Пуснаха Александров да си ходи вкъщи срещу 20 000 лева

Още трима от фонда са с "парична гаранция", един е с "подписка"
Обновена: 21 апр 2016 19:35 | 21 апр 2016 19:34, Камелия Цветанова
60
Пуснаха Александров да си ходи вкъщи срещу 20 000 лева
Снимка: Булфото, архив

Директорът на Фонда за лечение за деца Павел Александров е освободен от Специализираната прокуратура под "Парична гаранция” в размер на 20 000 лева, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Още по темата

Общо пет лица от фонда са привлечени като обвиняеми.

"Парична гаранция” е мярката за неотклонение на още трима от участниците в престъпното сдружение.

На един от тях тя в размер на 15 000 лева, а на други двама по 5 000 лева.

Един служител на фонда е с мярката  "Подписка“.

На петимата е наложена забрана да напускат страната, а щатните служители във фонда ще бъдат отстранени от работа до приключване на разследването.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че Павел Александров е сключил неизгодни договори за близо 500 хил. лева.

Той е сключил договор със своя приятелка - Маргарита Мунос, собственичка на апартамент във Франция, в който били настанявани изпратени за лечение деца.

Тя е получила 200 хил. лева от фонда под формата на наеми, като прокуратурата е установила, че наемната цена била многократно по-висока спрямо пазарните във Франция.

Във всички останали държави децата са били настанявани в българските посолства.

Освен това Павел Александров сключил договор с посредническа фирма, която единствена имала право да превозва деца за лечение в Турция. На фирмата били платени 250 хил. лева за една година, които били описани като разход за лечение на деца.

Друга нередност, която разследващите установили, е, че за спешните случаи Александров се консултирал с трима конкретни лекари, които винаги насочвали децата за лечение в болниците, от които са. Тримата експерти, чиито имена засега прокуратурата не съобщава, са дали по около 100 становища, като за всяко от тях са получили по 35 лева. Всички останали експерти в списъка са ползвани най-много веднъж или два пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
MSCtor преди 3 години
Транспортно логистическая компания Азия-Трейдинг осуществляет доставку сборных и контейнерных грузов из Поднебесной. Основные поставки приходятся на товары народного и промышленного потребления. За счет хорошего менеджмента компании, выстроена качественная работа, налаженные долгосрочные связи с инопартнрами. Мы осуществляем закупку товаров в любой валюте, доставку сборных грузов, контейнерных грузов, также самостоятельно осуществляем таможенное оформление на границе с Китаем.
47
0
 
0
 
! Отговори
Valeriy9734 преди 3 години
Трнаспортная компания Азия Трейдинг организует доставку контейнерных и сборных грузов под ключ из стран Азии с последующим таможенным оформлением во Владивостоке
46
0
 
0
 
! Отговори
YuriylPymn преди 3 години
Организуем доставку Вашего груза из Азии под ключ эл.почта mtmd2-nhk(at)msc.ru
45
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Всички заемащи високи държавни постове крадът до залавянето им - плащат откуп и си отиват в къщи!Чиста работа!
44
0
 
3
 
! Отговори
иво преди 8 години
Да си дарява органите и да си прави сепуко а ние ще викаме RIP
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да се отрече, че е леко странно в държавна институция от 8 човека работещи - шестима да са от Долни Дъбник. Странен избор ... А да не забравяме, че и крадльото от ДАИ беше от същото митично място. Многоооо умни кадри е отгледал този китен български градец.
42
0
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Бил плащал 35 лв. за експертиза, че 15 минутен преглед при доцент започва от 40 лв.По 12000 лв. платил за обучение на 4-*** лекари?! Парите първо се превеждат с разрешение от МЗ !Я кажете сега колко струва на месец един евро депутат ? - 12600 евро за заплата, още 25000 евро за помощен персонал, още 25000 евро на месец транспортни разходи общо 62600 евро на месец за всеки!Колко живота са спасили евродепутатите ни общо ?Това милиционерски фарс в стил Цвък Цвък !
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадльото грозно същество плаща кеш единствената система в Бг която работи безупречно
40
1
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Независимият съдия си знае работата!! За гаранцията 20 каймета - за гаранта 40 или близо до тая цифра!!После на тоя ,де е платил гаранцията ще му съдят пушека ! Той ще е я в Хаити, я на Аруба, а може и в Южна Африка -- и там има много за осъждане !
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея пуснатите всичките ще направят като братята на сестра галева. И после сестрите им ще ги назначат за омбудсмани.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калоян, прокуратурата нищо не е писала, писаха медиите.Достатъчно общественици апелират към българина да внимава с това каква информация консумира.Понеже аз съм ценик ще кажа:най-доброто в човешкия вид е плод на естествен отбор.Повечето хора ще го приемат буквално.По-скоро идеята е да се грижи всеки сам за себе си и да не разчитате някой друг да го прави вместо него.
37
1
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Хора, пак ви казвам, това са пълни лъжи, всичко се случи за часове. Вижте как само прокоратурата писаха отначало, че имало подкупи, пликове с пари, собствени апартаменти, сега се вижда че няма такова нещо. Това веднага се подема от медиите и то точно определени. Ама нали целта е постигната ... всички си мислят че този човек е невероятният престъпник и никой не обръща внимание на истинските проблеми.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.е. децата няма да ходят в чужбина, ще се лекуват тук в частните болници.Апропо, лекарите и мед.сестрите също са хора и масово напускат общинските и държавни болници, отиват при по- големите заплати.В резултат на това въпросните НЕчастни б-ци остават с орязан персонал, бюджет и лекари, които все още не са се ориентирали към частното.Така се обособиха две основни нива на обслужване -за плебса и за плащащите.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност, голяма турска фирма купи Токуда и част от Сити клиник с новата и онкологична болница.Строи се и свръхмодерна онкологична б-ца в Панагюрище.За тези болници трябва да има пациенти, респективно доходи, това са инвестиции, а и в БГ остана само човешкият материал като източник на доход, индустрия и селско стопанство- ц.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво мислихте че ще му направят ? След като хванатнякой настъпва време за разплащане на комисионни. Президенти, министри, правосъдия ще си отрежат своето купонче и престъпника отива да си харче каквото остане от краденото,Ортаците на престъпленията в България са много.Не затвор, а куршум заслужават тези мъродери
33
0
 
4
 
! Отговори
iii преди 8 години
EDNA CHESTNA MQRKA KOLKO PARI E OTKRADNAL TOLKOVA PARI GARANCIA DA MU SE NALOJI BAHTI PROSTITE BALGARI STE EI.....
32
1
 
19
 
! Отговори
ПРОРОК преди 8 години
..ЧЕ АЗ ОЩЕ СУТРИНТА НАЛИ ВИ ПИСАХ ЧЕ ТОЯ ДО ВЕЧЕРТА ЩЕ ГО ПУСНАТ!А КАТО ПОУТИХНЕ МАЛКО ДАНДАНИЯТА ЩЕ ГО СЛОЖАТ НА ДРУГО МЯСТО ДА КРАДЕ!
31
0
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА и ЗАТВОР преди 8 години
КЪДЕ СЕ Е СКРИЛ ИЗЦЪКЛИНИЯ МОСКОВ ЗАЩО ОЩЕ НЕ СИ Е ПОДАЛ ОСТАВКАТА,АМИ ТИКВАТА КАКВО ЧАКА,СИГУРНО ПАК ИГРАЯТ НА КАРТИ ПУШАТ ПУРИ,ПИЯТ 36 ГОДИШНО УИСКИ, СМЪРКАТ ЯКО И УМУВАТ КАК ДА ПОДКУПЯТ ПАК ЖУРНАЛИСТИТЕ.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 20 бона са на децата *** на бесилото
29
1
 
20
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 8 години
ИСКАМ САМО РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА