За дядо Асен, който продаде магаре, за да плати глоба

Защо горското подгони сиромах за едно отсечено дърво в двора?
16 фев 2016 15:52,
122
За дядо Асен, който продаде магаре, за да плати глоба
Снимка: flickr

80-годишният дядо Асен Канджев от село Церово до Благоевград продаде магаренцето си, за да си плати акт от 100 лева за бракониерска сеч на дърво.

Дядо Асен отдавна се бил нагледал на изсъхналия дъб, който от неговото детство стърчал в зеленчуковата му градина. Решил да го отсече за огрев, защото му пречел на земеделието.

Натоварил част от дървото на магарето си и потеглил към дома. Попаднал обаче на засада от горски стражари, водени от страшилището за бракониерите инж. Костадин Мадолев – Рампата, разказва "Монитор".

Веднага му бил съставен акт, защото дядото нямал разрешително за сеч. Малко след това получил "честитка" в размер на 100 лева, колкото е и пенсията на стареца.

Затова дядо Асен решил да продаде магарето си, за да се разплати с държавата. Скоро обаче старецът получил втора “честитка” за още 70 лева за това, че нямал разрешение и за извозването на отсеченото дърво.

Дядото оспорил втората глоба и се явил сам, подпирайки се на бастуна си, на заседанието в благоевградския Районен съд. Той поискал да бъде отменена глобата, тъй като изсъхналият дъб не бил в горския фонд, а в неговата градина.

Горският началник Рампата се явил като свидетел в съдебната зала и обяснил, че по документи всичко около село Церово е горски фонд, там нямало частни земеделски земи.

За да се изясни пълната фактология по случая, съдия Екатерина Николова изиска справка от ДГС - Благоевград как е било определено мястото на нарушение, както и документ за собственост на градината от дядото.

Делото беше отложено за друга дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
17
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Друг ще е мотивът на службарите -да се ликвидират магаретата в България ,защото ако ги има шейховете които идват на лов може за екзотика да ги ползват и отпада нуждата на земеделката да купува скъпи джипове!!
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е "най-правовата" държава, законите за всички са равни, гледай дори човечеца глобяват......къде по света има глоби за нарушение, които са в размер на месечният ти доход, или още по-лошо многократно надвишаваш, така ли се гради правова държава. Безобразници, сега някой ще натрупа точки, колко глоби са направени....добре, че се изнесох от тази държава, но такива истории ме просълзяват, защото несправедливостта в Б-ия е навсякъде и колкото си по нагъл и *** си толкова по-успешен.
56
0
 
26
 
! Отговори
kaka преди 8 години
До азискам и аз да го предложада се организирамепоне 200лв да съберем на човекада докажем,че сме хора
55
1
 
43
 
! Отговори
Джони преди 8 години
Това е направо нереално все едно се връщам във времената на турското робство и някакви бирници. А преди малко познат ми разправи от първа ръка как двама познати на Бойко "усвоили" средства за училищата като направили претупан ремонт, с крайно завишени цени на фактурите и си разделили по 1 000 000 (един милион) лева от далаверата. С такива изопачения на обществения живот и общество от богати престъпници и бедни честни хора тази държава е пред разпад.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един фишек в Мутрагена няма да реши проблема. Ще го замести друг Мутраген...Кучето е заровено на друго място.
53
0
 
29
 
! Отговори
чичо преди 8 години
По възрастните сигурно си спомнят разказа на Елин Пелин "Андрешко"
52
0
 
46
 
! Отговори
1221 преди 8 години
Боже колко мъка има по тоя свят, Боже .
51
1
 
54
 
! Отговори
он преди 8 години
Трагедия по български, върнаха ни във времената на Елин Пелин и Йордан Йовков, ег.а ти демокрацията
50
0
 
37
 
! Отговори
факт преди 8 години
На тази територия българите сме ненужни и по всякакъв начин ще се стремят да ни затрият тук могат да виреят само политици ,бандити и любимците на БХК.
49
1
 
70
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Идва ми да крещя!Помните ли и онази 90 - годишна старица от врачанско село,която също беще извършила невероятно нарушение - получила дърва за огрев като социално слаба,пък живеела в един двор със сина си,та щяха сериозно да я наказват.Но я вижте Христо Бисеров.Светец!Кристално чист.Неговите пари не са видими като изсъхналото дърво на стареца.Възмутително.Колко е лесно да смачкаш слабия и беззащитен човечец.И още по-жалкото е,че е готов да те смачка някой,който до вчера е бил толкова "обик
48
0
 
50
 
! Отговори
аз преди 8 години
Защо не се открие сметка на човечеца. Все се надявам да са останали ХОРА в тази територия и да се съберат пари за ново магаренце. Аз лично ще се включа.
47
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези така наречени горски са *** и *** след като не могат да преценят такива очебйини неща.Те щеси затворят очите за изсичането на цели масиви,но за едно исъхнало дърво са безпощадни.Това е пълен абсурд,но като си неграмотен,а са ти дали определена власт така ще еНе мога да си сдържа гнева.Мисля,че трябва да бъдат предложениза "награда".Мисля,имаше нещо подобно с една бабка ловила риба без билет.
46
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам и позор!!!Справил се с крадливите ***, та само дядото му е проблем.Да гине в ада, изродъ//т!
45
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все едно разказ на Елин-Пелин четох, просълзих се.долна работа, *** държава
44
0
 
33
 
! Отговори
до Рампата преди 8 години
костадине, знам те къде живееш, очаквай!
43
0
 
46
 
! Отговори
Opilimian преди 8 години
Предлагам ( наистина обаче без детски игрички ) да съберем по 10лева от човек и да помогнем на стареца. Иначе като гледам какви неща вършат Мушенниците от Горското - и къщата на човека ще вземат.
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
#48.. не срам, а гняв искам да изпитвате, овце заспали..
41
0
 
39
 
! Отговори
Посетител преди 8 години
България няма лидери няма хора с достойство и морал. НЯМА .... Всичко отиде по ...... с нашата мила родина ..... разпаднала се държава дето се крепи на еврофондове които свършват и се крадат от едни и същи. ни армия ни икономика... ни приятелски държави Хипотетично ... европейския съюз ако се разпадне жална ни майка... Как ще се оправим без икономика армия и без достойни хора... КОЙ ЩЕ ИДЕ ДОБРОВОЛНО ДА СИ ДАДЕ ЖИВОТА ЗАРАДИ НАШАТА ДЪРЖАВА И УПРАВНИЦИТЕ КОЙ ?! може би децата на олигархията
40
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При нас *** правят поголовна сеч в дърмата и нищо, уж съчки "събират" и карат на талази с каруци. а тук за изсъхнало дърво...
39
0
 
37
 
! Отговори
ЦеЦе преди 8 години
Дайте адрес да му купя едно магаре