Прокуратурата има още въпроси за смъртта на Тодор

Тя ще коментира утре съдебно-медицинската експертиза
7 фев 2016 15:28, Анисия Иванова
59
Прокуратурата има още въпроси за смъртта на Тодор
Снимка: архив Булфото

Прокуратурата възнамерява да възложи допълнителни въпроси по съдебно-медицинската експертиза на 18-годишния Тодор от Враца, съобщи БНТ.

Целта е да се изясни дали побоят над момчето може да провокира заболяването му и да стане причина за внезапната сърдечна и дихателна недостатъчност. Дали напрежението при конфликта с двамата братя може да се е отразило на общото състояние на Тодор.

Още по темата

В огласената в петък експертиза съдебните медици твърдят, че нанесените травми по тялото на момчето не са причина за фаталния край.

Като причина за смъртта на Тодор е посочено сърдечно заболяване. Прокуратурата ще коментира съдебно-медицинската експертиза в понеделник. Очаква се и отговор на въпроса дали ще бъде преформулирано обвинението.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно защитима идея на прокуратурата, която иска да докаже, че понеже Тодор е набил точно двамата братя, а не някой друг, затова братяята били виновни, т.е. виновни били, че тях ги бият.
20
6
 
15
 
! Отговори
бреее преди 8 години
До мдаЕ ти човече изтрепа рибата -стани един депутат пък измисли един нов НПК по който да се води процеса ,а до тогава смехотворните си съждение и теории запази за себе си или ги пускай само с цел да разсмиваш хората!!п.п.като ти чета умозаключенията -поничките още като излязат от къщите си трябва да допускат вероятности че с който се разминат -може да има хронични болежки и за това да го заобикалят от десет метра ,а ако им налети с бокс -директно да подлагат и другата страна ....хахахаха
19
23
 
15
 
! Отговори
мда преди 8 години
Прокурорите в случая са напълно прави. Експертизата изземва функциите на СЪДА като казва, че има ненасилствена смърт. В същото време не изяснява как конфликта повлиява на сърдечно болен човек. Ако прокурора успее да обори самоотбраната и сме във фаза на САМОРАЗПРАВА, Поничиките отиват на убийство(защото са били длъжни да допускат вероятност, че жертвата може да има хронични заболявания).
18
2
 
9
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Аз пък имам въпроси към прокуратурата,отнасящи се до професионализма,компетентността , безпристрастността и независимостта,при обсъждане на доказателствата и вземане на реженията !
17
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В експертизата пише ,че е умрял следствие на болест и високия пулс , някак е *** въпроса на прокурорите все едно съдията е глупав и не може да разчита експертизи. Но това определено не умишлено убийство и няма как да мине за такова.То е неумишлено .
16
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен15нито съм съмишленик на понички ,мъфини или дюнери ,нито ги знам или познавам -не са ме подкупили както не са подкупили е съдебните експерти и съдята който за разлика от прокурорите можа да събере две и две!!! И мен ако ме нападне някой с бокс ще се отбранявам без да ме интересува после какви симптоми може да развие и дали има киста или маясъл отзад. Разбрали сега врачански леген.
15
2
 
10
 
! Отговори
време за размисъл преди 8 години
Всичките прокурори "магнаурци" ли са? Ей така се попилява доверието в съдебната система - без върховенство на закона и без равнопоставеност пред закона!С готовност да следваш силата на крясъка, на парите, но не и на истината, на обективните факти! Без справедливост и доверие няма общество. Кого ползва това? От развала към провала..
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лелее,тука съмишленик на тич мафиоти поничките яко е драскал,ВИНОВНИ СА ТИЯ И ТОВА Е,МУТРЕНСКО,БГ КОМПЛЕКСАРСКО ПОВЕДЕНИЕ,ДВАМА СРЕЩУ ЕДИН!АЙДЕ СТИГА БЕ,БИЛИ НЕВИНИ,КАК НЕ ВИ Е СРАМ,С ДЕЦАТА ВИ СЪЩОТО ДА СЕ СЛУЧИ ДАНО,ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ КАК ЩЕ ОТСЪДИТЕ
13
8
 
10
 
! Отговори
бияч с бокс преди 8 години
до солар сила. Този ли 60 килограмов Рамбо на 18г. е имал църен колан, трябва да го е спечелил на "ката" иначе на "спаринг" за взимане на колан процедурата не е за *** които са на два шамара живот. Я сега полицайте във Враца да направят една внезапна проверка по кръчмите да видят още ли ми се разхождат с боксове и палки тамошните ***. Иначе за правосъдието, само в България на Темида очите не са вързани, а джобовете и са широко отворени.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези смешници от цацаратурата всичката им е такава -първо бомбастични обвинения -после едно голямо НИЩО!!! Да изреждам ли ,Костинброд според прокурорите имало данни за манипулирани на изборите и пр. доказателство -после присъдата оправдателна ,Цветанов -с колко обвинения -оправдан ,Бисеров -оправдан тука същата работа нелепо обвинение базирано на истеричните поплаци на приятелката на Тодор която май се оказа и лъжесвидетелка -за прокурорите важи следното -тръгват аслани връщат се нас*ани!!
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокуратурата сега се чуди и се мае, как да замаже гафа с обвинението за умишлено убийство по хулигански подбуди. За всеки непредубеден, дори да не е юрист, като мен, е ясно че тя се опита да набере точки за активност, на база първоначалното недоволство на част от гражданите. Де да беше така и с така наречените знакови дела. За цяла България е ясно че явни престъпници се измъкват заради калпави обвинения и корумпирани съдии. И тия хора очакваме да се реформират.
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То се видя че прокуратурата е некадърна и се уср*а в конкретния случай а и не само в този ....така е като правят необосновани обвинения после се чудят някои що съда постановил оправдателна присъда или изобщо не е образувал дело ?!?? Ами щото прокурорите повдигат обвинение и когато същите правят това под свирките на тълпата с цел да се харесат на същата тази тълпа когато пращат по медии говорителката на ГП да ръси небивалици -резултатите после са плачевни .Една експертиза е достатъчна за това
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От прокуратурата са ***. Какъв е смисълът да сизяснява дали побоят над момчето може да провокира заболяването му и да стане причина за внезапната сърдечна и дихателна недостатъчност. Дали напрежението при конфликта с двамата братя може да се е отразило на общото състояние на Тодор. Дори да го докажат подобно нещо, това няма никакво значние след като именно Тодор е провокирал конфликта въпреки, че е знаел за състоянието си.
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, ако прокуратурата беше толкова настоятелна и по делата с истински престъпления......мечти....
7
8
 
18
 
! Отговори
Законът! преди 8 години
С това сърдечно заболяване, разбира се, че самата ситуация, а не боят, е смъртоносна. Вълненията и егото му са му дошли в повече. Това е положението. Жалко за момчето. Но то е жертва на сгрешен обществен модел и лошия си характер. За съжаление няма да е последната жертва- и брат му, и приятелите му са под същата заплаха. Защото им е трудно да разберат и приемат фактите и че истина не е онова, което им се иска и което им е изгодно. Жалко за братята, които прокуратурата ще принесе в жертва.
6
8
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Тези прокурори май са по глупави и от онази групичка от Враца която прави протести и кряка -то им пише в експертизата ,че от нанесените травми до колкото ги е имало НЕ е могъл да умре -тия пак си знаят тяхното -сега дали напрежението от конфликта не му се е отразило -по тая логика аз ако се скарам с комшията и той от напрежение вземе та се гътне след час ,два и при реанимирането получи синини по тялото - по логиката на простите прокурори трябва да ме обвинят в умишлено убийство.Чупят глупомера
5
7
 
22
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До бияч с боксОсвен с бокс е бил и с черен колан по таекуондо. Корумпираната съдебна система търси начин да ги вкара на всяка цена, а критиките от Брюксел са точно срещу това. Трябва правосъдие а не да се взема мнението на обществото.
4
8
 
15
 
! Отговори
Читател1 преди 8 години
Ами, разбира се, че побой може да активира сърдечна недостатъчност. Що за *** въпрос изобщо. При най-малкото притеснение, сърцето на един такъв човек ускорява ритъма и се разклопва.
3
14
 
20
 
! Отговори
тя преди 8 години
Разбира се , че боя му е помогнал , ако не беше и сега да си е живо момчето!
2
23
 
17
 
! Отговори
читател преди 8 години
Всеки удар по-отделно, не е смъртоносен, всеки удар по-отделно не може да провокира заболяването, ако изобщо има такова, НО ВСИЧКИ ЗАЕДНО??Първо го погребаха, а после огласиха експертизата.100% манипулация.