Шофьор, убил 11-годишно, се отърва с условна присъда

Съдът му взе книжката за 3 г., но водачът може да обжалва
57
Шофьор, убил 11-годишно, се отърва с условна присъда
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Ловеч осъди на две години условно с четири години изпитателен срок Благовест Нанков, който през август 2015 г. уби с автомобила си 11-годишната Габриела Горанова, изкочила на пътя му в центъра на Ловеч.

Детето е било на сватбата на сестра си, която са празнували в хотел "Ловеч". Момичето и още едно дете са пресичали улицата зад хотела, когато два автомобила са тръгнали към тях.

11-годишното дете е загинало на място, след като е пометено от Нанков, който след като го е ударил с колата си, е опитал да избяга. Сватбарите, които са и близки на детето, са успели да го задържат.

Осен с условна присъда, Нанков е наказан от съда и с правото да шофира за три години.

Делото е протекло по съкратената процедура, тъй като обвиняемият се е признал за виновен по всички точки на обвинението, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров.

Затова е било взето под внимание изискването на Закона за редуциране с 1/3 на исканото наказание при съкратена процедура. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 7 години
До РеалистУважаеми г-н Реалист, хората протестират срещу адекватността на наказанието, а не за това дали може или не да се случи! Моля, правй разлика! Ако не дай Боже се случи на теб, интересно ми е каква присъде би искал! Аман от криво разбрана толерантност!
25
0
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
До да съм писал някъде нещо за линч на място? Аз искам подобаваща справедливост или нека да го наречем нещо различно от това да си на свобода и след 3 години да имаш право да направиш същата мизерия. Мога да ти дам пример какво искам, но това на дали е от значение защото тази държава никога няма да се оправи. Какво значи неумишлено сгазено дете, може би това че караш със 100км/ч в кварталните улици, на дали умишлено искаш да прегазиш някой, но УМИШЛЕНО караш със 100км/ч!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май трябва да застана с едно пушкало и когато не ми хареса какво прави някой, бам-бам с пушкалото и готово. А какво може да не ми хареса ли? Може както в случая без да иска да е сгазил дете. Може да е блъснал някого или да е минал през локвите и да е окъпал околните. Може колата му да е прекалено шумна или ***. Може да говори много силно по телефона си. Може да псува или ругае и т.н. и т.н. За всяко нещо, което не ми харесва - бам-бам и човека го няма. Накрая ще остана само аз.
23
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До 20, това няма абсолютно никакво значение. Щом ти караш колата и убиеш някого си си чист убиец и трябва да получиш присъда подобаваща за убиец, а не условна присъда с отнемане на книжка за 3 години. Хора проумейте - шофьора носи пълна отговорност когато блъсне пешеходец, защото колата е това, което може да отнеме човешки живот при сблъсък с човешко същество. Детето/човека няма как да убие шофьора при ПТП и това че караш кола не те прави по-малко убиец!
22
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Доколкото ви разбрах, вие искате смъртно наказание за неумишлено прегазване на човек или може би само на дете? Правилно ли ви разбрах?
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ ! ЗАЩОТО ВСИЧКИ КРАДЦИ И УБИЙЦИ НАЙ-ГОЛЯМОТО НАКАЗАНИЕ ,КОЕТО ПОЛУЧАВАТ Е УСЛОВНИ ПРИСЪДИ....
20
0
 
5
 
! Отговори
До 19 Аз преди 7 години
Не те разбрах. Искаш линч на място ли - на теб или на роднината ти? Така ли ще покажеш, че ти пука, че неумишлено си сгазил дете? Защо си въобразяваш, че на мен не ми пука за детето, за роднините му и т.н.?Какво е казал точно? Общи добре звучащи приказки, без връзка с реалностат.
19
0
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Ами прочети първо какво съм написал, преди да ми вменяваш вина за каквото и да е.
18
0
 
9
 
! Отговори
14 до реалист преди 7 години
Не искам линч ,но не смятам ,че е справедливо да згази ДЕТЕ да се опита да БЯГА и да е осъден УСЛОВНО !!! Пишеш реалист ! Бъди такъв !
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с 10-20 км/час да шофираш, и да внимаваш и добър шофьор да си, винаги може да ти се случи подобно нещо. Който го отрича и се подава на първосигнална злоба, първо не става за шофьор, второ, трябва добре да премисли нещата.
16
1
 
1
 
! Отговори
Az преди 7 години
До 17, а ти какво си мислиш, че като аз я направя тази глупост или мой роднина и ще гледам как аз или роднината да се измъкнем между капките без да ми пука за отнетия на детето живот??? 18 ти го каза много точно!!!
15
3
 
10
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
До До 14 *до реалист*Човек, ти си много зле, честно. Като не си сигурен ще караш с 30 км., като не си сигурен още повече - ще караш с 20 км. в малките улички.Всичко се поправя, само мъртъв не се връща.Като не ставаш за шофьор - няма да шофираш, но да убиеш е най-тежкото.Затова на курсовете се учиш и да внимаваш - да предвиждаш ситуации, вниманието ти да е разделено на 10 различни места и т.н.Въобще не си прав с доводите си.
14
8
 
5
 
! Отговори
До 14 *до реалист* преди 7 години
А за теб нормална ли ще е присъдата, ако "не дай боже" на теб изневиделица ти изскочи дете пред колата и после те осъдят като убиец? А ако "не дай Боже" шофьора е мъжа/жена ти, баща ти, ***, брат ти, сестра ти, сина ти, дъщеря ти и т.н., какво ще искаш за тях - линчуване на място ли? Хайде да бъдем справедливи и да ен реагираме първосигнално!
13
2
 
11
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Жалко, че не е имало народен съд директно срещу извършителя.Темида може да си люля везните и да сече на сляпо с меча.
12
1
 
9
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
И мен ще ме засърби пръста на спусъка и ще взема, че ще гръмна без да искам в опит да го почеша. Пък застреляният е по невнимание. Ай стига глупости - убиецът си е убиец.
11
1
 
8
 
! Отговори
До реалист преди 7 години
Да разбирам ли , че оправдаваш водача !? Дали тая присъда ще е нормална ,ако не дай Боже е твое дете!? Пак казвам не дай Боже !!!
10
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Мой познат блъска малко дете в една малка уличка на квартал в малък град. Човека е карал много бавно, но детето изкача изневиделица от двор на къща. Съответно детето оцелява но чупи крак. Резултат - моя приятел няма право да кара без предружител ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ, + навсякъде по всички институции се води като млад шофйор. Съответно всякакви застраховки и тн. са му по скъпи. Недай си боже беше убил детето - щеше да виси в затвора до дълбока старост... А познайте дали става дума за България???
9
1
 
15
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Ако това стане с дете на съдия, прокурор , депутат , дали ще е така !? Но за материала може !!!
8
7
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Не разбирам злобата в някои тук. Всеки шофьор на практика може да сгази някой, колкото и да внимава и спазва правилата. Има огромна разлика между умишлено и неумишлено престъпление, даже в случая нищо не се казва какво точно е станало и дали шофьорът е виновен за нещо друго освен, че се е опитал да избяга и може би с основание, като чета какво линчуване искате тук. Не го оправдавам, но все пак нека бъдем реалисти, иначе трябва да се забранят ППС, защото винаги шофьорът им може да убие някого.
7
2
 
27
 
! Отговори
Крал преди 7 години
Затова убиеца трябва да се убива на место от минувачите. Съдебна система ли ? Та тя е жалка комунистическа институция в която царят подкупи и неприкосновенност на съдиите. Аз несъм видял съдия за взет подкуп в затвора тук, а вие ?