Картофът "Евстатиев" горещ за съдиите в Пазарджик е

Не искат да гледат мярката му, защото работили с него като кмет
59
Картофът "Евстатиев" горещ за съдиите в Пазарджик е
Снимка: Община Стрелча

15 съдии от Окръжния съд в Пазарджик отказаха да гледат обжалването на мярката "задържане под стража" на бившия кмет на града Иван Евстатиев, обвинен, че е изнасилил 16-годишно момиче.

Още по темата

На 19 януари Районният съд в Панагюрище го остави в ареста, но той обжалва решението.

Евстатиев е работил като прокурор в Пазарджик и после като адвокат в града, бил е и кмет.

Във връзка с работата му през годините магистратите са имали контакти с него, припомниха съдиите.

Отводът им е мотивиран с желанието да изключат всякакви съмнения за наличие на предубеденост.

Останалите 2-ма съдии, които не са си направили отвод, не могат да сформират въззивен състав, така че с разпореждане на председателя на Окръжния съд Елеонора Серафимова делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Прокуратурата поиска екскметът на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка, да получи максималната присъда, предвидена от закона - 10 години затвор.

Според обвинението, събраните доказателства категорично доказват вината на Естатиев.

Данните по делото категорично сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт и върху него е упражнено насилие, смята прокуратурата.

Евстатиев обаче не признава вината си и твърди, че се касае за доброволен контакт, което е опровергано от заключението на съдебно-медицинската експертиза, която установява типични травми при изнасилване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
21
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 8 години
Представям си да го тикнат в Пазарджишкия затвор, малееее колко хора от сега го чакат.Знам за един където само заради момичето ще му пръсне алканика, да не говорим тези където заради него, като прокурор и кмет са там.
17
5
 
14
 
! Отговори
me преди 8 години
Това, че я е викнал да пият и тя е дошла, не значи че се е съгласила на секс. Той можеше да я викне и на бонбони или да сменят плочки и да го приеме като знак, че идва за секс. Съгласието за секс се дава в трезво състояние, без шамари или водка, и се съобщава с глас, а не по телепатичен път. Това че някой се е обклякъл къса пола, че ти се е усмихнал, че е пил с теб, или че ти е казал, че си готин не значи, че иска да прави секс с теб. А в случая момичето е изпило 300гр водка, какво съгласие?!
16
3
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Moralno shtom ne iskat da go sudyat sudiite ni v Pazardjik,avtomatichno stavat suchastnici v negovoto prestuplenie.Pak kazvam moralno.Znachi li tova,che shte podminat ZAKONA??PONEJE PRESTUPLENIETO E IZVURSHENO TAM,TE SA DLUJNI DLUJNI DLUJNI DA IZPULNYAT ZAKONA V CYALATA MU STROGOST.TE IMAT SUSHTO DUSHTERI,ZNACHI LI CHE SHTE NAPRAVYAT KOMPROMIS,AKO TEHNITE SHTERKI BYAHA NA MYASTOTO NA 16 TO DETE?????DANO PROCHETAT KOMENTTARA MI
15
2
 
12
 
! Отговори
това сме го виждали преди 8 години
Гарван,гарвану око не вади докато е бил кмет са въртели заедно далаверите и сега ги е страх ,че може да се разприказва и те да изгорят ,та за това ще протакат до последна възможност и ще заметат случая под килима.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой знае колко още има такива като него,и то на по високи етажи,но те никога няма да излезат наяве.
13
0
 
7
 
! Отговори
anon преди 8 години
правилно. нека да аутсорс-нат съдиите извън феодалното имение защото иначе този никой от местните няма да го осъди. поне да има някакъв шанс правосъдието...
12
1
 
22
 
! Отговори
Рахманинов преди 8 години
Щом съда не иска да го съди, да го изкарат на площада в Стрелча. Върховният суверен на властта в Република България- народът, веднага ще го осъди. Народа няма да си направи отвод.
11
0
 
18
 
! Отговори
Пазарджийклия преди 8 години
Всеки трябва да си плаща за греховете!Този човек може да бъде баща на това момиче, което е непълнолетно. Няма значение, дали акта е бил доброволен или не. Говорим за личен морал и отговорност, просто е срамно общественик да петни името на институцията, която доскоро е представлявал. Бил е прокурор и адвокат...човек свързан със закона. Заради "плевели" като него българина не вярва нито в правосъдната система, нито на институциите, които трябва да гарантират правата на гражданите. Срам и позор ...
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До реалистВеднага тръгвай за Румъния.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наш човек, верен партиен другар!Партията стои твърдо зад тебе, бай Евстати!
8
2
 
1
 
! Отговори
фори от форинър преди 8 години
Ще търсиш Лозан, само той ще те оправи.
7
6
 
7
 
! Отговори
Михал преди 8 години
Тоя нерез кога ще събори паметника на КРЪВОЛОКА Жуков?
6
2
 
21
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Това е олицитворение на цялата ни пробита държава. В Румъния съдия осъжда брат си когато е виновн без окото да му мигне, а тук не могат защото работили заедно...
5
0
 
26
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Отводите са защото освен съдии има и съдийки , които явно помнят как приятеля на Първанов ги е сурвакал ! Навсякъде управляващите са такива . Където се мълчи се случват трагедиите .
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е щом травмите са типични за изнасилване да го пускат, баси
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им поставят условие,които не иска да си подава оставка и без това за ефно съдийско място кандидатстват 250 безработни юриста. След като няма един необвързан с местните политици за какво говорим? За какво им плащаме и то за такова гнусно престъплене!
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Делото да се гледа в друг град.Гаден човек,гадно деяние,да си получи заслуженото.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си е шарил за услугата.Изработил е момичето,затова сега да си плаща.