Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло

Доказано е, че са разменени удари между братята и Тодор
Обновена: 26 яну 2016 11:10 | 26 яну 2016 11:09, Камелия Цветанова
174
Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло
Снимка: Булфото, архив

Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, известни с прякора Поничките, които са обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца в началото на януари.

Досега те бяха с мярка домашен арест, от която обаче нито защитата, нито обвинението бяха доволни.

Събраните доказателства показват, че са били разменени взаимни удари между Тодор и братята. Не е доказана причинната връзка между ударите и смъртта на 18-годишния младеж, мотивираха се днес от Софийския апелативен съд.

Още по темата

Засега е налице само първата предпоставка за задържане под стража. Другите две по принцип са, че ще извършат друга престъпление или ще се укрият.

Адвокатът на двамата братя Росен Бончев поиска по-лека мярка от наложената, например подписка или парична гаранция. Защитата остана пред съда само 30 секунди с обяснението, че всичко е написано в жалбата.

Братята не се явиха пред съда днес, въпреки че те имат право на това. Обвинението настоя братята Иван и Десислав Дамянови да получат най-тежката мярка за неотклонение, защото съдебно-медицинската експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор не е готова и обвинените може да се укрият.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу Иван и Десислав беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Установено е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. От прокуратурата съобщиха, че Тодор в носел бокс в дясната си ръка. Затова е свидетелствала и приятелката му Грета пред разследващите.

След побоя Тодор изпуснал бокса на земята и друг свидетел го е взел и го е изхвърлил. Боксът не е намерен.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Löl Bulgarien....
106
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАм'чи то единия вече го наказа...
105
9
 
38
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Момчето погребано, а съдебно-медицинската експертиза не готова!!!! че тези доктори ребус ли ще решават? още при аутопсията на масата се вижда от какво е умрял човека. Това дело ще стане както при онези сестри Белнейски ще се протака с години.
104
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам съседната статия "Нападнаха с бокс шофьор на автобус в София" и се радвам, че нападателят е бил със здраво сърце, та сега шофьора на автобуса няма да го обвиняват в предумишлено убийство.До къде стигнахме.....
103
8
 
35
 
! Отговори
ве преди 8 години
Комплексите в България убиват
102
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В мутренската държава на Боко-Тиквата може да се убива, краде, изнасилва. Тя е "стабилна" защото институциите в нея са "стабилно" криминални. А съдът, най-мафиотската и корумпирана институция е винаги на страната на престъпниците. Стига да си плащат , а те имат и плащат.Това се оправякато висне депутатска и съдийска пастърма по стълбовете на околовръсното, ей така да висят за вратовръзките за назидание.
101
17
 
55
 
! Отговори
бияч с бокс преди 8 години
"Под натиска на общественото недоволство" една шепа заблудени тинейджъри с палки в ръкавите и боксове в джобовете променят мнението на съда, при положение, че е на лице първоначалната агресия на "Брус Лее" който след два шамара даде фира. Ако ги осъдите, това означава, че човек ще го е страх да се защити при подобна агресия, и рискува да бъде пребит или да отиде в затвора. Всичко ще се решава на място, съд и справедливост , няма.
100
23
 
63
 
! Отговори
Ядосан преди 8 години
Надрусания каратист явно си е живял в някакъв филм. Вижда двама, всеки два пъти по тежък, но той е Чък Норис в кратуната си. Вади метален бокс. И след два шамара габърдисва от страх. И защо братята да имат някаква вина изобщо ?
99
10
 
65
 
! Отговори
Питам преди 8 години
Каква е тая съдебно медицинска експертиза? Две седмици четирима светила я пишат. До сега да са пренаписали романа "Война и Мир".
98
14
 
60
 
! Отговори
ат преди 8 години
Поредната малоумнищина доказваща че съда не работи, съдиите са пълни ***, а цялата система е за ***. Една година ще се чака експертизата, после ще назначат тройна щото тая няма да им стигне, и после след 10 ГОДИНИ ще има и петорна експертиза. Най-вероятно делото ще се точи около 10-15 години. Държава без съд, кучета да я ядат.
97
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ наказа вече ...
96
31
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ ще ги накаже двамата братя, ще видите.
95
17
 
48
 
! Отговори
До Иван преди 8 години
И като как реши, че Тодор е починал заради нещо, което тези двамата са направили?! Аз такъв извод не мога да направя от това, което чета по медиите, а като чета коментарии като твоите, смятам, че двамата братя трябва да ги освободят от всички обвинения, докато не се намери някакво доказателство, че имат някаква вина в този случай.
94
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокурорът е подкупен, а и простият народ много помогна това да остнае незабелязано. Защо смениха обвинението с предумишлено убийство? Много ясно, че не е и няма да издържи това обвинение пред съда. Можеше и трябваше да ги осъдят на непредумишлено убийство. Сега поничникте ще си излезнат чистички от цялат история. И починалият и те имат еднаква вина, това е типичен случай на селско сбиване с фатален край. Ако беше жив Тодор и тримата беше редно да бъдат съдени за нанасяне на телесна повреда.
93
31
 
53
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ако съм на мястото на баща му, отивам и ги гръмвам и двамата. Пък ако ще после цялата нация да коментира дали съм си закопчал ципа. *** малоумната нация!
92
22
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по-голяма справедливост от смъртта на 18 годишния престъпник тошо! Трябваше да умре от раните си не от повръшнята си, но това че е сгънал пак е утеха.
91
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съда и полицията са на властта и неслучайно Цв. Цв. беше оправдан, Б. Б. стана премиер, а Дянков Малката пица стана банкер в САЩ.
90
22
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бандитска държава с адвокати, прокурори и съдии, които трупат рушвети.
89
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойДобре де,днес в София издирват нападател (с бокс),на шофьор от градския транспорт,там компетентен ли си,кой,кого,защо,ами,ако потърпевшия беше взел една щанга и представи си да я огъне в главата на нападателя,пък тя да вземе малко да поддаде,в правото говорят за едно нещо,като ,,фактически състав"и съдът е задължен да се съобразява само и изцяло с него,а не с това,което ти си чул по любимите си медии,и великолепните ти интерпретации
88
26
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защитават поничките, защото се поставят на тяхно място. Как може някакво *** да ги напада, те да му дадат урок пребивайки го и после някои да ги съди, че са го убили? Който ни дразни трябва да имаме право да го пребием и ако почине, сме невинни! Това е начина на разсъждение на пишещите. То ще се промени когато 2 борчета ги смажат от бой и никои не им потърси сметка.