Ще ги лопам, ще ги запукам... Динко – клиент на Темида

Прокуратурата твърди, че той подбужда към омраза срещу бежанците
7 юли 2016 11:00,
148
Ще ги лопам, ще ги запукам... Динко – клиент на Темида
Снимка: Facebook

Районната прокуратура в Средец е препратила преписката за деянията на Господин "Динко" Вълев на Софийската районна прокуратура, тъй като счита, че са налице достатъчно данни за престъпление – подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност.

Преписката е образувана по сигнал на Българския хелзинкски комитет, съобщават от НПО-то.

От постановлението на обвинителите става ясно, че на 14 февруари Вълев се обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между селата Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани – 15 възрастни и едно малко дете/бебе.

Още по темата

На операторите на телефона Вълев заявил, че ще "запука" и "изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език: "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко… ще ги лопам".

Съгласно постановлението на прокурор Валентина Маджарова цялостното поведение на Динко в случая е дискриминационно.

"Дискриминационният елемент е именно субективната причина, поради която Вълев извършва деянието, доколкото няма данни той да страда от психическо заболяване", се произнася тя.

Според нея той е действал с формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци.

"Извършените от него действия са в резултат от опростената му представа за действителността, приписваща на бежанците определени характеристики, единствено поради обстоятелството че са бежанци...", обосновава се прокурор Маджарова.

"Много важно е да се акцентира и на обстоятелството, че ефекта от изявленията на Вълев е голям, тъй като те са излъчени по достъпни в цяла България електронни медии и Facebook, което пък му е осигурило голяма аудитория", се произнася още тя.

Прокуратурата в Средец счита, че резултатът от престъплението е довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица – зрителите и препраща преписката на Софийската районна прокуратура като компетентна да се произнесе.

"Институционалното признаване на тази реалност е условие за справедливост, без което не може", коментира постановлението адв. Маргарита Илиева, директор на Правната програма на Български хелзинкски комитет.

Припомнете си видеото от ареста на Динко! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
16
 
! Отговори
Кракра преди 7 години
Трябва да уточним,има ли територия наречена България?Има ли граници които трябва да маркират тази територия?Ясно е ,че в тази територия няма тероториални институции които трябва да защитават цялостта и..Мигранти щяха да бъдат ако бяха с документи на ГКПП а така влизащи през оградата са престъпници.За съжаление държавата като държава е ликвидирана а вместо институции защитаващи държавата са назначени шайка платени от чужди агенти люде които изпълняват техните повели..
69
3
 
17
 
! Отговори
Динко ГЕРОЙ преди 7 години
Точката в закона за ненасажадане на омраза се отнася единствено до българските граждани! Не се отнася до изразяване на мнение за хуманоиди във вселенския мир! На практика в момента се извършва политическа репресия като в СССР! Нямаш право на свободна воля, на свободен изказ и позиция относно определени процеси или хора. На практика, никой не може да докаже, че казаното от Динко не е вярно като критика спрямо обектите към, които е насочена, но му се забранява да го казва! Репресия към свободата!
68
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези наглеци БХК които спасиха чеченеца преди от затвора и изби в турция толкоз народ да отидат в истанбул и да кажат кои са и за какво се борят
67
8
 
4
 
! Отговори
Психолог преди 7 години
Всичко това с теа циркове и знамена прилича на Схема , тоест дали Динко е наистина българин , той повече се стреми да покаже нещо българско у себе си , това предимно го правят Българеещи се роми с цел да прикрият ромския си произход , ако не са ромите в Пазарджик ще са Ромите с тел. измами тоест ако не са едните ша са другите
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе кога най-сетне тия главанаци от Прокуратурата на РБ ще се самосезират , за националната измяна на хората членуващи в този антибългарска организация БХК?
65
2
 
5
 
! Отговори
PD преди 7 години
" Конституционно послушен гражданин си прави харакири, защото не може да живее себе уважавайки се, в среда която е конституционно правилна" -това е от друга култура и друг век.Днес, е утвърдено по друго разбиране.И закона е, да служи на народа, а не обратното.А всички опити да се прехвърлят нещата на емоция и възпитание са си чиста манипулация, защото дразнейки базови ценности на хората, ще се образува реакция и тя ще е гняв.С един Динко ще се разправят, а с народ от Динковци?.Въпрос на време е
64
6
 
10
 
! Отговори
*** преди 7 години
Омразата я има от векове у нас , всички се предава от Поколение на Поколение , в такава среда е израснал това момче Динко така се е научил от собственното си семейство
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"престъпление подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност Преписката е образувана по сигнал на Българския хелзинкски комитет" нормално за бхк да дискриминира Българите
62
1
 
9
 
! Отговори
PD преди 7 години
Динко не е проблем. Динко е продукт на обслужващата чужди интереси, право охранителна и съдебна система.На всички е ясно. че чрез мигрантите се прекарват и агенти, и когато някак все пак ги арестуват, то тутакси ги отмазват всевъзможни борци за човешки права, с силно лоби в съдебната гилдия.Няма да се учудвате тогава, че пара формации се появяват. Всяка по сплотена компания, може да намери, бивш военен, полицай, или дори мутра (охранител) и да се обучи за противодействие. Било е ..и пак ще бъде
61
8
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 7 години
Я покажи къде в конституцията е записано, че България е християнска държава?
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само въпрос на време е този господин динко да срещне група от добре охранени спортно изглеждащи младежи.граничарите които срещнаха такива младежи се посраха единия извади пистолет и резултатът е налице.да видим тогава този динко боб яде ли.
59
2
 
4
 
! Отговори
До 63 преди 7 години
Бил съм на границата. Преди 89а по такива хора не се стреляше, а напротив, правеше се всичко за да бъдат заловени живи и използвани за пропагандни цели. Един вид вижте колко добре живеем тук. Макар и много редки имаше такива случаи в които над 90% бяха издирвани за криминални престъпления в родината си, но тук им даваха дори жилища и бяха пропагандни герои бягащи от гнилия капитализъм.Разстрелваха се само бягащи от социалистическия рай, и дори се даваха награди.Добре е историята да се помни.
58
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тия НПОта бре. От къде се финансират параОВЕНните формирования и всички динекоподобни, да не би в свободното си от мародерстване време да работят нещо и да се самофинансират? Едва ли средствата им са само от обраното от бежанците и от каналджийството.
57
4
 
6
 
! Отговори
cc преди 7 години
До Анонименdo 61: sravnqva6 go toa *** s Levski,jalko sami se izlagate balgare.
56
1
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Работата хич не върви на добре ......сирийците , афганистанците ,иИракчаните и т.н. стават много по важни от европейците ......скоро може да им бъде разрешено да изнасилват и убиват .....клетите бежанци .......БЕЖАНЕЦ ОЗНАЧАВА ЧОВЕК БЯГАЩ ОТ ВОЙНА В СЪСЕДНАТА ДЪРЖАВА , А НЕ ПРЕЗ 10 ДЪРЖАВИ И ПАК БЕЖАНЕЦ БИЛ ......В ТУРЦИЯ СА БЕЖАНЦИ ...ТУК СА ПРЕСТЪПНИЦИ !
55
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРСКИЯТ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ Е ПРОВОДНИК АНТИБЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН.
54
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Сащ има хора, които се обличат като супергерои и се борят с престъпността. Динко не се облича като супергерой, но Динко е герой. Хората трябва да могат да поемат закона в техни ръце, защото държавата не се справя.Сега медиите ще се опитат да ни промият мозъците, като изкарат, че Динко е престъпник.
53
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като няма държава - появява се Динко ...Половината полицаи и военни са замесени в трафик вземат пари от нещастието на хората, вие с Динко сте се хванали.
52
6
 
5
 
! Отговори
свой преди 7 години
До До 60...в НеРеБе тогава всеки искаше да излезе и никой да влезе
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Рейнджърmay ti ne znaesh! prostako!