПАРИЧКИТЕ
189
4
 
23
 
! Отговори
хахахахаха преди 8 години
До Анонимен аз не оправдавам мераклията,но що не питат 16 годишната ,чий го е дирила с възрастен мъж в хотелска стая,да не са си разказвали приказки??